fbpixel

Search icon
Search
Μηνύματα Ζωής στη Θεσσαλονίκη: Τρεις εκδηλώσεις που συγκινούν με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα τους
PEOPLE & MOMENTS

Μηνύματα Ζωής στη Θεσσαλονίκη: Τρεις εκδηλώσεις που συγκινούν με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα τους

Προσπαθώντας για ένα καλύτερο αύριο


Ο παλμός της πόλης «χτυπά» δυνατά και μας καλεί να ανακαλύψουμε όλα τα ενδιαφέροντα events της Θεσσαλονίκης, που αναδεικνύουν το αίσθημα προσφοράς που επιβάλλουν οι ημέρες των γιορτών. 

REDress Project

red-img-3317-sos.jpg
Κώστας Νούσιας, Άννα Παπαδοπούλου, Έφη Ουρουμίδου, Καλλιρόη Φακάλου

Το πολυσύχναστο Outlet Mall της Θεσσαλονίκης «One Salonica» φιλοξένησε μια διαφορετική εκδήλωση αφιερωμένη σε έναν σημαντικό σκοπό: Nα δώσει φωνή στα χιλιάδες θύματα της έμφυλης βίας με τη διοργάνωση του «REDress Project». Γυναίκες και άνδρες, αποφάσισαν να διαδώσουν το πιο δυνατό «κόκκινο» και σαφές μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του food court του εμπορικού κέντρου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εικαστικό happening από τον καλλιτέχνη Νίκο Τσιαπάρα, o οποίος δημιούργησε ένα κόκκινο φόρεμα μεταδίδοντας το μήνυμα «Ποτέ Ξανά» υπό τη συνοδεία live μουσικής και πολλών κόκκινων εκπλήξεων. Οι καλεσμένοι έδειξαν την υποστήριξή τους τοποθετώντας επάνω του κόκκινες κορδέλες με το προσωπικό τους μήνυμα ενάντια στη βία. Την ενίσχυση του μηνύματος της βραδιάς, προσέφερε το κόκκινο βραχιόλι από την Rich Passion Jewellery, τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν στο Κέντρο Διοτίμα για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Η νέα έκθεση «Ολυμπιακοί Αγώνες»

img-5604.jpg
Βούλα Πατουλίδου, Στέφανος Ντούσκος, Ιωάννης Καρράς, Κυριακή Ουδατζή

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης εγκαινίασε τον νέο εκθεσιακό του χώρο 3.500 τ.μ. και τη νέα Μόνιμη Έκθεση “Ολυμπιακοί Αγώνες”. Τα εγκαίνια τέλεσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Δ.Ο.Ε. , παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η τέλεση των εγκαινίων από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, υπογραμμίζει την τεράστια προσφορά του Ολυμπιακού Μουσείου στο Ολυμπιακό κίνημα, καθώς αποτελεί το πρώτο επίσημα αναγνωρισμένο από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, ενεργό κύτταρο της κοινωνίας με επισκεψιμότητα που έχει ξεπεράσει τα 2.000.000 κοινού και τους 900.000 μαθητές. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά η σειρά ειδικά σχεδιασμένων κοσμημάτων “Anatasis”, τα οποία αποτελούν την εικαστική έκφραση της συνεργασίας ανάμεσα στην jewelry artist Σοφία Ζαράρη και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις και η επίσημη ξενάγηση από την Δρ Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια και Εντ. Σύμβουλο Δ.Σ. του Μουσείου και Υπεύθυνη Μουσειογραφικής Μελέτης της νέας Μόνιμης Έκθεσης “Ολυμπιακοί Αγώνες”. Οι προσκεκλημένοι εντυπωσιάστηκαν από τα μοναδικής ιστορικής και πολιτισμικής αξίας τεκμήρια της έκθεσης που αφηγούνται την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Christina Malle x Phaedra

mm-7796-ZKM9E.jpg
Φαίδρα Λιάκου, Χριστίνα Μαλλέ

Αναζητώντας για ακόμη μια χρονιά μια ξεχωριστή δημιουργία για τον συμβολισμό του νέου έτους, το brand Christina Malle Bags σχεδίασε μαζί με την Phaedra Liakou το δικό τους lucky charm για το 2022. Ένα fashion event που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει δική του μια δημιουργία για καλό σκοπό, με ζεστό καφέ, gluhwein, Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και γιορτινή διάθεση. Αγοράζοντας το γούρι που σχεδίασαν για το 2022 στηρίζουμε τις επίσημες δομές που φιλοξενούν κακοποιημένες γυναίκες μέσω του προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης της βίας κατά των Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η συλλογή θα είναι διαθέσιμη μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery! 

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Φαίδρα Λιάκου, Μάγδα Μαλλέ, Χριστίνα Μαλλέ από το event "Christina Malle x Phaedra"