fbpixel

Search icon
Search
Μια sustainable rustic κατοικία στην Αγγλία που γοητεύει με το natural design της
ECO GLOW

Μια sustainable rustic κατοικία στην Αγγλία που γοητεύει με το natural design της

Γίνεται «ένα» με τη φύση & παραδίδει μαθήματα για το απόλυτο βιώσιμο living


Η βόρεια πλευρά της Αγγλίας ξεχωρίζει στον χάρτη για τη μοναδική ομορφιά της και το ξεχωριστό τοπίο που την αποτελεί. Καταπράσινοι κήποι, καθαρός ουρανός χωρίς καυσαέρια, άνθρωποι απλοί και χαμογελαστοί, συνθέτουν την εικόνα που αντικρίζει κανείς με μια επίσκεψή τους. Ειδικά όσοι διαμένουν μόνιμα εκεί, έχουν την τύχη και την ευκαιρία να απολαμβάνουν ένα τελείως διαφορετικό lifestyle -μακριά από τους γρήγορους και εξαντλητικούς city ρυθμούς. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί -έστω και οι κάτοικοι του Λονδίνου- που έχουν επενδύσει σε μια εξοχική κατοικία στις γοητευτικές περιοχές της βόρειας Αγγλίας. Πρόκειται πραγματικά για μια επένδυση ζωής, που δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς και απόλυτου zen. Τόσο την άνοιξη και το καλοκαίρι, όσο και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, το όλο σκηνικό είναι πραγματικά μαγευτικό!

Μια τέτοια κατοικία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας από τη Σουηδία και παραδίδει μαθήματα για το πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής, ακόμα και μέσα από την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Είναι χτισμένα μέσα σε ένα τεράστιο χωράφι, γεμάτο καταπράσινα στοιχεία και ξεχωρίζει για την απέραντη θέα που προσφέρει στις γύρω στις γύρω περιοχές.

1-8fugR.jpg


Είναι αποκλειστικά κατασκευασμένη από sustainable υλικά και αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει να θέλουμε να περιηγηθούμε στο εσωτερικό της, αλλά και να ανακαλύψουμε κάθε καλά κρυμμένο μυστικό του outdoor σκηνικού της. Μια πενταετία πριν, τότε που η οικογένεια αγόρασε το σπίτι, αυτό που ζητούσε ήταν η απόλυτη ηρεμία για τις ημέρες που ήθελε να ξεφύγει από την αγχωτική ρουτίνα. Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα!

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό του σπιτιού, βλέπουμε πως τα φυσικά υλικά έχουν συνθέσει ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό, που ενσωματώνει τη μινιμαλιστική προσέγγιση στο design μαζί με ultra modern πινελιές που αναβαθμίζουν κάθε γωνία. Οι επιφάνειες από ξύλο πρωταγωνιστούν σε κάθε δωμάτιο, ενώ τα χρώματα που κυριαρχούν δεν ξεφεύγουν από την παλέτα των γήινων και ουδέτερων αποχρώσεων.

2-ff9Pb.jpg


Μεγάλα παράθυρα που χαρίζουν υπέροχο φως, cozy corners για ατελείωτο relaxing, λειτουργικοί χώροι και ξεχωριστές λεπτομέρειες, είναι μερικά ακόμα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού, τα οποία αντικρίζει κανείς με ένα γρήγορο house tour. Ακόμα και τα υφάσματα που έχουν επιλεχθεί, είναι φιλικά προς το περιβάλλον κι ενισχύουν την cozy αύρα που αποπνέεται από χώρο σε χώρο. Όπως κι αν στραφεί το ενδιαφέρον μας, η αρμονία είναι αυτή που μας έρχεται πρώτα απ' όλα στο μυαλό.

Αξίζει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, πως η κατοικία αποτελείται από τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα σαλόνι, τρία μπάνια, ένα γραφείο-βιβλιοθήκη και μια ευήλια κουζίνα, ενώ οι εξωτερικοί χώροι είναι πλούσια από φυτά και πανέμορφα άνθη. Πρόκειται για μια «ζωντανή» απόδειξη για το πώς τελικά μπορούμε να ενταχθούμε σε ένα πιο ποιοτικό κι eco-frienldy lifestlye, πραγματοποιώντας τις ιδανικές επιλογές για το σπίτι και δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό σκηνικό, με όμορφες λεπτομέρειες και high-end αισθητική.

3-v4vwI.jpg
Ρίξτε μια ματιά στην gallery & θαυμάστε περισσότερες φωτογραφίες από τους φανταστικούς χώρους της sustainable αυτής κατοικίας!