fbpixel

Search icon
Search
Μια super cozy κατοικία στο Marin County της California επαναφέρει τη «ζεστασιά» του φθινοπώρου
INTERIORS

Μια super cozy κατοικία στο Marin County της California επαναφέρει τη «ζεστασιά» του φθινοπώρου

Περιηγηθείτε στο σπίτι του interior designer Steven Volpe


Το Marin County βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της California και ξεχωρίζει στον χάρτη για την ανεπανάληπτη ηρεμία που εκπέμπει. Βελανιδιές, πλούσια βλάστηση, απείραχτες πεδιάδες και όλη η γοητεία της φύσης που λίγοι έχουν την τύχη να απολαμβάνουν καθημερινά. Ο γνωστός σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, Steven Volpe, δεν κατάφερε εξ αρχής να εκτιμήσει τη μαγεία αυτής της περιοχής, αλλά γρήγορα πείστηκε για το πόσο καλή ιδέα θα ήταν να επενδύσει στην αγορά ενός σπιτιού σ' ένα ονειρεμένο location σαν αυτό.

Ανάμεσα στα δέντρα και στα αραιά μεταξύ τους χτισμένα σπίτια, βρίσκεται και η εκπληκτική κατοικία του Volpe, η οποία έχει τον τρόπο να μετατρέπεται στο απόλυτο καταφύγιο γι' αυτήν την εποχή, αλλά και για του κρύους μήνες του χειμώνα που έρχονται. Ο ίδιος λάτρεψε τόσο τον τόπο όσο και το σπίτι αυτό, μαγεμένος από τη γλυκιά νοσταλγία και τις μνήμες των παιδικών του χρόνων που ήρθαν μετά από χρόνια στο μυαλό του, αντικρίζοντας το συνονθύλευμα όλων αυτών των στοιχείων.

Step inside!
edc060112volpe17-1663852690.jpg


Το σπίτι διατηρεί ένα cottage style, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από μια άλλη εποχή. Ίσως αυτός να ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο ο designer το λάτρεψε at first sight! Το ξύλο γίνεται ο βασικός πρωταγωνιστής, μιας και το βλέπουμε να κυριαρχεί από το δάπεδο μέχρι τους τοίχους και τα βαριά έπιπλα.

Όλο αυτό το ξεχωριστό σκηνικό έκανε τον Volpe να φανταστεί το υπόλοιπο της ζωής του μέσα σε αυτήν την κατοικία, με τον ίδιο να προβαίνει σε μικρές αλλαγές ώστε κάθε χώρος να αποτυπώνει το προσωπικό του στιλ και την αγάπη που τρέφει για το design. Αυτό που επιθυμούσε ήταν ένα περιβάλλον απαράμιλλης αισθητικής, με vintage επιρροές και μοναδικά στοιχεία. 

Μαζί με τις επιφάνειες από ξύλο επέλεξε να συνδυάσει την πέτρα κι έτσι να δώσει ένα ιδιαίτερο effect σχεδόν στις περισσότερες γωνιές του νέου του σπιτιού. Τα χρώματα της γης αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσής του, κάτι που παρατηρεί έντονα κανείς όπου κι αν στρέψει την προσοχή του. Το σκούρο καφέ έχει πάρει τη θέση που του αρμόζει από δωμάτιο σε δωμάτιο, ενώ διάφορες άλλες πιο ανοιχτές αποχρώσεις έρχονται να συμπληρώσουν το όλο vibe και να χαρίσουν extra πόντους ζεστασιάς.

edc060112volpe10-1663852348.jpg


Vintage αλλά και πιο σύγχρονα έπιπλα καλύπτουν με τον πιο κομψό τρόπο τις γωνίες του σπιτιού, ενώ πάνω σε αυτά έχουν τοποθετηθεί μοναδικά διακοσμητικά και σπουδαία artworks, τα οποία μαρτυρούν την αγάπη του ιδιοκτήτη για την τέχνη, τα ταξίδια, τη ζωή. Η παρουσία αυτών προσδίδει χρώμα και ζωντάνια, γεγονός που επιτυγχάνεται και από τα φυτά εσωτερικού χώρου, που αποτέλεσαν αναπόσπαστο στοιχείο από τη συνολική διακόσμηση.

Το κάθε σημείο -από το living room μέχρι τα υπνοδωμάτια- έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί το τέλειο spot για ατελείωτες στιγμές ξεκούρασης, με τη θέα από τα παράθυρα να απογειώνει τις αισθήσεις και να γαληνεύει την ψυχή. Ο cozy χαρακτήρας του σπιτιού δείχνει να απογειώνεται χάρη στα πολυτελή υφάσματα στους καναπέδες, τις πολυθρόνες και τα κρεβάτια, καθώς και χάρη στον θερμό φωτισμό.

Σε αυτήν την κατοικία ο περίφημος διακοσμητής κατάφερε να βρει το προσωπικό του ησυχαστήριο, να οραματιστεί τις καινούριες του δουλειές και τα επόμενα projects του, να ασχοληθεί με πράγματα που τον ηρεμούν και τον γεμίζουν ενέργεια και θετικές σκέψεις. Είναι το σπίτι των ονείρων του, όπως ο ίδιο το χαρακτηρίζει.

edc060112volpe11-1663852424.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Elle Decor