fbpixel

Search icon
Search
Μια ξενάγηση σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στο Άμστερνταμ
TASTE

Μια ξενάγηση σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στο Άμστερνταμ

Ζήστε υπέροχες γαστρονομικές εμπειρίες στη μαγική πρωτεύουσα της Ολλανδίας


Το Άμστερνταμ είναι μια από τις πιο φιλελεύθερες και πολυπολιτισμικές πόλεις του πλανήτη και λόγω αυτού, όπως είναι φυσιολογικό, υπάρχει μία τεράστια ποικιλία και στο κομμάτι των γεύσεων. Ενώ οι Ολλανδοί μπορεί να φημίζονται για τις τηγανίτες τους, τα stroopwafels, το τυρί και τη ρέγγα, το «καλό» φαγητό που θα δοκιμάσετε στις Κάτω Χώρες είναι κάτι το ασύγκριτο! 

Καθώς η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα έχει καλλιεργηθεί πολιτιστικά, καθιστώντας την ένα hotspot για τους απανταχού travel lovers, έχει αποκτήσει πλέον παγκοσμίως το όνομα μιας πόλης που μπορεί να προσφέρει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια γίνεται φανερή η αύξηση του αριθμού των ανερχόμενων εστιατορίων και της πειραματικής κουζίνας. Αυτή η πρόσφατη «έκρηξη» των πρωτοποριακών restaurants προκάλεσε μια σύγχυση στα παραδοσιακά στέκια της πόλης ενώ τα πιο παλιομοδίτικα ευρωπαϊκά εστιατόρια τα οποία έλαβαν αποφάσεις για μοντέρνα makeovers. Παράλληλα, πολλοί από τους πιο λαμπρούς νέους σεφ της πόλης άρχισαν να βρίσκουν ιδιαίτερα dining spaces όπου να μπορούν να εκφράσουν με όλη τους την αγάπη τη δημιουργικότητά τους!

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τα πιο εκλεπτυσμένα εστιατόρια του Άμστερνταμ. Έτσι λοιπόν, όταν έρθει η στιγμή που θα ταξιδέψετε κι εσείς στην υπέροχη αυτή πόλη μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό προκειμένου να γευτείτε και να δοκιμάσετε τα πιάτα που πραγματικά αξίζουν.

La Rivela-rive-restaurant-amsterdam.jpg

Το να βρείτε τραπέζι σε ένα Michelin-starred restaurant μπορεί να μην είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά το σίγουρο είναι ότι η υπομονή σας θα ανταμειφθεί εάν καταφέρετε να δειπνήσετε στο συγκεκριμένο διάσημο εστιατόριο του Άμστερνταμ. Ο σεφ Roger Rassin, ο μετρ Ronald Opten και ο σομελιέ Ted Bunnik συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια υπέροχη γευστική εμπειρία για τους ελίτ ταξιδιώτες. Αναμένετε ένα απολαυστικό μενού μεσογειακής και γαλλικής κουζίνας, μια λίστα κρασιών που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία για τη συνοδεία κάθε πιάτου, καθώς και μια άψογη, προσεγμένη αλλά συγχρόνως διακριτική εξυπηρέτηση από το προσωπικό που θα σας ενθουσιάσει!

Ciel Bleuciel-bleu-restaurant-amsterdam.jpg

Βρίσκεται στον 23ο όροφο του υπέροχου ξενοδοχείου Okura, το Ciel Bleu είναι από τα λίγα εστιατόρια στο Άμστερνταμ που έχει λάβει δύο Michelin αστέρια. Μπροστά στη μαγική θέα που θα αντικρίζετε καθώς δειπνίζετε, μπορείτε να απολαύσετε ιδιαίτερες γεύσεις μέσα σε ένα κομψό και cozy περιβάλλον. Οι σεφ Ono Kokmeijer και Arjan Speelman χρησιμοποιούν φρέσκα και τοπικά προϊόντα για να δημιουργήσουν τα δικά τους γαστρονομικά αριστουργήματα. Σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση, το φαγητό που θα δοκιμάσετε ενδέχεται να είναι το καλύτερο κομμάτι των διακοπών σας! Όμως, θυμηθείτε να κάνετε κράτηση προτού το επισκεφτείτε, καθώς το να βρείτε τραπέζι είναι δύσκολη υπόθεση.

Vinkelesvinkeles-restaurant-amsterdam.jpg

Ένα ακόμη εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin πήρε το όνομά του από έναν Ολλανδό ζωγράφο. Ο λόγος για το Vinkeles το οποίο βρίσκεται στο εξαιρετικά κομψό ξενοδοχείο Dylan, σε ένα κτίριο που ήταν κάποτε αρτοποιείο. Πράγματι, ο εσωτερικός σχεδιασμός εξακολουθεί να έχει πινελιές από την προηγούμενη «ζωή» του χώρου, συμπεριλαμβανομένων και των φούρνων στην κουζίνα που υπάρχουν από τότε. Ο επικεφαλής σεφ Dennis Kuipers δημιούργησε ένα ευχάριστο μενού, εμπνευσμένο από την εκλεπτυσμένη γαλλική κουζίνα που φλερτάρει μεταξύ του κλασικού και του σύγχρονου. Πολλοί από την ελίτ κοινωνία της πόλης επισκέπτονται συχνά το Vinkeles για να απολαύσουν την υπέροχη θέα προς το μαγικό κανάλι Keizersgracht και να δοκιμάσουν το εξαιρετικό φαγητό που σερβίρεται.

De Kasde-kas-restaurant-amsterdam.jpg

Τοποθετημένο σε ένα θερμοκήπιο που χρονολογείται από το 1926, το οποίο ανήκε κάποτε στο Δημοτικό Φυτώριο του Άμστερνταμ, το De Kas εντυπωσιάζει τους κριτικούς γεύσης και τους επισκέπτες εδώ και περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια. Το μοναδικό setting και η κομψή εσωτερική διακόσμηση δίνουν στο εστιατόριο μια θαυμάσια φυσική ατμόσφαιρα η οποία μάλιστα ενισχύεται από το φυσικό φως που διεισδύει από το γυάλινο ταβάνι. Φρέσκα χόρτα και βότανα καλλιεργούνται στο αγρόκτημα που περιβάλλει το εστιατόριο και το συνεχώς μεταβαλλόμενο μενού αποτελείται από πέντε πιάτα, που δημιουργήθηκαν από τους σεφ Jos Timmer και Wim de Beer. Βρίσκεται δίπλα στο πανέμορφο πάρκο του Frankendael του 17ου αιώνα και με λίγα λόγια είναι ένα must μέρος το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε.

Yamazatoyamazato-restaurant-amsterdam.jpg

Πέρα από το Ciel Bleu που αναφέρθηκε παραπάνω, το ξενοδοχείο Okura διαθέτει και ένα ακόμη Michelin-starred εστιατόριο, το Yamazato, ίσως το κορυφαίο ιαπωνικό εστιατόριο του Άμστερνταμ. Είναι σχεδιασμένο ώστε να αντιπροσωπεύει το ασιατικό home design του 16ου αιώνα και το προσωπικό του, αντίστοιχα, έχει ως dress code μακριά κιμονό ώστε να βάζει τους πελάτες κατευθείαν σε ένα αυθεντικό Japan mood. Το εστιατόριο προσφέρει μια πιο κλασική προσέγγιση στο φαγητό, ενώ υπάρχουν ιδιωτικά dining rooms προς ενοικίαση, αλλά κι ένας μεγάλος ιαπωνικός κήπος που εντυπωσιάζει. Οι γαστρονομικές επιλογές του χαρακτηρίζονται στο σύνολό τους ως Japanese Haute Cuisine και οι λίστες του με κρασί και sake είναι τεράστιες!

&Samhoud Placessamhoud-places-restaurant-amsterdam.jpg

Με στόχο να εμπνεύσει και να φέρει κοντά τους ανθρώπους, ο gourmet guru Salem Samhoud ένωσε τις δυνάμεις του με τον σεφ Moshik Roth και μαζί άνοιξαν το εξαιρετικό &Samhoud Places. Το εστιατόριο βραβεύθηκε με δύο αστέρια Michelin μόλις τρεις μήνες μετά το άνοιγμά του, καθιστώντας το γρήγορα ένα από τα πιο δημοφιλή της πόλης και της Ευρώπης. Είναι γνωστό για τα δημιουργικά και ιδιαίτερα πιάτα του. Δοκιμάστε το μενού Inspiration, το οποίο περιλαμβάνει γεύσεις εμπνευσμένες από το καλειδοσκοπικό εικαστικό έργο του καλλιτέχνη Damien Hirst, που συνδυάζουν συκώτι χήνας, βατόμουρα, αμύγδαλο και ιβίσκο!

Bord'Eaubordeau-restaurant-amsterdam.jpg

Το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Bord'Eau, προσφέρει μια ιδιαίτερη γαστρονομική περιπέτεια με εξαιρετικά συστατικά τα οποία αναμειγνύονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μοντέρνες και πρωτότυπες γευστικές συμφωνίες. Λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του Executive Chef Richard van Oostenbrugge, ο οποίος επιλέγει να χρησιμοποιεί τα καλύτερα προϊόντα, συνθέτοντας αληθινές, αγνές και φυσικές γεύσεις, που συνοδεύονται από τα καλύτερα κρασιά από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin αμέσως μετά το άνοιγμά του και το δεύτερο μέσα στον επόμενο χρόνο.