Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην καρδιά του καλοκαιριού, το Porto Carras Grand Resort στη Σιθωνία Χαλκιδικής μετατρέπει τον ευλογημένο από τη φύση και τις ομορφιές της αυτόν τόπο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Η μεσαία χερσόνησος της Χαλκιδικής, αλλιώς το δεύτερο πόδι, είναι γεμάτη γραφικά λιμανάκια, παραλίες με κρυστάλλινα νερά και άμμο, καταπράσινες εκτάσεις με πεύκα και άλλα δέντρα και παραθαλάσσιους οικισμούς. Ένα από τα πιο περιζήτητα spots του ποδιού αυτού είναι ο Νέος Μαρμαράς και σε πολύ κοντινή απόσταση, μόλις τριών χιλιομέτρων, θα βρείτε το ιστορικό ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras, που φημίζεται και για τους αμπελώνες του, το περίφημο Κτήμα Πόρτο Καρράς, που μετράει 4.000 στρέμματα στις ηλιόλουστες πλαγιές του όρους Μελίτωνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πειραματικό αμπελώνα ελληνικών και ξένων ποικιλιών, που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και που στήθηκε με την καθοδήγηση του Γάλλου οινολόγου Emile Peynaud το 1970, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει εξαιρετικά δραστήριος και ενεργός, με διεθνείς διακρίσεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που στο μέρος αυτό διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι το Porto Karras Greek Gastronomy Festival 2018.
Πιο συγκεκριμένα, για τέσσερις συνεχόμενες βραδιές, από τις 26 έως τις 29 Ιουλίου, οι φιλοξενούμενοι του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος, οι επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και όλοι οι λάτρεις της γαστρονομίας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργίες της ελληνικής κουζίνας από τα χέρια των καταξιωμένων chef!
Πιο συγκεκριμένα, η chef Μαρία Εκμεκτσίογλου, ο chef Ανδρέας Κλαυδιανός, ο chef Δημήτρης Τασιούλας και ο πάτερ Επιφάνειος επιστρατεύουν τη δημιουργική γαστρονομική τους τέχνη και βάζουν την προσωπική τους πινελιά, δημιουργώντας μοναδικά εδέσματα από εκλεκτά τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής, αλλά και του Κτήματος Πόρτο Καρράς. Το εν λόγω φεστιβάλ γαστρονομίας, ακολουθώντας πιστά το τρίπτυχο «φύση, θάλασσα και ήλιος», αναδεικνύει σε πρωταγωνιστή του καλοκαιριού την ελληνική κουζίνα με εύγευστες δημιουργικές προτάσεις, που θα κατακλύσουν τις κουζίνες και τα πιάτα του εστιατορίου Crystals, στο ξενοδοχείο Μeliton 5* του Porto Carras.
Η αυλαία ανοίγει την Πέμπτη 26 Ιουλίου με τις προτάσεις του chef Δημήτρη Τασιούλα, ενώ τη σκυτάλη παίρνει την Παρασκευή 27 Ιουλίου ο πάντα ευφάνταστος chef Ανδρέας Κλαυδιανός. Συνεχίζοντας, το Σάββατο 28 Ιουλίου θα δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα από τον πατέρα Επιφάνειο, συνδυάζοντας τη μοναδική μοναστηριακή κουζίνα με τις αυθεντικές αγιορείτικες συνταγές. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται με επιτυχία την Κυριακή 29 Ιουλίου, με τις καταπληκτικές δημιουργίες της αγαπημένης chef από την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη, Μαρία Εκμεκτσίογλου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με πρώτες ύλες τα προϊόντα που παράγει το Κτήμα Πόρτο Καρράς, αλλά και με τη συνοδεία των εκλεκτών κρασιών του, οι τέσσερις αυτές βραδιές γαστρονομίας στη Χαλκιδική υπόσχονται απόλυτο άρωμα και γεύση από Ελλάδα και καλοκαίρι! Ζήστε κι εσείς αυτήν την ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία στο Porto Carras Grand Resort και ανακαλύψτε νέους γευστικούς ορίζοντες.
Info: Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2375077000