fbpixel

Search icon
Search
Μια πανέμορφη και λειτουργική κατοικία στην Φιλοθέη που είναι ιδανική για οικογένεια
DESIGN

Μια πανέμορφη και λειτουργική κατοικία στην Φιλοθέη που είναι ιδανική για οικογένεια

Υπό την επιμέλεια των Divercity Architects


Οι Divercity Architects σχεδίασαν μια ανεξάρτητη οικογενειακή κατοικία που βρίσκεται στην Φιλοθέη, ένα φυλλώδες προάστιο χαμηλής πυκνότητας στην Αθήνα, που ανταποκρίνεται πλήρως στην βούληση των πελατών να έχουν ένα οικείο οικογενειακό σπίτι που θα μπορούσε να φιλοξενήσει επισκέπτες και να γίνει ταυτόχρονα χώρος διασκέδασης για εκείνους και τα παιδιά τους. Περιηγηθείτε στα υπέροχα δωμάτιά της παρακάτω κι εμπνευστείτε για την διακόσμηση του δικού σας σπιτιού, για να δημιουργήσετε δωμάτια που θα συνδυάζουν την άνεση με το άψογο interior design. 

divercity-filothei-house-6img-8591-e1592434476380-neecz.jpg

Το βασικό μέλημα για τον σχεδιασμό του σπιτιού ήταν να μπορεί να επιτευχθεί η διαμονή σε ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, που βρίσκεται σε ένα στενό οικόπεδο. Η καρδιά του Filothei House είναι ένα σαλόνι διπλού ύψους που συνδέεται με την τραπεζαρία και την κουζίνα έχοντας απίστευτη θέα στην γραμμική πισίνα. Το ξύλο έχει κυρίαρχο ρόλο σε αυτό το σημείο του σπιτιού, ενώ δε λείπουν και οι ζεστές και συνάμα ψυχρές αποχρώσεις που συμπληρώνουν την ομοιομορφία της κατοικίας. Η ψηλή οροφή επίσης προσδίδει μια μεγαλοπρέπεια στη σύνθεση και την διακόσμηση του σπιτιού. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δημιουργηθεί έξυπνα spots, όπως το εντοιχισμένο τζάκι και η βιβλιοθήκη, τα οποία εξοικονομούν χώρο. 

divercity-filothei-house-13img-9055-scaled-e1592434547265.jpg

Η εξωτερική πισίνα αποτελεί άλλο ένα κομμάτι που συγκεντρώνει την προσοχή πάνω του. Ο λόγος; Ο κρυφός φωτισμός που έχει τοποθετηθεί εσωτερικά και περιμετρικά της πισίνας δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πως το νερό κινείται. Μάλιστα, κάνει το χρώμα του νερού ακόμη πιο έντονο και παραδεισένιο. Εκεί η οικογένεια περνάει αρκετό από τον χρόνο της ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ παράλληλα δε λείπουν και τα family gatherings, όπου συγκεντρώνονται με άλλες οικογένειες και περνάνε λίγο από τον χρόνο τους μαζί παίζοντας και συζητώντας. Κάθε σημείο της κατοικίας έχει διαμορφωθεί με σκοπό να ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη των ιδιοκτητών και των παιδιών τους, από την άνεση και τη λειτουργικότητα μέχρι το προσωπικό γούστο και στην καλαισθησία στην διακόσμηση.

divercity-filothei-house-12img-9063-scaled-e1592434537584.jpg
divercity-filothei-house-7img-8947-scaled-e1592434487214.jpg

Ο ημιώροφος λειτουργεί ως «ενδιάμεσος» χώρος που διαχωρίζει τα ιδιωτικά δωμάτια από το υπόλοιπο σπίτι και χρησιμεύει ως σημείο συνάντησης για τα μέλη της οικογένειας. Εκεί όλη η οικογένεια μπορεί να περάσει ξέγνοιαστες στιγμές παίζοντας, διαβάζοντας και βλέποντας αγαπημένες ταινίες. Το υλικό του ξύλου επίσης κυριαρχεί σε εκείνο το σημείο του σπιτιού προσδίδοντας μια παραδοσιακή και πιο cozy συνάμα νότα στο συνολικό interior design. 

divercity-filothei-house-5img-8793-scaled-e1592434467571.jpg
divercity-filothei-house-3img-8619-scaled-e1592434447501.jpg
divercity-filothei-house-1img-9036-scaled-e1592434429679.jpg

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο exteriors κομμάτι της κατοικίας, που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής που όλοι θαυμάζουν. Πιο συγκεκριμένα, το Filothei House αποτελείται από συμπαγή όγκο σκυροδέματος με έντονο τεκτονικό χαρακτήρα. Η πρόσοψή του είναι εντυπωσιακή με τη σιλουέτα των στοιβαγμένων όγκων με διάτρητα κομμάτια και υπερυψωμένους κήπους αν δεσπόζουν. Οι τομές στον εκτεθειμένο όγκο σκυροδέματος αποκαλύπτουν ένα δευτερεύον μαλακότερο στρώμα της κατοικίας, το οποίο είναι επενδεδυμένο με ξύλο κι ενισχύει τον χωρικό διάλογο μεταξύ του εσωτερικού με το εξωτερικό. Ο σχεδιασμός στοχεύει στην παροχή μιας υπαίθριας εμπειρίας στην καθημερινή οικογενειακή ζωή, προσφέροντας παράλληλα έναν βαθμό κατακερματισμού που φέρνει το κτίριο πιο κοντά στην κλίμακα των οικιστικών αστικών μονάδων.

Πηγή: Archisearch

Photography: Mariana Bisti