fbpixel

Search icon
Search
Μια super chic κατοικία στην Washington μετατρέπεται στο απόλυτο town house
INTERIORS

Μια super chic κατοικία στην Washington μετατρέπεται στο απόλυτο town house

Σχεδιασμένη από τον Jeremiah Brent


Αν και σε μικρή ηλικία, ο Jeremiah Brent έχει καταφέρει να αποδείξει το σχεδιαστικό του ταλέντο, έχοντας αφήσει ήδη το προσωπικό του αποτύπωμα στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Ξεχωριστός στο είδος του κι εξαιρετικά δημιουργικός, θα έλεγε κανείς πως βρίσκει τις τέλειες ισορροπίες για να δημιουργεί σκηνικά που συνδυάζουν τη σύγχρονη πολυτέλεια με τη φινέτσα του χθες.

Πρόσφατα βρέθηκε στην Washington, εκεί όπου επιμελήθηκε σχεδιαστικά μια υπέροχη κατοικία, η οποία λειτουργεί ως απόλυτη πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη του design. Πρόκειται για ένα σπίτι που γίνεται «ένα» με τον luxury χαρακτήρα της περιοχής στην οποία είναι τοποθετημένο.

dc-rowhouse-dining-room-025.jpg


Αρχικά, να αναφέρουμε πως το σπίτι χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70, ενώ πριν από δύο χρόνια περίπου ανακαινίστηκε πλήρως, έτσι ώστε να φιλοξενήσει μια νεαρή οικογένεια που το αγόρασε.

Αυτό που, ουσιαστικά, ζητήθηκε από το designer ήταν η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που να αποπνέει έντονα τη λειτουργικότητα, η οποία με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως έχει αποτυπωθεί σε κάθε σημείο.

Με μια πρώτη κιόλας ματιά, γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

dc-rowhouse-dining-room-042.jpg


Ο Brent, μελετώντας λεπτομερώς τους χώρους, κατέληξε πως το σπίτι έπρεπε να αφήσει πίσω του τον κλασικό διάκοσμο και τη μονότονη σχεδίασή του. Γι' αυτό και ξεκίνησε, δίνοντας βάση στα χρώματα και στις λεπτομέρειες που, όπως θα δείτε, έχουν κάνει τη διαφορά. Ήταν μόνο η αρχή για ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα που θα ακολουθούσε!

Εντύπωση μάς προκαλεί ο μοναδικός τρόπο που έχουν συνδυαστεί όλα τα αντικείμενα μεταξύ τους, παρουσιάζοντας την τέλεια εικόνα για το πώς μπορεί κανείς να πετύχει το απόλυτο combo ενός timeless design μαζί με up to date κατασκευές κι επιβλητικά έργα τέχνης. Όσον αφορά στα χρώματα, παρατηρούμε πως οι γήινες αποχρώσεις έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν μια super chic ατμόσφαιρα.

Στο μεταξύ, έχουν επιλεχθεί για κάθε δωμάτιο βασικά υλικά, όπως είναι για παράδειγμα το ξύλο και το μάρμαρο. Ωστόσο, έχουν τοποθετηθεί με τρόπο σύγχρονο, το οποίο δε βλέπουμε τόσο συχνά, παρά μόνο σε κατοικίες που χτίζονται τα τελευταία χρόνια. Οι chic προσθήκες στα έπιπλα και τα extra διακοσμητικά αποτέλεσαν μονόδρομο για τον designer, που φαντάστηκε μέσα σε κάθε δωμάτιο ένα περιβάλλον εκλεπτυσμένης αισθητικής, με μεταλλικά στοιχεία, retro looking αναφορές, αλλά και μοντέρνες πινελιές για να έρθουν όλα τα decor styles και να «κουμπώσουν» στο σήμερα.

dc-rowhouse-master-bedroom-028.jpg


Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πόσο καλή δουλειά έγινε κατά το makeover, ώστε να πραγματοποιηθούν οι πιο κατάλληλες επιλογές για να εξασφαλιστεί αυτό που εξ αρχής ήθελε τόσο η οικογένεια όσο και ο ίδιος ο designer. Τι ήταν αυτό; Ένα μινιμαλιστικό, υπέρκομψο σκηνικό, το οποίο εξυπηρετεί στο έπακρο τις ανάγκες των ιδιοκτητών του, είναι διαχρονικά σχεδιασμένο και συμπεριλαμβάνει τα απαραίτητα modern touches, που το απογειώνουν.

Καταλήγοντας, λοιπόν, παρατηρούμε πως το τελικό αποτέλεσμα των χώρων, καταλήγουμε στο ότι η πολυτέλεια δεν απαιτεί πολλή προσπάθεια και πόσο μοναδικά ένα τόσο παλιό σπίτι μπορεί να προσαρμοστεί τόσο υπέροχα στο τώρα, αλλά και στο αύριο. Όλα έχουν να κάνουν με την υψηλή αισθητική και αυτό είναι ξεκάθαρο μέσα από το house tour.

dc-rowhouse-powder-room-010.jpg
Θαυμάστε στην gallery περισσότερο φωτογραφικό υλικό της κατοικίας!

Πηγή: AD