fbpixel

Search icon
Search
Millennial Pink: Το απόλυτο χρώμα στη διακόσμηση που υπόσχεται να σας χαλαρώσει
INTERIORS

Millennial Pink: Το απόλυτο χρώμα στη διακόσμηση που υπόσχεται να σας χαλαρώσει

Μειώστε το στρες ακόμη και στις πιο δύσκολες ημέρες


Είναι δύσκολο να θυμηθείτε μια εποχή που το millennial pink δεν ήταν παντού σε περιοδικά διακόσμησης και στα αγαπημένα σας pins στο pinterest. Από μαγειρικά σκεύη μέχρι φουτουριστικούς καναπέδες και περίτεχνες πολυθρόνες, δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένα μέρος του interior design που δεν έχει επηρεαστεί από αυτό το απόλυτα soft χρώμα. Έτσι, είτε το αγαπάτε είτε το μισείτε, αυτό δεν είναι απλώς μια τυχαία προσθήκη στην παλέτα του σπιτιού σας αλλά μπορεί να γίνει ένας ιδανικός ουδέτερος τόνος που συμπληρώνει άλλα χρώματα και που λειτουργεί καταπραϋντικά από για την πίεση της ημέρας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον διακεκριμένο σύμβουλο χρωμάτων και υλικών Kuan Chi Hau: «Πρόκειται για ένα κολακευτικό χρώμα για να το φορέσετε ή να περιβάλλεστε από αυτό». 

Είναι η πρώτη απόχρωση που πήρε το όνομά της από μια γενιά με ξεκάθαρες αναφορές στην ύπαρξη ρευστότητας των φύλων και στη διαφορετικότητα τονίζοντας παράλληλα το προσιτό, το θετικό, το διασκεδαστικό, το ρετρό, το έξυπνο και το πολυτελές. 

Η κατάλληλη οπτική 

millennial-pink-design-4.jpg

Θα λατρέψετε το millennial pink καθώς λειτουργεί με πολλά στοιχεία που πιθανώς έχετε ήδη στο σπίτι σας. Ξύλο, γυαλιστερά πλακάκια και φυσικός φωτισμός δημιουργούν την τέλεια ισορροπία για αυτήν την απόχρωση. Ακόμη, τολμήστε να το βάλετε σε έναν σκούρο τοίχο, καθώς η αντίθεση yin-and-yang λειτουργεί θεραπευτικά τόσο για την όρασή σας όσο και για την ενέργεια του χώρου σας. Η μινιμαλιστική οπτική που προσφέρει σε έναν industrial χώρο θα κάνει πραγματικό upgrade σε οποιοδήποτε προχωρημένο design υποσχόταν μέχρι τώρα το γκρι. 

Μην ξεχάσετε τις μεταλλικές λεπτομέρειες

millennial-pink-design.jpg

Ο χαλκός και ο μπρούντζος είναι δύο μεταλλικά στοιχεία που πάντα ταίριαζαν με απαλά, θηλυκά χρώματα και το millennial pink δεν αποτελεί εξαίρεση. Ταιριάξτε έναν καναπέ σε αυτήν την απόχρωση με μεταλλικά έπιπλα και θα δείτε πως η ένταση στον χώρο σας αυξάνεται πετυχαίνοντας κάθε επιφάνεια να μοιάζει υπερβολικά κομψή, καθαρή και δομημένη. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως η αίσθηση ισορροπίας μεταξύ του μαλακού και του σκληρού χρώματος δημιουργεί τις τέλειες αντιθέσεις κάνοντας τον χώρο σας να μοιάζει πιο ολοκληρωμένος για εσάς που η minimal οπτική δε σας εξυπηρετεί. Η χρήση γυαλιού και μαρμάρου οδηγεί επίσης το σκηνικό σε μια πιο εξελιγμένη κατεύθυνση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο εξεζητημένα περιοδικά διακόσμησης. 

Χρωματικοί συνδυασμοί

millennial-pink-design-5.jpg

Το λευκό είναι μια προφανής επιλογή όταν πρόκειται να συνδυάσετε ένα χρώμα με το millennial pink καθώς διατηρεί την εμφάνιση ελαφριά, φρέσκια και θηλυκή. Είναι ωραίο να σκέφτεστε επίσης τον συνδυασμό με μερικές απαλές αποχρώσεις του γκρι, για να προσθέσετε ενδιαφέρον και να γειώσετε την εμφάνιση του χώρου σας. Φυσικά, για επιπλέον αντίθεση και αν είστε αρκετά τολμηροί μπορείτε να τοποθετήσετε και κάποιο έργο τέχνης στον τοίχο που θα εισάγει επιπλέον στοιχεία ανεξαρτήτως του χρώματός του, καθώς η συγκεκριμένη απόχρωση -σύμφωνα με τους ειδικούς του interior design- ταιριάζει υπέροχα με κάθε μίξη. Φυσικά, τα παστέλ λειτουργούν υπέροχα με την τάση του εσωτερικού σχεδιασμού που συζητάμε, καθώς οι παλ τόνοι προσδίδουν μια ισορροπία σε ένα δωμάτιο δημιουργώντας μια όαση χαλάρωσης για κάθε σας στιγμή και σε κάθε περίσταση. 

The details

millennial-pink-design-2.jpg

Εάν, παρόλα αυτά, σας αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργεί το millennial pink και θέλετε να το ενσωματώσετε κάπου στο σπίτι σας, αλλά δεν επιθυμείτε να ξοδέψετε αρκετά χρήματα και χρόνο, τότε πρέπει να δώσετε έμφαση στη λεπτομέρεια. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσατε να εισάγετε μερικά αξεσουάρ για να φέρετε αυτό το φωτεινό, αλλά απαλό ροζ στον χώρο σας. Προσθέστε μερικά ροζ μαξιλάρια στον καναπέ, αλλάξτε τις κουρτίνες των παραθύρων, επιλέξτε ένα διαφορετικό φωτιστικό ή απλώς επενδύστε σε ένα κομψό ριχτάρι. Ακόμη, τολμήστε να βάψετε έναν τοίχο σε αυτόν τον υπέροχο τόνο.