fbpixel

Search icon
Search
Nafplioblu: Μια βίλα στο Ναύπλιο που απολαμβάνει καταπληκτική θέα
INTERIORS

Nafplioblu: Μια βίλα στο Ναύπλιο που απολαμβάνει καταπληκτική θέα

Με την υπογραφή της αρχιτέκτονα Κατερίνας Βαλσαμάκη


Γοητευτικό για πολλούς λόγους, αλλά άγνωστο εκτός των ελληνικών συνόρων, το Ναύπλιο είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το NafplioBlu, μια πολυτελής βίλα με θέα στη θάλασσα, σας φιλοξενεί σε κάθε χαλάρωση. Η πρωτεύουσα της Αργολίδας, γνωστή ως η σιταποθήκη της Πελοποννήσου, το Ναύπλιο οφείλει το όνομά της στον ιδρυτή της Ναύπλιο, γιο του θεού Ποσειδώνα. 

Το Ναύπλιο έφτασε στο αποκορύφωμα της δόξας του όταν έγινε η πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1827. Μόλις το 1834 η Αθήνα έγινε η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Για τελευταία φορά το κέντρο σημαντικών γεγονότων υπήρξε κατά τη διάρκεια της τοπικής εξέγερσης που έλαβε χώρα το 1862 εναντίον του βασιλιά Όθωνα. Μετά από αυτά τα γεγονότα, γνώρισε μια ορισμένη παρακμή, ενώ παρέμεινε μια πόλη επαρχίας που αντιπροσωπεύει ωστόσο ένα συγκεκριμένο πόλο ενδιαφέροντος.

p1de9njajrausolr1jn4i1o1uo94.jpg
Η βίλα είναι χτισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εντάσσεται ιδανικά στο φυσικό περιβάλλον

Από αυτή την υπέροχη εποχή, το ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου διατηρεί πολλά νεοκλασικά κτίρια που ανεγέρθηκαν καθ 'όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Από την άλλη πλευρά, πολύ λίγες βενετσιάνικες ή τουρκικές κατασκευές έχουν επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου. Στην πραγματικότητα, πολλές από αυτές έχουν υποστεί μετατροπές και επισκευές στο βαθμό που είναι πλέον δύσκολο να αναγνωριστούν τα αρχικά θεμέλια.

nauplie-2-768x512-1-3C4Wz.jpg
Μεγάλα ανοίγματα εξασφαλίζουν καταπληκτική θέα στο εσωτερικό

Η Villa NafplioBlu, που ανήκει σε ένα ζευγάρι που εδρεύει στις Βρυξέλλες και σχεδιάστηκε από την Κατερίνα Βαλσαμάκη με έδρα την Αθήνα, ολοκληρώθηκε στην αρχή της χρονιάς και προσφέρει πολυτέλεια, ηρεμία και απίθανη θέα. Σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο, η τοποθεσία του είναι ιδανική για να απολαύσει κανείς την περιοχή, με πλούσια τοπική κληρονομιά και πολλές παραλίες κατά μήκος της ακτής. Με θέα στον Αργολικό κόλπο, αυτή η σύγχρονη βίλα είναι ένα σπίτι που συνδυάζεται με την αστείρευτη φύση, αναμειγνύοντας το σκυρόδεμα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής με τις φυσικές πέτρες των τοπικών κτιρίων. Είναι αναμφισβήτητα μία από τις βίλες της Πελοποννήσου που ενσωματώνεται καλύτερα στο περιβάλλον της και όπου το μείγμα παλιών και νέων είναι το πιο επιτυχημένο. Η Κατερίνα Βαλσαμάκη επέλεξε εδώ μια νέα ερμηνεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής σε κυβικό, μινιμαλιστικό και μοντέρνο πνεύμα. Η βίλα είναι χτισμένη γύρω από ένα γιγάντιο υπαίθριο καθιστικό, το οποίο λειτουργεί σαν αμφιθέατρο, με εκπληκτική πανοραμική θέα της κοιλάδας του Τολού και της κοντινής θάλασσας.

nauplie-1-768x512-6JMzz.jpg
Ο υπάιθριος χώρος μπροστά από τη βίλα απολαμβάνει εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή

Αυτή η πανέμορφη σύγχρονη βίλα βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία στους λόφους της Αργολίδας, σε μια πλαγιά ανάμεσα σε ελαιώνες και διαθέτει ένα καθαρό εσωτερικό με φόντο τον θαλάσσιο ορίζοντα. Η θέα, που απλά κόβει την ανάσα, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ονειρευτεί κανείς. Χάρη στις σύγχρονες γραμμές και το εσωτερικό της που συνδυάζουν το παρθένο λευκό και την τοπική πέτρα, το NafplioBlu υποστηρίζει με ταλέντο έναν ισορροπημένο μινιμαλισμό. Στο ισόγειο της βίλας, υπάρχει ένα σαλόνι που πλαισιώνεται από ένα άνετο γωνιακό καναπέ, μια μεγάλη κουζίνα με τραπεζαρία, ένα υπνοδωμάτιο και ένα ιδιωτικό μπάνιο, ενώ στον εξωτερικό χώρο ένα υπαίθριο καθιστικό με τραπέζι πλαισιώνει το επίκεντρο της παράστασης, μια τεράστια βεράντα που απλώνεται γύρω από την πισίνα υπερχείλισης. Στον επάνω όροφο υπάρχουν δύο master σουίτες με το μπάνιο τους και ένα μεγάλο κιόσκι με θέα στον Αργολικό Κόλπο. Το παράθυρο του ισογείου, το οποίο χωρίζει το σαλόνι από τη βεράντα, είναι αφαιρούμενο και επιτρέπει την εκκαθάριση των συνόρων μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού του σπιτιού. Τα έπιπλα, μινιμαλιστικά αλλά λειτουργικά, τονίζουν την πανοραμική θέα της θάλασσας και του γύρω τοπίου, ενώ υπογραμμίζουν τον αριστοκρατικό χαρακτήρα του σπιτιού.
e3.jpg
Σύγχρονα υλικά και αφαιρετική αρχιτεκτονική συνθέτουν εξαιρετικές εικόνες

www.nafplioblu.gr