fbpixel

Search icon
Search
Milan Fashion Week: Η «ήρεμη» άνοιξη της Sportmax και η επιστροφή του Giorgio Armani στις πασαρέλες
TRENDS & CATWALKS

Milan Fashion Week: Η «ήρεμη» άνοιξη της Sportmax και η επιστροφή του Giorgio Armani στις πασαρέλες

Τα shows που κέντρισαν το ενδιαφέρον μέχρι τώρα


Η Εβδομάδα Μόδας στο Μιλάνο για την περίοδο Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 συνεχίζεται με τους διάσημους σχεδιαστές και τα εμβληματικά fashion houses να κερδίζουν το «στοίχημα» της επιτυχίας στην post-covid εποχή. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο «παύσης» όλων αυτών που είχαμε συνηθίσει, τα πράγματα δείχνουν να επιστρέφουν πιο ανανεωμένα από ποτέ, γεμάτα χαρά και αισιοδοξία. Σε όλα αυτά βασίζονται και οι περισσότερες από τις συλλογές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα από την έναρξη του μήνα μόδας μέχρι και σήμερα.

Sportmax 

sportmax.jpg

Μετά το καταπληκτικό show της Max Mara εχθές το πρωί, σειρά είχε η Sportmax. Με τίτλο "The Anatomy of Silence", ο οίκος παρουσίασε μία συλλογή βασισμένη στις απαλές και «ήσυχες» αποχρώσεις, τόσο neutrals όσο και παστέλ, με στόχο να γεμίσουν γαλήνη και ηρεμία στα ανοιξιάτικα μας σύνολα. Οι όγκοι δεν έλειπαν από τις δημιουργίες τόσο στα αξεσουάρ όπως τα χοντρά παπούτσια με τις κορδέλες αλλά και στα βασικά κομμάτια των συνόλων, όπως τα oversized blazers. Τα φορέματα και οι βερμούδες κέντρισαν το ενδιαφέρον μας, καθώς χάρισαν υπέροχες σιλουέτες για σύνολα, τα οποία κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει από το πρωί μέχρι το βράδυ. 

sportmax-2.jpg

Ακόμα και το τζιν που παρουσιάστηκε μαζί μ' ένα κεντητό παλτό ήταν βασισμένο σε loose γραμμή. Σε όλο αυτήν την χρωματική ηρεμία, υπήρξαν και μερικές έντονες στιγμές, όπως ένα φούξια σετ από bermuda short και top αλλά και ένα οι floral δημιουργίες που μας έκαναν να νοσταλγήσουμε την άνοιξη. 

Missoni 

missoni.jpg

Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε με λίγες λέξεις την νέα συλλογή του οίκου Missoni που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, τότε αυτές θα ήταν η λάμψη και η πανδαισία χρωμάτων. Τα σύνολα που παρουσιάστηκαν απογείωναν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας, με ιδιαίτερα κοψίματα και αφήνοντας μεγάλο μέρος του δέρματος ακάλυπτο με τον πιο ωραίο τρόπο. Το show τα είχε όλα.  Από μεταλλικά glam μαγιό μαζί με καμπαρντίνες μέχρι floral sets και maxi στενά φορέματα σε animal print, όπως της ζέβρας. Φυσικά και διαχρονικό ριγέ μοτίβο, σήμα-κατατεθέν του οίκου έκανε αισθητή την παρουσία του. 

missoni-2.jpg

Παρουσιάστηκε σε ολόσωμα μαγιό αλλά και φορέματα και φούστες με μεταλλικές λεπτομέρειες που έκαναν τη διαφορά και χάριζαν τη απαραίτητη λάμψη που κάθε γυναίκα επιθυμεί να έχει στις εμφανίσεις της. Τα παντελόνια του οίκου εμφανίστηκαν σε loose γραμμές, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά, πως η άνεση αποτελεί βασικό συστατικό επιτυχίας στον κόσμο της μόδας. 

Etro

etro.jpg

«Είμαι ένα άτομο που πηγαίνει πραγματικά με τη ροή. Όλα θα γίνουν. Και είμαι εδώ και είμαι χαρούμενη. Σε αυτήν την περίοδο ήρθα πολύ κοντά στην επίγνωση, τη γιόγκα και τον διαλογισμό: Υπήρξε μια πνευματική αφύπνιση, όπως για πολλούς ανθρώπους, νομίζω. Αυτό το πράγμα για την εύρεση ισορροπίας μέσα, ήταν επίσης πολύ χαρακτηριστικό και στις αρχές της δεκαετίας των ‘70s.», είπε η Veronica Etro.

etro-2.jpg

Ένα σάουντρακ που περιλάμβανε το Massive Attack μεταξύ του Moby, είδαμε τα λαχούρια, σήμα-κατατεθέν του Etro να αναμιγνύονται με λουλούδια και κεντημένα mandals, όλα σκιαγραφημένα με ζωοροαστρικά μοτίβα που συμβολίζουν τη γονιμότητα. Όπως θα περιμέναμε όλοι από τον διάσημο οίκο, αυτή η «διακόσμηση» αποτυπώθηκε σε σύνολα, βασισμένα στο tailoring, σε «παιχνιδιάρικα» τζιν και chiffon dresses. Ωστόσο η Veronica παρουσίασε μια πληθώρα εμφανίσεων, οι οποίες συνδύαζαν το παρελθόν με το μέλλον, καθώς θα μπορούσαμε να φανταστούμε την Björk να φοράει αυτά τα κομμάτια ενώ χορεύει στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Έντονα χρώματα που χαρίζουν αισιοδοξία, fun prints, bomber jackets, μεταλλικές φούστες και σουτιέν και bike shorts ήταν μερικά από τα κομμάτια που ξεχώρισαν και που κέρδισαν το ενδιαφέρον μας.

Emporio Armani

armani.jpg

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους αυτό το show του Emporio Armani ήταν μια ιδιαίτερη και σημαντική στιγμή. Αρχικά, ο Giorgio Armani έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τον Ιανουάριο του 2020, που –πάλι στο Μιλάνο- είχε ακυρώσει την παρουσίαση της νέας του τότε συλλογής λόγω του COVID-19. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι δίπλα του βρισκόταν η Silvana, η ανιψιά του. Ο διάσημος σχεδιαστής, ο οποίος διανύει το 86 έτος της ηλικίας του έχει ήδη δηλώσει ότι προετοιμάζεται για το μέλλον, και η παρουσία της Silvana ήταν μια νέα απόδειξη. Ο τρίτος και ο πιο σημαντικός ήταν ότι το συγκεκριμένο show σηματοδότησε τα 40 χρόνια από τότε που o Armani εγκαινίασε ένα νέο κατάστημα στο Μιλάνο παρουσιάζοντας μια συλλογή που είχε τον τίτλο Emporio Armani, ή Armani Emporium.

armani-2.jpg

Η νέα collection για την SS22 αποτελούνταν κι από γυναικεία κι από ανδρικά κομμάτια. Εμπνεύστηκε από τις βασικές αρχές του οίκου, δηλαδή της ανδρόγυνης ραπτικής, χαρίζοντας και μία πινελιά εκκεντρικού στιλ. Τα χρώματα που κυριάρχησαν ήταν οι τόνοι του μπλε, το λευκό ενώ δεν έλειπε και η παρουσία του κόκκινου, τόσο σε μοτίβα, όπως οι ρίγες όσο και σε ολόκληρα κομμάτια, όπως τα κόκκινα δερμάτινα jackets. H λάμψη δε μπορούσε να λείπει από την πασαρέλα, με τα two pieces glam looks σε διαφορετικά χρώματα να κερδίζουν τις εντυπώσεις.