fbpixel

Search icon
Search
Μια σαγηνευτική κατοικία στη Santa Monica υμνεί τα χρώματα του καλοκαιριού
INTERIORS

Μια σαγηνευτική κατοικία στη Santa Monica υμνεί τα χρώματα του καλοκαιριού

Με την υπογραφή των Kathy Taslitz και Matt Grode


Οι interior designers Kathy Taslitz και Matt Grode ενώνουν συχνά τις σχεδιαστικές τους δυνάμεις ώστε να δημιουργήσουν τα πιο updated indoor σκηνικά που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Όλα τα έργα τους εστιάζουν στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και στην καλοκαιρινή αύρα, καθώς η summer season τούς εμπνέει για την απόλυτη αρχιτεκτονική διαμόρφωση.

Πρόσφατα, έδωσαν την υπογραφή τους σ' ένα ονειρεμένο vacation house στη Santa Monica, σ' ένα περιβάλλον απαράμιλλης αισθητικής και high-class κομψότητας - ιδανικό για αξέχαστες καλοκαιρινές ημέρες. Το κτίσμα βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας τετραμελούς οικογένειας από το Los Angeles, που πριν αγοράσει αυτό το σπίτι, αποζητούσε ένα σκηνικό που να προκαλεί ηρεμία και να ξεχωρίζει για το μοναδικό design του.

Take a tour!
tondro-taslitz-bougainvillea-20copy.jpg


Μέσα σ' ένα καταπράσινο σκηνικό, το κτίσμα δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνέθεταν τον σκελετό των περισσότερων χώρων -μέσα κι έξω. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως το αρχιτεκτονικό team επέλεξε να δημιουργήσει πισίνες τόσο έξω όσο και μέσα στο σπίτι, εξασφαλίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο διάφορα σημεία χαλάρωσης για όλες τις εποχές μέσα στον χρόνο.

Από το εξωτερικό του και μόνο, το σπίτι είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι, με την καταπράσινη όαση να πρωταγωνιστεί και να κάνει το συνολικό αποτέλεσμα απλά ονειρικό. Όλη αυτή η τεράστια αυλή, έχει δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια να περνά ευχάριστα τις στιγμές τώρα το καλοκαίρι, οργανώνοντας barbeque days & nights με αγαπημένα τους πρόσωπα.

Επικεντρώνοντας την προσοχή μας στην αρχιτεκτονική της κατοικίας, εντύπωση προκαλεί η γυάλινη πρόσοψή του που χαρίζει υπέροχο φως και κάνει τους ιδιοκτήτες να νιώθουν «ένα» με τη φύση. Τα πολλά τετραγωνικά, έδωσαν την ευκαιρία στους designers να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν ένα ultra modern αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει άλλες κατοικίες που βλέπουμε συνήθως. Plus, το ιδιαίτερο σχήμα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σπιτιού που το κάνουν να ξεχωρίζει.

tondro-taslitz-desk-alt-incomplete-20copy.jpg


Αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση με επίκεντρο τα natural υλικά δημιουργεί την αίσθηση της φυσικότητας και του λιτού αλλά σύγχρονου design. Παράλληλα, η ζεστασιά είναι κάτι το bonus που παρατηρείται έτσι όπως αντικρίζουμε κάθε δωμάτιο της κατοικίας, και αυτό ίσως να οφείλεται στον υπέροχο συνδυασμό των θερμών αποχρώσεων και τον πιο ψυχρών τόνων, που ωστόσο φωτίζονται από τις ηλιακές ακτίνες που εισέρχονται από τις τεράστιες τζαμαρίες.

Το γεγονός πως οι χώροι είναι ενιαίοι, κάνει την κατοικία απίστευτα μοντέρνα και αυτό είναι κάτι το οποίο οφείλεται στα πολλά τετραγωνικά της και στο ότι το φως από έξω εισέρχεται χωρίς περιορισμούς.

Οι bold χρωματισμοί, οι open areas, οι επιφάνειες από μάρμαρο και τα υπέροχα είδη φυτών στο outdoor περιβάλλον έχουν δώσει στον σπίτι τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα, κάνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το σπίτι να διαφέρει κατά πολύ από όλα τα υπόλοιπα που θαυμάζουμε κατά καιρούς.

tondro-taslitz-sittingrm-20copy.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD