fbpixel

Search icon
Search
Μια πέτρινη κατοικία στο Μεξικό απογειώνει την eclectic διακόσμηση
INTERIORS

Μια πέτρινη κατοικία στο Μεξικό απογειώνει την eclectic διακόσμηση

Με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Marc Perrotta


Είναι γεγονός πως ο Marc Perrotta έχει καταφέρει να κάνει συνώνυμο το όνομά του με τον χώρο της αρχιτεκτονικής, ενώ διακρίνεται μεταξύ άλλων χάρη στο ταλέντο του να μετατρέπει ακόμη και τα πιο αδιάφορα σκηνικά στα πιο iconic αρχιτεκτονικά δημιουργήματα που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια. Ανήσυχος και πιστός ακόλουθος της vintage διακόσμησης, έχει διαμορφώσει το προσωπικό του σχεδιαστικό DNA, ενώ με σιγουριά μπορούμε να δηλώσουμε πως κάθε σπίτι, κάθε χώρος είναι ξεκάθαρο πως φέρει την υπογραφή του.

Πρόσφατα βρέθηκε στην πόλη Mérida του Μεξικό. Εκεί, ανέλαβε την αναδιαμόρφωση μιας μονοκατοικίας και κλήθηκε να την κάνει να θυμίζει σαν να βγήκε απευθείας από το μέλλον. Το σπίτι βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας, η οποία για καιρό αναζητούσε το ιδανικό πρόσωπο που θα διαμόρφωνε εκ νέου τους προσωπικούς της χώρους. Και τα κατάφερε, αντικρίζοντας τη σπουδαία δουλειά του Perrotta.

Take a tour!
casa-san-cristobal-marc-perrotta-14.jpg


Για τη νέα κατασκευή του σπιτιού, το κύριο υλικό που επιλέχθηκε είναι η πέτρα στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή της, με την παρουσία της να σημειώνει πολλές δεκαετίες στο κτίσμα. Τα χρώματα, επίσης, είναι τόσο ουδέτερα, με σκοπό να εξασφαλίζουν αρμονία και τέλεια ισορροπία από χώρο σε χώρο. Να πούμε κάπου εδώ πως η κατοικία αποτελείται από ένα living room, μια μεγάλη κουζίνα, τέσσερα ευρύχωρα υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο και μια βιβλιοθήκη. Είναι ακριβώς αυτό που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες για να οραματιστούν το μέλλον τους.

Το eclectic design γίνεται ολοκάθαρο σε κάθε γωνία του σπιτιού. Όπως μπορούμε να δούμε, πολλά και διαφορετικά decor styles έχουν συνδυαστεί μεταξύ τους, δημιουργώντας το τέλειο mix & match σε κάθε σημείο. Παράλληλα, πέρα από την πρωταγωνιστική πέτρα και την basic χρωματική παλέτα που τελικά επιλέχθηκε, παρατηρούμε πως σε ορισμένες από τις γωνίες του σπιτιού εντύπωση προκαλούν οι επιφάνειες από ξύλο και τα ιδιαίτερα colorful πλακάκια, τα οποία δίνουν μια extra διάσταση, καθώς κι έναν πιο luxury χαρακτήρα στο τελικό αποτέλεσμα.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο έχουν συνδυαστεί μεταξύ τους τα διαφορετικά στοιχεία - ανεπιτήδευτα και τόσο αρμονικά. Έτσι όπως αντικρίζουμε το τελικό αποτέλεσμα, εύκολα μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα περιβάλλον που εξυμνεί τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, με καθεμία από τις γωνίες να εκπέμπει ζωντάνια και cozy χαρακτήρα.

casa-san-cristobal-marc-perrotta-15.jpg


Δίνοντας βάση ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια, δεν υπάρχει χώρος που να μην αναδεικνύει κάτι το ξεχωριστό ως προς τον σχεδιασμό του. Μοναδικοί καναπέδες και statement πολυθρόνες, χειροποίητα χαλιά με τη δική του ιστορία το καθένα, κουρτίνες αποκλειστικά φτιαγμένα από ποιοτικά υφάσματα και πολυέλαιοι που δίνουν διάσταση στο συνολικό αποτέλεσμα και φωτίζουν ατμοσφαιρικά τα δωμάτια.

Μετά από πολλή δουλειά, το σπίτι πλέον διακρίνεται για την αίγλη και τη γοητεία που αποπνέουν όλοι οι χώροι του -μέσα κι έξω. Αποτελούμενο από ξεκάθαρες αναφορές στη vintage αρχιτεκτονική, είναι γεμάτο από το φως του ήλιο και αυτό οφείλεται στα πολλά παράθυρα που υπάρχουν στην πρόσοψή του. Εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς στο ότι υπάρχει θαυμάσια αρμονία από χώρο σε χώρο, ενώ το όλο περιβάλλον έχει τον τρόπο να γίνεται «ένα» με το φυσικό τοπίο γύρω του.

casa-san-cristobal-marc-perrotta-1.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily