fbpixel

Search icon
Search
My golden list: «Ζωντανέψτε» τον χειμώνα σας με αυτά τα απαραίτητα
MAGAZINE

My golden list: «Ζωντανέψτε» τον χειμώνα σας με αυτά τα απαραίτητα

Προτάσεις που θα σας κάνουν να δείτε την καθημερινότητα διαφορετικά


BREAKING DOWN REALITY

titlo-M3F7D.jpg

Ο νευρολόγος Όλιβερ Σακς στο βιβλίο του «Κάθε πράγμα στη θέση του» υποστηρίζει -ανάμεσα σε πολλά άλλα- ότι στις μέρες μας βιώνουμε κάτι σαν νευρολογική καταστροφή σε γιγαντιαία κλίμακα. Συστατικά αυτής: η απώλεια της ιδιωτικής ζωής, εξαιτίας της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και η παραίτηση από τις μεγάλες κατακτήσεις του πολιτισμού μας, όπως η μοναξιά, ο ελεύθερος χρόνος και το δικαίωμα του να είναι κανείς ο εαυτός του, να στέκεται, δηλαδή, πραγματικά απορροφημένος από αυτό που κοιτά, είτε είναι ένα έργο τέχνης, μια επιστημονική θεωρία ή ένα ηλιοβασίλεμα και το πρόσωπο ενός αγαπημένου. Θα το αφήσουμε να συνεχίσει να συμβαίνει;

SEASON’S ESSENTIALS

nest-diffuser-bamboo-grapefruit-1440x2159.jpg

Τον χειμώνα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, μου αρέσει να ανάβω αρωματικά στικς, κεριά, να στολίζω τα βάζα μου με λουλούδια ή και απλές πρασινάδες, να παίζει μουσική όλη τη μέρα στο σπίτι. Αυτήν την περίοδο αλλάζω χρώμα στα μαξιλάρια του καναπέ, για ν’ αναδεικνύεται μια νέα παλέτα και -χωρίς να περιμένω επισκέψεις- απολαμβάνω τα καλά μου σερβίτσια, τα ωραία μου ποτήρια και ό,τι άλλο με αγάπη συλλέγω όλα αυτά τα χρόνια.

RECIPE OF LOVE

titlo-l9Y9P.jpg

Το ποιοτικό φαγητό συνιστά -σε όλες του τις εκφάνσεις- μια εκδήλωση αληθινής τέχνης. Από τις πρώτες ύλες και το ευφάνταστο πάντρεμά τους μέχρι το σωστό σερβίρισμα και την τελική απόλαυση, όλα αποτελούν κρίκους μιας μοναδικής, αναπόσπαστης αλυσίδας. Διαλέξτε τα καλύτερα για τους ανθρώπους σας και προσφέρετέ τα ανιδιοτελώς. Είναι ένα δώρο θετικής ενέργειας, με δυνάμεις σχεδόν μαγικές! Μοιράστε στιγμές ευτυχίας που μπορούν να γίνουν υπέροχες αναμνήσεις ζωής.

THE POET INSIDE

9789601225609.jpg

Οι «Μαθητικές Εργασίες 1943-1948» είναι ένα πανόραμα των εφηβικών στοχασμών και ανησυχιών του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου, σε μια πρωτότυπη έκδοση, που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο University Press και περιλαμβάνει τα αυθεντικά μαθητικά τετράδια του ίδιου, καπλαντισμένα με τέχνη και μεράκι. Οι εργασίες αυτές, που γράφτηκαν σε ηλικία 12-17 ετών, «μαρτυρούν» φλέβα ποιητή, ενώ παρουσιάζονται σε μορφή πανομοιότυπου, ώστε να διατηρηθεί η αυθεντικότητά τους. Τα τετράδια βρέθηκαν σ’ έναν φάκελο, όταν το 2016 ο συγγραφέας δώρισε το αρχείο του στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

LIFE OF A DESIGNER

lakis.jpg

Μια έκδοση με εξαιρετικό ενδιαφέρον! Ο Λάκης Γαβαλάς, μέσα από την αυτοβιογραφία του «Λάκης Γαβαλάς, Loaded» (εκδ. Άγκυρα), αποφασίζει να γίνει βιβλίο, γιατί μόνο έτσι μια ζωή μπορεί να στριμωχτεί σ’ ένα ράφι και ο κόσμος να γνωρίσει τον άνθρωπο που κρύβει μέσα του. Καθώς στο διάβα του είχε ως κινητήρια δύναμη άλλοτε φτερά κι άλλοτε γρανάζια, μπαταρίες και γκάζι, μας διδάσκει πως: «Όταν πέφτεις και κατορθώνεις να σηκωθείς, συνεχίζεις πιο δυνατός». Μια προσωπική διήγηση από τον σχεδιαστή που παραδόθηκε στην αγκαλιά του Μορφέα, ξύπνησε με τη σφυρίχτρα της ξεκούρασης, ενώ πέθανε μόνο από τα γέλια, επιλέγοντας να ζει το σήμερα.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021