fbpixel

Search icon
Search
Το Domes Miramare ένωσε τις δυνάμεις του με την Assouline και την οικογένεια Missoni σ’ ένα μαγικό private δείπνο
MAGAZINE

Το Domes Miramare ένωσε τις δυνάμεις του με την Assouline και την οικογένεια Missoni σ’ ένα μαγικό private δείπνο

Missoni's Cookbook Feast: Βασίστηκε στο «πολύχρωμο» βιβλίο συνταγών της ιταλικής οικογένειας


Το σκηνικό δε θα μπορούσε να είναι πιο όμορφο. Ακουμπώντας σχεδόν τη θάλασσα και ανάμεσα σε υπερ-αιωνόβιες ελιές, στο Domes Miramare της Κέρκυρας -στέκι κάποτε του Ωνάση-, στήθηκε ένα μαγικό δείπνο για να γιορτάσει το ξενοδοχείο τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Assouline και την ομώνυμη βιβλιοθήκη που στήθηκε στο λόμπι. Το concept; Να ζωντανέψει το περιεχόμενο του βιβλίου “The Missoni Family Cookbook”, μέσα από ένα πριβέ δείπνο με την παρουσία της Angela Missoni, creative director του οίκου, αλλά και του γιου της, Francesco Maccapani Missoni, που συνέλεξε τις συνταγές κι έγραψε το βιβλίο.

007.jpg
Ένα τραπέζι στα χρώματα του Missoni Family Cookbook

The taste 

Σε αυτό το πρωτότυπο “Italo-Greco feast”, γνώριμες συνταγές που συντροφεύουν την οικογένεια Missoni για χρόνια πήραν μορφή (και γεύση!) σ’ ένα πολύχρωμο τραπέζι, που στήθηκε με την επιμέλεια του Μάρκου Μαχαιρόπουλου της MR.CO, ο οποίος επέβλεψε το event design συνολικά, και της Λίλυ Κλοκάνα, που έκανε το floral design. Άλλωστε, το φαγητό ήταν πάντα ένας συνδετικός κρίκος για τους Missoni. «Όταν ήμουν μικρός, η μητέρα μου χρησιμοποιούσε το μαγείρεμα ως έναν τρόπο για να μας έχει όλους μαζί στο τραπέζι. Εκεί μας άφηνε να παίζουμε με υλικά, όπως το αλεύρι και τα αβγά, να λερωνόμαστε, αλλά και να φτιάχνουμε μικρά πράγματα, όπως μπισκότα και κέικ», μου λέει. Ήταν μια καλή αφορμή για να χαλαρώνουν και να περνάνε χρόνο μαζί, όσο η Angela μεταμόρφωνε τον αγαπημένο οίκο μόδας. Για τον Francesco, η γιαγιά του Rosita είναι η ουσιαστική «αρχειοφύλακας» των συνταγών αυτών, ενώ το βιβλίο ξεκίνησε ουσιαστικά ως ένα project μόνο για την οικογένεια «με σκοπό να τους το δώσω για να έχουμε όλοι τις συνταγές καταγεγραμμένες», συμπληρώνει. 

005.jpg
Το The Missoni Family Cookbook

Το βιβλίο είναι πλούσιο σε φωτογραφικό υλικό και με περίπου 130 συνταγές, χωρισμένες ανά εποχή, είχε αρκετές προκλήσεις. «Η πρώτη ήταν ότι συγκεντρώσαμε πάνω από τις διπλάσιες από αυτές που μπήκαν», μου λέει γελώντας. Η άλλη δυσκολία ήταν οι ακριβείς δοσολογίες των υλικών, αφού πρόκειται για οικογενειακές συνταγές με αρκετά πράγματα να γίνονται πάνω από τις κατσαρόλες με αγάπη και αυτοσχεδιασμό. Μιλώντας για αυτοσχεδιασμό, δεν παραλείπει ν’ αναφέρει πως του αρέσει να πειραματίζεται με υλικά -«ανάλογα με το τι έχω στο ψυγείο και στα ντουλάπια μου»-, αλλά δεν του αρέσει να πειράζει τις κλασικές συνταγές. Ενώ έχει μια αδυναμία στα oriental υλικά.

006.jpg
Το παραδεισένιο location του δείπνου

011.jpg
Το ονειρεμένο σκηνικό του πριβέ δείπνου
009.jpg
Λεπτομέρειες της διακόσμησης των τραπεζιών

The feeling

Λίγο πριν ξεκινήσει το τραπέζι, η Angela με τον δυναμισμό και τη ματιά της μάς φροντίζει όλους. Ξέρει τι χρειάζεται να γίνει, πώς πρέπει να καθίσουμε, τα μάτια της είναι παντού και σκανάρουν. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, άλλωστε, με τη γυναίκα που διάλεξε τον Mario Testino για να παρουσιάσει τις πρώτες της συλλογές αφήνοντας το δικό της στίγμα στην επιχείρηση. Τι είναι στην καρδιά της Missoni, τη ρωτάω; «Τι νομίζεις»; μου απαντάει με αφοπλιστικό χαμόγελο. «Χρώμα και χαρά για τη ζωή», απαντώ. «Στην καρδιά της Missoni είναι μια πρόθεση σ’ ένα συγκεκριμένο στιλ που ξεκίνησαν οι γονείς μου, οι οποίοι εφηύραν μια γλώσσα και μετά έδωσαν σε μένα την ευκαιρία να προσθέσω καινούριες λέξεις». Έχουν ξεκινήσει τα ορεκτικά που έρχονται όλα family-style, τα μοιραζόμαστε μεταξύ μας, όπως θα έκανε κάθε οικογένεια την ώρα του φαγητού. Πώς ορίζει την καλή ζωή, ρωτάω. «Για μένα, είναι ο φρέσκος αέρας, όπως εδώ στο Miramare, με αυτήν τη θέα. Η όμορφη θέα είναι τόσο σημαντική για μένα. Και μετά, να μπορείς να κρατάς ισορροπίες ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική ζωή. Τέλος, να μάθεις τον εαυτό σου να εκτιμά αυτά που έχεις, ακόμη και τα πιο απλά. Βέβαια, ήμουν τυχερή κι ευλογημένη για τη ζωή που είχα μέχρι τώρα», συμπληρώνει. 

014.jpg
Το δείπνο πραγματοποιήθηκε σε ένα καταπράσινο περιβάλλον

harris004.jpg
Η Angela και ο Francesco μαζί με τον Γιώργο Π. Σπανό, CEO της Domes Resorts, τη σύζυγό του, Μαριάνθη Αρναούτογλου και την κόρη τους, Μαριάννα
harris008.jpg
Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική μέχρι το βράδυ

Η νύχτα κυλάει με άφθονο, εκλεκτό κρασί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ τα επιδόρπια, με βάση τη σοκολάτα και καραμελωμένα φρούτα κλείνει το event στον καταπράσινο κήπο του Domes, με τον πιο γλυκό τρόπο.

Κεντρική φωτογραφία: Η Angela Missoni με τον γιο της, Francesco Maccapani Missoni φωτογραφημένοι στο εστιατόριο Makris του Domes Miramare 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ 

Φωτογραφια Anima Vision - Νίκος Κοντοσταυλάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ GLOW 152 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019