fbpixel

Search icon
Search
Μια πολυτελής κατοικία συνδυάζει ιδανικά τη μοντέρνα αισθητική με τα natural στοιχεία
INTERIORS

Μια πολυτελής κατοικία συνδυάζει ιδανικά τη μοντέρνα αισθητική με τα natural στοιχεία

Με την υπογραφή του studio Gockel Architects


Το studio Gockel Architects διαμορφώνει τις τάσεις της εποχής στον χώρο της αρχιτεκτονικής. Μέσα από το έργο του, προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να αντιληφθεί πως η φύση είναι μαγεία και καθορίζει με τον τρόπο της την εξέλιξη στον χώρο του design. Πριν από περίπου ένα χρόνο, η αρχιτεκτονική ομάδα ολοκλήρωσε τη διαμόρφωση μια εκπληκτικής κατοικίας στην Αυστραλία, η οποία βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας πενταμελούς οικογένειας, που για χρόνια ζούσε στο Los Angeles.

Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Sunshine Beach και πρόκειται για μια υπέροχη βίλα, χτισμένη μέσα στη φύση. Μια δουλειά που σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο top των αρχιτεκτόνων που απαρτίζουν το γραφείο, γι' αυτό και αξίζει να την εξερευνήσουμε με κάθε λεπτομέρεια.

Take a tour!
pacific-house-gockel-architects-24.jpg


Συζητώντας με τους ιδιοκτήτες της κατοικίας, αυτό που η αρχιτεκτονική ομάδα κατανόησε ήταν πως έπρεπε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον με μοντέρνα αισθητική, up to date στοιχεία, αλλά παράλληλα με μια αίσθηση πλήρους διαχρονικότητας, αλλά και άνεσης. Σε μια γκρίζα βάση, λοιπόν, κι έχοντας ήδη super χρωματικές αντιθέσεις με το πράσινο της φύσης, σχεδίασε ένα σκηνικό που θα εξασφάλιζε όλα αυτά που αποζητούσε η οικογένεια.

Το πιο σπουδαίο με αυτό το κτίσμα είναι το γεγονός πως η επαφή με τη φύση είναι τόσο ρεαλιστική, χαρίζοντας σε όλα τα μέλη απεριόριστη θέα στη «άγρια» γοητεία της Αυστραλίας, αλλά και άπλετο οξυγόνο. Πέρα από αυτό, όμως, κανείς δεν μπορεί να παραλείψει το πόσο εντυπωσιακά δεσπόζει το σπίτι στην περιοχή και ξεπροβάλει από τα πανύψηλα δέντρα.

Από το εξωτερικό του και μόνο, το σπίτι είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι, με την καταπράσινη όαση να πρωταγωνιστεί και να κάνει το συνολικό αποτέλεσμα απλά ονειρικό. Όλη αυτή η τεράστια αυλή, έχει δώσει την ευκαιρία στην οικογένεια να περνά ευχάριστα τις στιγμές τώρα τη θερινή περίοδο αλλά και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, οργανώνοντας ημέρες διασκέδασης με αγαπημένα τους πρόσωπα.

pacific-house-gockel-architects-22.jpg


Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική της κατοικίας, εντύπωση προκαλεί ο γεωμετρικός σχεδιασμός της, καθώς και η γυάλινη πρόσοψή της που χαρίζει υπέροχο φως. Τα τόσα πολλά τετραγωνικά, έδωσαν την ευκαιρία στους designers να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν ένα φουτουριστικό αποτέλεσμα, που σε καμία περίπτωση δε θυμίζει άλλες κατοικίες που βλέπουμε συνήθως -πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ποντάροντας στην εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα και το σύγχρονο design, βλέπουμε πως όλοι χώροι -μέσα κι έξω- αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας που γίνεται «ένα» με τη φυσική ομορφιά και με τα ανεμπόδιστα natural στοιχεία. Minimal και απόλυτα λειτουργικοί, όλες οι γωνίες ισορροπούν φανταστικά με το outdoor σκηνικό και κάνουν την οικογένεια να απολαμβάνει στιγμή προς στιγμή τη γοητεία που αντικρίζουν από τα τεράστια παράθυρα που επέλεξε για την κατοικία της.

Το όλο design φανερώνει το πώς περίπου θα είναι η αρχιτεκτονική του μέλλοντος, με focus στην πρακτικότητα και σίγουρα την υψηλή αισθητική. Επιπλέον διάσταση και φωτεινότητα εξασφαλίστηκε χάρη στις προσθήκες χρωμάτων και ξεχωριστών διακοσμητικών. Τα κεραμικά στοιχεία, οι μικρές μεταλλικές λεπτομέρειες και ο προσεγμένος τεχνητός φωτισμός δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό, luxury vibe, ενώ εξίσου μοντέρνες αποχρώσεις -όπως το γκρι και το λευκό- κάνουν το τελικό αποτέλεσμα πιο ενδιαφέρον.

pacific-house-gockel-architects-26.jpg
Δείτε περισσότερους χώρους του σπιτιού στην gallery!

Φωτογραφίες: ArchDaily