fbpixel

Search icon
Search
Morning workout: κάντε την πρωινή γυμναστική ευκολότερη
WELLNESS

Morning workout: κάντε την πρωινή γυμναστική ευκολότερη

Σηκωθείτε από το κρεβάτι σας και αδράξτε τη μέρα


Ξεκινάτε την απογευματινή σας γυμναστική, αλλά κάτι προκύπτει στη μέση της διαδικασίας -κάποια φίλη σας παίρνει τηλέφωνο για να σας πει ένα συνταρακτικό νέο, ένα deadline προέκυψε για τη δουλειά ή ένα ραντεβού μόλις κλείστηκε με την παρέα σας-, με αποτέλεσμα να πρέπει να αναβάλετε αυτό που αρχίσατε; Ωστόσο, μην πτοείστε, εάν αυτό συμβαίνει επανειλημμένα και δεν καταφέρνετε να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας. Η λύση είναι να πατήσετε το shift στη gym routine σας και να τη μεταφέρετε στις πρωινές ώρες. 

Πολλές φορές, όμως, αυτό μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά όταν δεν μπορείτε να ξυπνήσετε το πρωί, πόσο μάλλον να γυμναστείτε. Και κάπου εκεί αναρωτιέστε, πώς καταφέρνουν μερικοί άνθρωποι και ξυπνάνε πολύ νωρίς, για να ετοιμάσουν το smoothie τους και να κάνουν κοιλιακούς και push aps... Η απάντηση βρίσκεται στα παρακάτω tips, τα οποία θα σας βοηθήσουν να σηκωθείτε εύκολα από το κρεβάτι και να βγάλετε τον πιο αθλητικό εαυτό σας στην επιφάνεια. 

Προσέξτε το βραδινό σας

lhpshs.jpg

Η βραδινή προετοιμασία θα πρέπει να γίνει ο πιο σημαντικός σας "φίλος" σε αυτή την περίπτωση. Συγκεκριμένα, το φαγητό, που καλείστε να καταναλώσετε αμέσως μετά την απογευματινή σας γυμναστική και πριν κοιμηθείτε, μπορεί να επηρεάσει την πρωινή σας ρουτίνα και κατ' επέκταση την άσκησή σας. Ωστόσο, για να αποφύγετε την κατακράτηση κι αυτή την ενοχλητική αίσθηση φουσκώματος, μπορείτε να φάτε τροφές με πρωτεΐνη, λαχανικά και υγιεινά λιπαρά, ώστε να ξυπνήσετε αναζωογονημένες και δίχως πρηξίματα. Γι' αυτό μπορείτε να εντάξετε στο βραδινό σας γεύμα σαλάτες, κοτόπουλο ή ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά που αναζωογονούν τον οργανισμό και βελτιώνουν την πρωινή διάθεση. 

Προγραμματισμός σε όλα

ab544dbe6c3e4be8992b0a9dcc95b639.jpg

Όσο λιγότερο σκέφτεστε αυτά που έχετε να κάνετε μόλις ξυπνήσετε, τόσο το καλύτερο για εσάς. Αυτό το tip ίσως θυμίσει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια, όταν ετοιμάζαμε τα ρούχα μας από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο και να απολαύσουμε το κρεβάτι μας, έστω και πέντε λεπτά περισσότερο πριν πάμε σχολείο. Η celebrity yoga and pilates instructor, Kristin McGee, προτείνει να βρείτε το outfit και τα παπούτσια, που θα φορέσετε από το βράδυ και να τα τοποθετήσετε κάπου στο δωμάτιό σας, ώστε να είναι έτοιμα για το πρωί και να μην ψάχνετε, τι θα φορέσετε. Επίσης, ετοιμάστε από το βράδυ ένα pre-workout snack, που θα σας δώσει ενέργεια και κόψτε μερικά φρούτα εποχής. Όσο για τον καφέ σας; Εάν είναι εφικτό, συγχρονίστε την καφετιέρα σας με το ξυπνητήρι του κινητού σας και μόλις αυτό χτυπήσει, θα ξεκινήσει να γίνεται και ο καφές σας. Έτσι, θα πάρετε το πρωινό σας γεύμα πολύ γρηγορότερα απ' ο,τι συνήθως και εν τέλει, θα βρείτε και τον χρόνο να γυμναστείτε, χωρίς πρωινά νεύρα για τον καφέ που δεν ήπιατε ή τα ρούχα που δε βρίσκετε.

Βρείτε έναν workout buddy

when-she-did-little-yoga-her-model-friend.jpg

Η ομαδική δουλειά είναι σίγουρα πιο εύκολη. Γι' αυτό, μπορείτε να ρωτήσετε στην παρέα σας, εάν υπάρχει κάποιο άτομο που ξυπνάει αρκετά νωρίς και του αρέσει να γυμνάζεται. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος. Δείτε το σαν ένα task που έχετε να φέρετε εις πέρας με κάποιον φίλο σας και σκεφτείτε, ότι θα το εκτελέσετε με περισσότερη χαρά, εφόσον θα το κάνετε με ένα φιλικό σας πρόσωπο. Η πρωινή γυμναστική θα αποτελεί διασκέδαση πια για εσάς. Επίσης, θα έχετε και το πλεονέκτημα της κοινωνικής συναναστροφής δίχως να σας νοιάζει καθόλου η κούραση και ο ιδρώτας. Βρείτε, μάλιστα, και ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής, ώστε να περιλαμβάνει ασκήσεις και για τους δυο σας!

Πηγαίνετε νωρίς για ύπνο

14517076690-a3432ef93b-o.jpg

Είναι πολύ πιο εύκολο να σηκωθείτε το πρωί, εάν έχετε συμπληρώσει 7-8 ώρες ύπνου. Ο επαρκής βραδινός ύπνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον οργανισμό σας, αφού του δίνει το απαραίτητο boost, για να συνεχίσει γεμάτος ενέργεια και να ακολουθήσει ένα εξουθενωτικό πρόγραμμα γυμναστικής. Το σώμα έχει έναν εσωτερικό ρυθμό που, εάν δεν τον πειράξετε, τότε το πρωινό σας ξύπνημα θα είναι ευκολότερο. Και πώς δε θα ενοχλήσετε αυτόν τον ρυθμό; Περιορίστε τη χρήση του κινητού τηλεφώνου σας, του υπολογιστή και της τηλεόρασης πριν κατευθυνθείτε προς το κρεβάτι σας. Έρευνες έχουν δείξει, ότι το φως των συσκευών αυτών, το λεγόμενο blue light, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας, προκαλώντας αϋπνίες.