fbpixel

Search icon
Search
Μια παραμυθένια κατοικία στη βόρεια Ιταλία με country chic πινελιές που θα σας ταξιδέψει
INTERIORS

Μια παραμυθένια κατοικία στη βόρεια Ιταλία με country chic πινελιές που θα σας ταξιδέψει

Υπό την επιμέλεια του αρχιτέκτονα James Thurstan Waterworth


Χτισμένη εδώ κι έναν αιώνα περίπου, μια κατοικία στο βόρειο κομμάτι της Ιταλίας αποτελεί επιτομή της κομψότητας, μέσα από το country design της, το οποίο είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι. Βρίσκεται στην κατοχή μιας οικογένειας, η οποία επιλέγει να την επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με σκοπό να χαλαρώσει και να αφήσει για λίγο στην άκρη τους γρήγορους ρυθμούς του αστικού τοπίου.

Χαρίζοντας υπέροχη διαμονή στους ιδιοκτήτες του τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι και τις μεταβατικές περιόδους, το σπίτι άλλαξε πολλές μορφές για να φτάσει να έχει την όψη που το διακρίνει σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, για χρόνια έμεινε ακατοίκητο, ξεχνώντας για μεγάλο διάστημα τις δόξες του παρελθόντας και τη ζωή του τότε που κυριαρχούσε η ξεγνοιασιά. Πλέον, έχει αναδιαμορφωθεί και φέρει την αρχιτεκτονική επιμέλεια του interior designer James Thurstan Waterworth.

1-EWJLE.jpg


Η εξωτερική όψη και μόνο είναι αρκετή για να πείσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πως πρόκειται για ένα φανταστικό περιβάλλον, απόλυτα ήρεμο, το οποίο αποτελείται από υπέροχες λεπτομέρειες που συνθέτουν μία προς μία την κάθε γωνία. Σε πρώτη προβολή, ένας τεράστιος και καταπράσινος κήπος σαγηνεύει τους περαστικούς και χαρίζει στιγμές γαλήνης στα μέλη της οικογένειας. Όλο το σπίτι, συστήνει εκ νέου την Ιταλική κουλτούρα και φινέτσα -στην πιο dreamy εκδοχή που την έχουμε δει και θαυμάσει.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, η αίσθηση παραμένει ίδια και αφορά στις μινιμαλιστικές γραμμές, τις φίνες προσθήκες που αποτυπώνουν εκλεπτυσμένα την τέχνη και τον πολιτισμό, τα γήινα χρώματα που ισορροπούν μοναδικά με το λευκό της ειρήνης που καλύπτει τοίχο προς τοίχο. Μπορεί τα έπιπλα που έχουν τοποθετηθεί να είναι λίγα, αλλά ίσως σε αυτό να οφείλεται η μαγεία που έχει τον πρώτο λόγο: στην απλότητα και τη εντυπωσιακά λιτή ατμόσφαιρα.

2-MNJNb.jpg


Η πέτρα αποτελεί το βασικό υλικό κατασκευής στις περισσότερες επιφάνειες του σπιτιού, γεγονός που εξασφαλίζει έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στην όλη αρχιτεκτονική. Ίσως να είναι και αυτός ένας από τους βασικούς λόγους που εκπέμπεται μια ξεχωριστή ζεστασιά μέσα από το design κάθε χώρου, τη στιγμή που οι καμπύλες και οι καμάρες πρωταγωνιστούν και κάνουν τα δωμάτια τα δωμάτια να δείχνουν εξαιρετικά αρχοντικά.

Όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, τα island vibes κυριαρχούν και δίνουν την αίσθηση αναζωογόνησης απλά και μόνο μέσα από το φωτογραφικό υλικό. Τα στοιχεία της φύσης σε συνδυασμό με τον country style σχεδιασμό, φαίνεται να είναι το τέλειο duo που χαρίζει ένα αποτέλεσμα το οποίο ο καθένας θα λάτρευε. Μπορεί η κατοικία να είναι χτισμένη εδώ και τόσα χρόνια, αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο εντυπωσιακή. Αντιθέτως, η αίσθηση τους παρελθόντας λειτουργεί σαν ένα extra στοιχεία που την ξεχωρίζει, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στο θεαματικό τελικό αποτέλεσμα.

3-P291b.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!