fbpixel

Search icon
Search
Μια βόλτα στις πρώτες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
CITY VIBES

Μια βόλτα στις πρώτες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Η πόλη «φοράει» τα γιορτινά της και μας βάζει στο απόλυτο festive mood


Τα λαμπάκια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης μας υπενθυμίζουν ότι η πόλη μας είναι «ζωντανή». Ο παλμός της χτυπάει δυνατά, και μέσα από τους δρόμους και τα στενάκια της ξεπροβάλλουν οι βιτρίνες -ως μικρά εμπνευσμένα δημιουργήματα-, που φορούν τα γιορτινά τους και μας προετοιμάζουν για τα φετινά Χριστούγεννα. Στον αέρα κυριαρχεί το άρωμα των εορτών -λίγο gingerbread, κανέλα και αυτό το καμμένο ξύλο- που βάζει τον καθένα Από μας στο απόλυτο christmas spirit. Fashionable προτάσεις, ιδέες για το σπίτι, δώρα για μικρούς και μεγάλους είναι μονάχα μερικά από τα installations που βλέπουμε στις πιο εντυπωσιακές βιτρίνες της πόλης, που επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε. 

Ελάτε μια βόλτα μαζί μας, και απολαύστε το πιο χριστουγεννιάτικο θέαμα που έχει να σας προσφέρει η Θεσσαλονίκη! 

A.A. Danou

danou.jpg

Εναρμονισμένη με την εποχή, η μοναδική boutique των AA Danou μας μεταφέρει αμέσως σε ένα χιονισμένο σκηνικό, βγαλμένο από όνειρο. Αριστουργηματικές δημιουργίες για τους μικρούς αγαπημένους μας, καθώς και κομψά αξεσουάρ «ντύνουν» την πιο ρομαντική βιτρίνα της πόλης. Οι τόνοι της κινούνται στο λευκό του πάγου με υπέροχες χρυσές λεπτομέρειες και μικρές δόσεις χρυσόσκονης. Άλλωστε, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τις masters του είδους, Αντιγόνη και Τίτη Δάνου.

Info: AA Danou, Προξένου Κορομηλά 58.

attica

attica.jpg

Σε ένα «παγωμένο» σκηνικό μας προσκαλεί για φέτος τα Χριστούγεννα το attica, με dress code: black tie. Η φαντασία οργιάζει στον εορταστικό στολισμό του department store της πόλης, αναδεικνύοντας τις πιο εκλεκτές festive δημιουργίες από βελούδο σε συνδυασμό με κομψά smoking επάνω σε χαριτωμένους πιγκουίνους. Έχοντας ως φόντο ένα χιονισμένο τοπίο, τα looks για το ρεβεγιόν που μας προτείνει το attica έχουν λίγη από τη λάμψη... των παγετώνων!

Info: attica, Τσιμισκή 48-50. 

Jardin Plus

jardin.jpg

Τι καλύτερο από μια ανθοστολισμένη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα; Τα μοναδικά installation της Μαρίας Ιωαννίδου στο Jardin Plus θα σας μεταφέρουν στα πιο μαγικά Χριστούγεννα. Στεφάνια στολισμένα με κόκκινες λεπτομέρειες, μικρά και μεγάλα έλατα, εκλεπτυσμένες ανθοσυνθέσεις, υπέροχα κατακόκκινα αλεξανδρινά και φυσικά όλα αυτά «μπλεγμένα» με τα πιο εντυπωσιακά γλειφιτζούρια-μπαστούνια, μας κάνουν να θέλουμε σίγουρα να φιληθούμε κάτω από γκι φέτος!

Info: Jardin Plus, Μητροπολίτου Ιωσήφ 20.

notos

notos.jpg

Ρίχνοντας μια σύγχρονη ματιά στη μόδα, τα notos φέτος μας παρουσιάζουν την πιο pop βιτρίνα της πόλης. Με neon φώτα και bold stickers σε μαύρο φόντο αναδεικνύουν floral εορταστικές δημιουργίες με μοντέρνο τρόπο. Από τη σύνθεση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα εορταστικά giftboxes που προσθέτουν μια πιο κλασική X-mas πινελιά σε αυτά τα φουτουριστικά Χριστούγεννα.

Info: notos, Τσιμισκή 24.

Παρουσίαση

parousiasi.jpg

Θέτοντας ως γνώμονα για τον φετινό στολισμό της την υψηλή αισθητική και τη μινιμαλιστική διακόσμηση, η βιτρίνα της Παρουσίασης εντυπωσιάζει με το chic & simple σχεδιασμό της. Μεγάλα installations, που απεικονίζουν τα πιο κομψά χριστουγεννιάτικα δέντρα συνδυάζονται υπέροχα με art de la table αντικείμενα, σαμπανιέρες αλλά κι εκλεκτά δώρα για το σπίτι από την christmas collection της.

Info: Παρουσίαση, Τσιμισκή 26. 

Το Μπουκέτο

mpouketo.jpg

Κανείς δεν μπορεί να μην παρατηρήσει την πιο φωτεινή γωνιά του κέντρου της πόλης. Το Μπουκέτο για ακόμη μια χρονιά μας δείχνει τι θα πει Χριστούγεννα. Χιλιάδες λαμπάκια, μικρά, μεγάλα, σε διάφορους σχηματισμούς μας υποδέχονται στη γωνία της Βογατσικού με Προξένου Κορομηλά. Χιόνι, λευκές, ασημένιες και χρυσές μπάλες στολίζουν ένα σκηνικό που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Παράλληλα, διακοσμητικά που προσδίδουν μια παιχνιδιάρικη διάθεση σε συνδυασμό με συνθέσεις φίνων αξεσουάρ αποτυπώνουν υπέροχα το πνεύμα των ημερών. 

Info: Το Μπουκέτο, Βογατσικού 6. 

Κεντρική φωτογραφία: attica

Φωτογραφίες: Χριστίνα Δημητριάδου