fbpixel

Search icon
Search
Μια σύγχρονη κατοικία στη Νέα Ζηλανδία εκφράζει απόλυτα την έννοια του high-end living
ESCAPE

Μια σύγχρονη κατοικία στη Νέα Ζηλανδία εκφράζει απόλυτα την έννοια του high-end living

Πρόκειται για το Fielding House των Cheshire Architects


Οι Cheshire Architects πιστεύουν ακράδαντα πως οι natural γραμμές στο design είναι αυτές που θα καταφέρουν να παραμείνουν επίκαιρες και stylish όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν διαμορφωθούν οι τάσεις στη διακόσμηση. Το αρχιτεκτονικό τους ενδιαφέρον περιστρέφεται γύρω από μια ευρεία γκάμα στην οποία ο καθένας μπορεί να καταλήξει στο ότι η φύση έχει τη δύναμη για να ορίσει κάθε home σκηνικό. 

Έδρα τους είναι η Νέα Ζηλανδία, αλλά -όπως είναι λογικό- έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου για επαγγελματικούς σκοπούς αλλά και γιατί λατρεύουν να ανακαλύπτουν νέους τόπους. Είναι κάτι σαν χόμπι γι' αυτούς. Πουθενά, ωστόσο, δεν μπορούν να νιώσουν πιο όμορφα από την αίσθηση που τους προκαλεί η χώρα τους. Σε αυτή βρίσκεται και η ονειρική τους κατοικία που έχουν φτιάξει από κοινού με άπειρη αγάπη και αστείρευτη προσοχή στα υλικά κατασκευής και το γενικό design που επικρατεί από χώρο σε χώρο.

1-KXb9b.png
Cheshire Architects


Η έννοια του φουτουριστικού σχεδιασμού φαίνεται να παίρνει άλλη, τελείως διαφορετική μορφή χάρη στα έργα τους και αυτό γίνεται εμφανές από τον καθένα, απλά και μόνο με μια γρήγορη ματιά στις μέχρι τώρα δουλειές τους. Η λιτότητα και οι λειτουργικές γραμμές αποτελούν δύο πολύ βασικά χαρακτηριστικά στον τρόπο που προσεγγίζουν την αρχιτεκτονική κάθε κατοικίας που αναλαμβάνουν να διαμορφώσουν.

Το ίδιο ισχύει και για το δικό τους σπίτι, το Fielding House, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους αμμόλοφους του βόρειου τμήματος της Νέας Ζηλανδίας και προσφέρει στον κλασικό σχεδιασμό μια σύγχρονη εκδοχή, την οποία δε χορταίνουμε να θαυμάζουμε. Με μια γενική εικόνα, η κατοικία ακολουθεί την παραδοσιακή, natural αρχιτεκτονική με καθαρές γεωμετρίες κι εκτεταμένους τοίχους από τζάμι.

2-gLt6w.jpg


Εμβαθύνοντας στον σχεδιασμό του υπέροχου σπιτιού τους, βλέπουμε πως ο κάτω όροφος είναι προσβάσιμος με ανελκυστήρα και στεγάζει τη σουίτα των επισκεπτών, το γκαράζ και την αποθήκη. Ξεχωριστό στοιχείο πολυπλοκότητας, που ενώνει τα δύο επίπεδα και δημιουργεί ένα extra ενδιαφέρον στην όλη διαρρύθμιση, είναι η προσθήκη τριών κωνικών μορφών από ξύλο, στο όπου βρίσκεται και το τζάκι, το μπάνιο και την κουζίνα, αντίστοιχα. Οι όγκοι αυτοί που δημιουργούνται, σταματούν κατά κάποιον τρόπο την ανοιχτή έκταση του σπιτιού, συμβάλλοντας στον διαχωρισμό του εσωτερικού με το outdoor σκηνικό.

Σε κάθε χώρο, οι natural γραμμές συναντούν την απαράμιλλη αισθητική και φινέτσα.

Το κύριο highlight του σπιτιού και το στοιχείο που διακρίνει τον σχεδιασμό του οι επιφάνειες από τζάμια, που κάνει το indoor περιβάλλον να γίνεται «ένα» με το έξω και να μαγεύει. Η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία αυτού του Fielding House προέρχεται από την traditional αρχιτεκτονική των μέσων του 20ού αιώνα, με καθαρές γραμμές και λιτά στοιχεία, που όλα ποντάρουν στη λειτουργικότητα και την απόλυτη άνεση.

1-KEG0I.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να θαυμάσετε περισσότερα σημεία της ονειρικής αυτής κατοικίας!