fbpixel

Search icon
Search
Μια ultra modern, μινιμαλιστική κατοικία έχει τον κήπο των ονείρων μας
INTERIORS

Μια ultra modern, μινιμαλιστική κατοικία έχει τον κήπο των ονείρων μας

Με την υπογραφή των Stu/D/O Architects


Stu/D/O Architects: Ένα όνομα, όλη η υψηλή αισθητική στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Το συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό studio μετράει τη μία σχεδιαστική επιτυχία μετά την άλλη, με το ταλέντο των designers του να προσεγγίζεται με γνώμονα τον σύγχρονο μοντερνισμό και την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα.

Αντικρίζοντας κανείς τις δουλειές τους, θα παρατηρήσει πως όλα όσα αποτελούν τάση σήμερα, αυτοί τα επιλέγουν σε κάθε indoor και outdoor σκηνικό, χωρίς ωστόσο να χάνεται η διαχρονικότητα που θεωρείται απαραίτητη για κάθε σύγχρονη κατοικία. Όλη η σχεδιαστική φιλοσοφία αποτυπώνεται με τον πιο παραδειγματικό τρόπο σ' αυτό το εκπληκτικό vacation house στην Ταϊλάνδη και συγκεκριμένα στην πόλη Nonthaburi.

Take a tour!
casa-de-alisa-stu-d-o-architects-1.jpg


«Φωλιασμένο» σ' ένα καταπράσινο σκηνικό, ενώ δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεσαν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω. Ποντάροντας στην earthy πλευρά της αρχιτεκτονικής και την απόλυτη σύνδεση με το περιβάλλον, βλέπουμε πως καταφέρνει να γίνει «ένα» με το φυσικό σκηνικό, χωρίς να στερείται ούτε στο ελάχιστο την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και πολυτέλεια.

Στο exterior design, βλέπουμε πως όλα είναι τόσο ανεπιτήδευτα τοποθετημένα, μιας και η απόλυτη ηρεμία είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται κατά νου. Εξωτερικά living spaces, barbeque areas και σημεία για ατελείωτη χαλάρωση είναι όλα όσα συνθέτουν το ονειρεμένο και inspiring σκηνικό.

Πρόκειται για ένα σύγχρονα φτιαγμένο σπίτι που είναι χτισμένο μακριά από τους γρήγορους αστικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να χαρίζει στην οικογένεια μια καθημερινότητα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση, με τη γοητεία και την ηρεμία που αυτή προσφέρει.

casa-de-alisa-stu-d-o-architects-12.jpg


Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στο εσωτερικό της κατοικίας, βλέπουμε πως ο σύγχρονος μινιμαλισμός έχει αποτυπωθεί με τον πιο κομψό και up to date τρόπο. Συγκεκριμένα, εντύπωση μας προκαλούν τα χρωματιστά έργα τέχνης που ισορροπούν φανταστικά με τις κλασικές, πιο ουδέτερες αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα pop design με έντονα κλασικές και πολύ minimal αναφορές. Ο λόγος που δεν έχουν τοποθετηθεί περιττά έπιπλα, έγινε με σκοπό να εξασφαλιστούν ιδανικοί χώροι, δίχως καμία υπερβολή στη διακόσμηση.

Η πρόσοψη του κτιρίου δημιουργεί μια σχεδόν διάφανη όψη από την πλευρά του δρόμου, ενώ οι τοίχοι από πάνελ φωτίζουν το εσωτερικό, δημιουργώντας μια ιδεατή επέκταση στο outdoor περιβάλλον. Με τα μεγάλα παράθυρα να έχουν επιλεχθεί με σκοπό να κάνουν το σπίτι να γίνεται «ένα» με την εξωτερική θέα, το περιβάλλον «πλημμυρίζεται» από το φως του ήλιου.

Όλα τα δωμάτια διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, βγαλμένη από το μέλλον, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα και τις ανάγκες της οικογένειας. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix & match με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

casa-de-alisa-stu-d-o-architects-16.jpg


Last but not least, ο προσεγμένος φωτισμός είναι ένα σημαντικό bonus που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να παραλείψουμε. Τόσο στο indoor όσο και στο outdoor σκηνικό, έχουν επιλεχθεί οι κατάλληλες πηγές τεχνητού φωτός για τις ώρες που ο ήλιος πέφτει, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα φωτίζονται εξαιρετικά χάρη στα τεράστια παράθυρα που έχουν επιλεχθεί κατά την κατασκευή.

Δείτε στην gallery περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily