fbpixel

Search icon
Search
Μήπως πλένετε το πρόσωπό σας με λάθος τρόπο; 8+1 τρόποι να το αλλάξετε
FACE & BODY

Μήπως πλένετε το πρόσωπό σας με λάθος τρόπο; 8+1 τρόποι να το αλλάξετε

Κάντε το self-care σύμμαχο σας


Το πλύσιμο του προσώπου φαίνεται πάντα να είναι μια διαδικασία που ενώ νιώθετε πως σας κουράζει, αποτελεί μια καθημερινή ρουτίνα. Ειδικά τώρα που το self-care έρχεται ξανά στην επιφάνεια, μοιάζει πιο σημαντικό από ποτέ το να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα και το να προστατέψετε την επιδερμίδα σας με κάθε τρόπο. Έτσι, ακόμη και αν νομίζατε πως κάνατε όλα τα βήματα σωστά υπάρχει πιθανότητα μερικές λεπτομέρειες να σας ξεφεύγουν. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως η γνώση των σωστών βημάτων και τεχνικών μπορεί να βοηθήσει το δέρμα μας να μοιάζει πιο λαμπερό από ποτέ.

plisimo-prosopou.jpg

 

1. Αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ σας πριν το πλύσιμο 

Πριν φτάσετε στον καθαρισμό σας, αφαιρέστε όλο το επίμονο μακιγιάζ της ημέρας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές πετσέτες ή μαντιλάκια ντεμακιγιάζ για να το πετύχετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν αλκοόλ για να αποφύγετε την υπερβολική ξήρανση και τον ερεθισμό. 

2. Μάθετε πότε πρέπει να κάνετε διπλό καθαρισμό

Ο διπλός καθαρισμός είναι μια τεχνική που αποτελεί τη βάση πολλών θεραπειών του δέρματος, ιδίως των κορεατικών ρουτίνων ομορφιάς. Γίνεται με αιθέριο έλαιο και ακολουθείται από ένα απαλό καθαριστικό ή εναλλακτικά ξεκινάτε με ένα καθαριστικό και στη συνέχεια εφαρμόζετε την απολέπιση. Το πλεονέκτημα της χρήσης προϊόντων με βάση το λάδι είναι ότι είναι εξαιρετικά στη διάλυση του μακιγιάζ, οπότε η εφαρμογή μιας διαδικασίας δύο βημάτων για το πλύσιμο του προσώπου σας συστήνεται εάν έχετε μακιγιάζ. 

plisimo-prosopou-1.jpg

3. Θέματα θερμοκρασίας

Επιλέξτε το κρύο έως χλιαρό νερό για να προστατεύσετε το δέρμα σας. Το ζεστό νερό μπορεί να απογυμνώσει το δέρμα από τα φυσικά έλαια και να το αφήσει ιδιαίτερα ξηρό. Κάτι που κατά τους χειμερινούς μήνες -όπου ο αέρας είναι ήδη στεγνός- αποτελεί το απόλυτο no-no. Σημειώστε επίσης πως μια τέτοια πρακτική δύναται να σας οδηγήσει σε εκρήξεις ακμής.  

4. Ξεκινήστε το χρονοδιακόπτη

Εάν ξεπλύνετε το δέρμα σας για αρκετή ώρα καθώς πιστεύετε πως κάτι τέτοιο θα το κάνει να δείχνει πιο λαμπερό, σταματήστε αμέσως! Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν πρέπει να υπερβαίνετε τα 30 δευτερόλεπτα. 

5. Πλύνετε με το σωστό τρόπο

Εφαρμόστε καθαριστικό με τα δάχτυλά σας και με απαλές κυκλικές κινήσεις, κάντε μασάζ στην περιοχή του προσώπου σας. Με αυτό τον τρόπο θα αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος και φυσικά θα δώσετε στο δέρμα σας το απαραίτητο boost για να δεχτεί τις κρέμες που θα εφαρμόσετε στη συνέχεια. 

plisimo-prosopou-3.jpg

6. Μην το τρίβετε 

Κρατήστε τις κινήσεις μετά το πλύσιμο απαλές και ταμποναριστές. Το τρίψιμο θα προκαλέσει περιττούς ερεθισμούς οδηγώντας σας στα αντίθετα αποτελέσματα. Μάλιστα, για μέγιστα θετικά αποτελέσματα χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βαμβακερή πετσέτα ή χαρτί μιας χρήσης. 

7. Κρατήστε την απολέπιση στο ελάχιστο

Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε απολέπιση το δέρμα σας καθημερινά. Αντ 'αυτού, όσοι έχετε κανονικό έως ξηρό τύπο δέρματος θα πρέπει να το εφαρμόζετε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για να καθαρίζονται τα νεκρά κύτταρα και για να φεύγουν όλα τα περιττά στοιχεία της επιδερμίδας.  

8. Ποτέ μην το πλένετε περισσότερο από δύο φορές την ημέρα

Αν και κάποιοι ισχυρίζονται πως το κάθε πότε πλένετε το πρόσωπο σας εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας, αποφύγετε τον καθαρισμό περισσότερες από δύο φορές την ημέρα για να αποφύγετε την υπερβολική "απομάκρυνση" των φυσικών ελαίων του δέρματος. Το βράδυ είναι εξαιρετικά σημαντικό για να αφαιρείτε τους ρύπους της ημέρας και το πρωί για να βγάζετε τα συστατικά που δεν απορροφήθηκαν από την περιποίηση νυκτός. 

9. Ενυδάτωση μετά το πλύσιμο 

Αναπληρώστε την ενυδάτωση του δέρματος σας με ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ. Να θυμάστε πως ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε απαλό καθαριστικό, από το δέρμα σας αφαιρούνται τα φυσικά έλαια. Το πρωί, μια ενυδατική κρέμα ευρέος φάσματος με SPF 30 είναι η ιδανική επιλογή. Όσο για το βράδυ, προτιμήστε μια πιο βαριά με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.