fbpixel

Search icon
Search
Μια βίλα στην Ibiza αποτελεί υπόδειγμα υψηλής αισθητικής κι εντυπωσιάζει με «ψευδαισθήσεις» στη διακόσμηση
INTERIORS

Μια βίλα στην Ibiza αποτελεί υπόδειγμα υψηλής αισθητικής κι εντυπωσιάζει με «ψευδαισθήσεις» στη διακόσμηση

Με την υπογραφή των Patrick Helou Architects


Kατασκευασμένη με ιδιαίτερη φροντίδα, αυτή η κατοικία προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία διαμονής με ιδιωτικό δάσος 30.000 τ.μ., όπου είναι γενναιόδωρα φωλιασμένη με μια εντελώς άμεση θέα στη θάλασσα, που προσφέρει καθημερινά υπέροχα ηλιοβασιλέματα κι εντυπωσιακές νυχτερινές πανοραμικές εικόνες.

Οι εσωτερικοί της χώροι είναι μια συνεχής ακολουθία custom made κατασκευών, λεπτομερειών κι εξαιρετικών υλικών με χώρους που ανοίγουν στη θάλασσα και στο πράσινο. Οι πολυεπίπεδες βεράντες και οι ιδιωτικές ζώνες επιτρέπουν στη βίλα να έχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ιδιωτικότητας, καθιστώντας δυνατή κάθε διαμονή.

1-7816-ph-ibz-monterey-20190204-05-pe15795848103895-1-BNntN.jpg


Η εμπειρία του να ζει κανείς βιώνοντας τα συναισθήματα του να ξυπνάει σ' ένα τέτοιο περιβάλλον που συνδυάζει τη φύση με το ανοιχτό τοπίο σε συνδυασμό με άψογο design και άνεση τελευταίας τεχνολογίας, μπορεί να συγκριθεί μόνο με superior boutique ξενοδοχεία 5 αστέρων!

Το κτίριο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα λευκών κυβικών όγκων που ξεδιπλώνονται στα δύο επίπεδα και στο υπόγειο. Ο σχεδιασμός προωθεί ξεκάθαρα έναν υπαίθριο τρόπο ζωής, με ρέουσα χαλάρωση και open χώρους - άνετα living spaces καθιστικού, τραπεζαρίας και barbeque που βρίσκονται στρατηγικά γύρω από τις δύο θερμαινόμενες πισίνες και το τζακούζι.

8-ASHPq.jpg


Η ευελιξία της κυκλοφορίας μεταξύ αυτών των χώρων σε διαφορετικά επίπεδα παρέχει στον επισκέπτη πλήρη ελευθερία κινήσεων. Μια «διάφανη» προσέγγιση ως προς το design που συνδυάζει πέτρες, βότσαλα, φυσικό ξύλο, μάρμαρο και μέταλλα. Τα μεγάλα ανοίγματα δημιουργούν την αίσθηση ότι γίνονται ασαφή τα όρια ανάμεσα σ' εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους, προσδιορίζοντας την επιθυμητή σύνδεση των δύο.

Τα συνεχόμενα μαρμάρινα δάπεδα και το κυρίαρχο λευκό χρώμα εντείνουν αυτή την αρχιτεκτονική συνέχεια, ενώ μαύρες γραμμικές πινελιές χρωματίζουν τις λεπτές κολώνες της πρόσοψης, προσδιορίζοντας τα βήματα της μετάβασης σε διαφορετικό επίπεδο. Και στις δύο πλευρές της κατοικίας, δύο αυτόνομοι όγκοι φιλοξενούν τις σουίτες, με τις ιδιωτικές τους βεράντες, που ακολουθούν το ίδιο κυβιστικό στιλ.

21-3-Zve3U.jpg


Η είσοδος που οδηγεί στην καρδιά της κατοικίας, απολαμβάνει το διπλό ύψος του αίθριου και λούζεται στο φυσικό φως από τους φεγγίτες, δίνοντας έναν αέρινο τόνο που συνεχίζεται μέσα από το κτιριακό σύνολο. Μέσα στο κύριο σύμπλεγμα όγκων βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι της κατοικίας, όπως το σαλόνι και η τραπεζαρία, η κουζίνα με χώρο πρωινού που είναι σε άμεση σύνδεση με τον αντίστοιχο εξωτερικό χώρο. Ο πρώτος όροφος φιλοξενεί τις έξι master σουίτες του σπιτιού, με ιδιωτικά μπαλκόνια και κεντρική ταράτσα από όπου μπορεί κανείς να επιβλέπει την περιοχή.

Η χρωματική παλέτα ακολουθεί απαλούς γκρι με μπλε τόνους τονίζοντας βασικά σημεία του χώρου. Το λευκό μαρμάρινο δάπεδο επενδύει επίσης τους εσωτερικούς τοίχους, ενώ  ανακλαστικές επιφάνειες καθρέφτη προσθέτουν την αίσθηση της διαπερατότητας. Στην εξισορρόπηση της ρέουσας διάταξης, τα στοιχεία επίπλωσης από πέτρα και μαύρο μέταλλο προσφέρουν την απαραίτητη αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς.

019-villa-monterey-ibiza-kUxT2.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: George Fakaros