fbpixel

Search icon
Search
Μια ρομαντική κατοικία στη Florida θυμίζει παλάτι «πλημμυρισμένο» από λουλούδια
INTERIORS

Μια ρομαντική κατοικία στη Florida θυμίζει παλάτι «πλημμυρισμένο» από λουλούδια

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Caroline Rafferty


Η interior design, Caroline Rafferty, δείχνει να αγαπά όσο τίποτα αυτό που κάνει, καθώς διαπρέπει μέσα από τις δουλειές της. Έδρα της αποτελεί η Νέα Υόρκη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει δουλέψει και στην υπόλοιπη Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο, γενικότερα. Αν και σχετικά μικρή ηλικιακά, έχει καταφέρει να διαμορφώσει το προσωπικό της στιλ, να βρει τα «πατήματά» της και να βρεθεί μπροστά, με τους περισσότερους να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα έργα της.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, μια οικογένεια της ζήτησε να διαμορφώσει την εξοχική της κατοικία στο Palm Beach της Florida, όπου και βρέθηκε. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίσμα που μετρά πολλές δεκαετίες. Συγκεκριμένα, χτίστηκε τη δεκαετία του '30, ενώ για πολλά χρόνια -από τις αρχές του 1990 μέχρι πρόσφατα- ήταν ακατοίκητο.

Take a tour!
a1220side20yard20copy.jpg


Αρχικά, η προσοχή μας επικεντρώνεται στο υπέροχο exterior σκηνικό, το οποίο μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από παραμύθι. Πολύχρωμα άνθη διεκδικούν πρωταγωνιστικό ρόλο από γωνιά σε γωνιά, καλύπτοντας με τον πιο μοναδικό τρόπο κάθε σημείο. Το όλο περιβάλλον απογειώνεται από τροπικά φυτά που «αγκαλιάζουν» τους τοίχους, ενώ οι εξωτερικοί living χώροι ενδείκνυνται για αξέχαστες summer days & nights.

Εμβαθύνοντας στο design του σπιτιού, η κομψότητα και η απαράμιλλη φινέτσα είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό, από την πρώτη κιόλας ματιά. Βλέπουμε πως οι περισσότεροι χώροι είναι διαμορφωμένοι από φυσικά υλικά, με πρώτο και πιο βασικό το ξύλο στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, ενώ με μια πρώτη εικόνα οι γήινοι τόνοι καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο μέρος όλων των δωματίων. Ακόμη, οι μαρμάρινες και γρανιτένιες επιφάνειες, αυξάνουν το όλο magic vibe και του χαρίζουν μοντέρνα διάσταση, χωρίς ωστόσο να στερείται την κλασική υπεροχή.

Ισορροπώντας μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, η προσοχή μας πέφτει στην ενδιαφέρουσα αντίθεση που πραγματοποιείται η σύζευξη του λευκού και του μαύρου τόσο στους τοίχους και τα έπιπλα όσο και στα αντικείμενα που δίνουν διάσταση στον χώρο και το καθένα έχει να διηγηθεί το δική του ιστορία. Παράλληλα, έντονες αποχρώσεις και διαφορετικά μεταξύ τους prints, κάνουν το τελικό αποτέλεσμα εξαιρετικά εντυπωσιακό, πετυχαίνοντας αριστουργηματικό το απόλυτο mix & match.

a4120living20room20copy.jpg


Οι γεμάτες χρώματα chinese λεπτομέρειες στους τοίχους και τα έπιπλα, οι floral ταπετσαρίες, οι vintage καναπέδες με τα πολυτελή υφάσματα, αλλά και τα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργούν ένα περιβάλλον που ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Ένα χαρακτήρα που σπάνια θαυμάζουμε σε μια σύγχρονη κατοικία και που λειτουργεί ως η τέλεια πηγή έμπνευσής μας.

Για λόγους συνοχής, η Caroline Rafferty προτίμησε την παλέτα υλικών από γύψο στους τοίχους και δάπεδα από ξύλο καρυδιάς, λειτουργικά έπιπλα και μοναδικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, ενώ βασίζεται σε μια σειρά από παλιά και σύγχρονα υφάσματα που κάνουν κάθε δωμάτιο πιο «ζεστό» και οικείο. Το αποτέλεσμα που εξασφάλισε είναι ό,τι πρέπει για την καθημερινότητα των μελών της οικογένειας, καθώς και για τους φιλοξενούμενους που απολαμβάνουν στο έπακρο το design και την άνεση της κατοικίας κάθε φορά που την επισκέπτονται.

Σε μια από τις πιο όμορφες και ήρεμες γειτονιές ολόκληρης της Florida, το κτίσμα αυτό ξεπροβάλει πρωταγωνιστικά μέσα στο καταπράσινο και ολάνθιστο σκηνικό ενός τεράστιου κήπου. Από το εξωτερικό του σπιτιού καταλαβαίνει κανείς την αίγλη που αποπνέεται διάχυτη, ενώ άνετα θυμίζει κάποιο ιστορικό κάστρο που φέρνει στην επιφάνεια εικόνες και στιγμές του παρελθόντος.

a6920back20patio20copy.jpg
Εξερευνήστε την gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: AD