fbpixel

Search icon
Search
Μοιράζεστε τα καλλυντικά με την κολλητή σας; Δείτε γιατί πρέπει να σταματήσετε
MAKE UP

Μοιράζεστε τα καλλυντικά με την κολλητή σας; Δείτε γιατί πρέπει να σταματήσετε

Πώς αυτή η συνήθεια μπορεί να σαμποτάρει το δέρμα σας και ποιες εναλλακτικές υπάρχουν


Ετοιμάζεστε να πάτε διακοπές με τις φίλες σας; Σίγουρα ακούγεται πολύ δελεαστικό και διασκεδαστικό, αλλά τι γίνεται όταν θα πρέπει να ετοιμαστείτε για να βγείτε έξω και συνειδητοποιήσετε ότι ξεχάσατε μερικά από τα καλλυντικά σας πίσω στο σπίτι; Σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα σας έρθει στο μυαλό είναι να δανειστείτε τη mascara ή την πούδρα της κολλητής σας, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτείτε ότι δεν πρόκειται για μια σοφή κίνηση, διότι έτσι μπορούν να μεταφερθούν μικρόβια στο πρόσωπό σας και αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει την εμφάνιση ανεπιθύμητων breakouts.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, εκείνα τα makeup products που καλό είναι να μη μοιραστείτε με τις φίλες σας στις καλοκαιρινές σας διακοπές, ώστε να γνωρίζετε τους κινδύνους που κρύβονται από τη χρήση τους.

1. Κραγιόν και lipglosses

Πρόκειται για το πιο σύνηθες καλλυντικό που βάζουμε όλες στο νεσεσέρ ή την τσάντα μας όπου κι αν πάμε, αφού μας χαρίζουν σαρκώδη και ζουμερά χείλη. Είτε σε ματ είτε σε glossy υφή, τα προϊόντα χειλιών καλό είναι να μην τα μοιράζεστε με τις φίλες σας, διότι τα μικρόβια από το δικό τους στόμα μπορεί να μεταφερθούν στο δικό σας. Αυτό, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και έρπητα. Ωστόσο, στις περιπτώσεις που σκοπεύετε να εφαρμόσετε κάποιο liquid lipstick της φίλης σας, γιατί δεν έχετε άλλη επιλογή, χρησιμοποιήστε ένα δικό σας πινέλο χειλιών και να το εφαρμόσετε έτσι, ώστε να μην έρθετε καθόλου σε επαφή με το απλικατέρ. 

makeup-cdxLJ.jpg

2. Mascara

Άλλο ένα προϊόν μακιγιάζ, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρνετε σε επαφή με τα μάτια σας εάν ανήκει σε άλλον. Πιο συγκεκριμένα, οι βλεφαρίδες αποτελούν πηγή βακτηρίων, μετατρέποντας έτσι τη mascara σε ένα μέσο μετάδοσης αυτών στα μάτια, προκαλώντας τελικά ερεθισμούς, κοκκινίλες, κριθαράκι, ενώ εάν παρατηρήσετε ότι αρχίζετε και δακρύζετε, καλύτερα να τη βγάλετε αμέσως. Εάν, λοιπόν, θέλετε οπωσδήποτε να τονίσετε τα μάτια σας, αλλά ξεχάσατε τη mascara στο σπίτι, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε ως εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μαύρο eyeliner σύρριζα των βλεφαρίδων, που θα δώσει την ίδια και περισσότερη ένταση στο βλέμμα.

3. Make up sponges και πινέλα 

Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους που τα πινέλα και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ μπορούν να αποτελέσουν εστία μικροβίων, αφού μέσα τους μπορούν να συσσωρευτούν υπολείμματα από παλαιότερα makeup products και να προκαλέσουν σπυράκια. Εάν ξεχάσατε τα δικά σας beauty tools, έχετε δύο εναλλακτικές. Είτε να καθαρίσετε με σαπούνι κι έπειτα να ψεκάσετε τα πινέλα της φίλης σας με ένα ειδικό σπρέι για να απολυμανθούν είτε να εφαρμόσετε το foundation και οτιδήποτε κρεμώδες με τα δάχτυλά σας. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται σίγουρα για μια χρονοβόρα διαδικασία, οπότε είναι απόλυτα κατανοητό να μην το κάνετε. Στη δεύτερη, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, θα πετύχετε ένα πιο dewy look, ιδανικό για τις summer βόλτες σας. Βέβαια, πριν από αυτό, πρέπει να τα πλύνετε σχολαστικά.

makeup2.jpg

4. Τσιμπιδάκι φρυδιών

Άλλο ένα εργαλείο ομορφιάς που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιραστείτε με τη φίλη σας, διότι και τα φρύδια μπορούν να συσσωρεύσουν πολλά μικρόβια και τελικά να μεταφερθούν στα δικά σας, προκαλώντας ανεπιθύμητα breakouts ακόμη και σε εκείνο το σημείο. Γι' αυτό, λοιπόν, εκείνο που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα brow gel για να τιθασεύσετε τα φρύδια σας. Άλλωστε, το καλοκαίρι δε θέλουμε να φαίνονται υπερβολικά ή ψεύτικα, αλλά πιο natural κι επιμελώς ατημέλητα.

5. Προϊόντα περιποίησης δέρματος

Ξεχάσατε την ενυδατική σας στο σπίτι και σκέφτεστε να δανειστείτε αυτή της κολλητής σας; Μάλλον αγνοείται παντελώς τους κινδύνους που κρύβει κάτι τέτοιο. Σκεφτείτε απλά ότι, η ίδια μπορεί να έχει ακνεϊκή επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα; Ανεπιθύμητα σπυράκια στο πρόσωπο! Οπότε, μήπως να το ξανασκεφτείτε;