fbpixel

Search icon
Search
Must visit: 4 νέα κι εντυπωσιακά εστιατόρια στο Παρίσι
TASTE

Must visit: 4 νέα κι εντυπωσιακά εστιατόρια στο Παρίσι

Για τους λάτρεις της γαστρονομίας αλλά και του design


Αν σχεδιάζετε χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Πόλη του Φωτός, τότε ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω γαστρονομικά στέκια, που σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν, λόγω της αισθητικής που διαθέτουν αλλά και των εκλεκτών γεύσεων που προσφέρουν!

The Cod House

cod.jpg

Το νέο μέλος του διάσημου ομίλου επιχειρήσεων Black Code group, το The Cod House, είναι το ιαπωνικό εστιατόριο του Παρισιού που έχει ενθουσιάσει ντόπιους και επισκέπτες foodies, ενώ αποτελεί το απόλυτο must-visit point για όποιον λατρεύει τις ιδιαίτερες γεύσεις. Προσφέρει ασιατικές συνταγές με έντονο ευρωπαϊκό αέρα αλλά και υπέροχα cocktails με παραδοσιακά ιαπωνικά ροφήματα, όπως yuzu και macha, τα οποία δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε, στην περίπτωση που το επισκεφτείτε. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσει και το ιδιαίτερο design του, το οποίο θυμίζει εγκαταλελειμμένο κτίριο, σε μια πιο chic & industrial εκδοχή.

Le Bien Venu

bien-venu.jpg

Ο γνωστός hotelier Adrien Gloaguen, ιδιοκτήτης των ξενοδοχείων Hotel Paradis, Hotel Panache και Hotel Bienvenue, μόλις άνοιξε ένα νέο, υπέροχο εστιατόριο στο εσωτερικό του τελευταίου, το οποίο αρχικά μαγεύει τον επισκέπτη με τη διακόσμησή του. Συνδυάζοντας γλυκό ροζ με εκκεντρικές αποχρώσεις, είναι σχεδιασμένο, όπως ακριβώς και το υπόλοιπο ξενοδοχείο, από την ταλαντούχα Chloé Nègre και δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Στην κουζίνα, ο ιαπωνικής καταγωγής Maori Murota και ο Κορσικανός Florent Ciccoli συνθέτουν εξαιρετικά πιάτα, που σίγουρα δε θα σας θυμίσουν τίποτα από όσα έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Les Grands Verres

le-grande-verres.jpg

Στεγασμένο στο Palais de Tokyo, ένα art modern κτίριο αφιερωμένο στη μοντέρνα τέχνη του Παρισιού, το νέο αυτό εστιατόριο αποτελεί μια όαση design και γεύσεων. Η γαλλική αρχιτεκτονική εταιρία Lina Ghotmeh υπογράφει το σχέδιο της πανύψηλης αίθουσας, με τα στοιχεία εντυπωσιασμού που χρησιμοποίησε να πετυχαίνουν άψογα το ρόλο τους. Από την άλλη, ο Αμερικανός σεφ Preston Miller αναλαμβάνει το gourmet κομμάτι της εμπειρίας των επισκεπτών, προτείνοντας μεσογειακές γεύσεις, ενώ υποστηρίζει το sustainable cooking, με στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Pink Mamma

pink-mama.jpg

Το έκτο από το δημοφιλές franchise δημοφιλών εστιατορίων -που θεωρούνται φαινόμενο στην παριζιάνικη σκηνή- είναι το ολοκαίνουργιο μέλος των Big Mamma group, το ιταλικό εστιατόριο “Pink Mamma” (κεντρική φωτογραφία). Το design θυμίζει τροπικό μέρος, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του κάποτε στεγαζόταν ένα νοσοκομείο. Είναι διάσημο για τη σπεσιαλιτέ του, Fiorentina, την φλωρεντίνικη μπριζόλα που σερβίρεται ελαφρώς ψημένη, κατακόκκινη στο εσωτερικό της, ενώ προσφέρει κι άλλες παραδοσιακές ιταλικές συνταγές, όπως pizza και ζυμαρικά. Στα «συν» σημειώστε την υπέροχη θέα.

Bon Appétit!