fbpixel

Search icon
Search
Μια οικογενειακή κατοικία στο Chicago εξυμνεί τις elegant γραμμές στο design
INTERIORS

Μια οικογενειακή κατοικία στο Chicago εξυμνεί τις elegant γραμμές στο design

Υπό την επιμέλεια του Jamie Simoneit


Στις γειτονιές του Chicago, η πολυτέλεια είναι αυτή που πρωταγωνιστεί και συστήνει ένα νέο πρόσωπο, παρόμοιο με την αίγλη που εξέπεμπε η δεκαετία του '80 και του '90. Όλες οι κατοικίες δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, με την ηρεμία και την κομψότητα να έχουν τον πρώτο λόγο ακόμα και από το εξωτερικό τους. Αυτό ακριβώς είναι που λατρεύει και ο interior designer Jamie Simoneit του αρχιτεκτονικού γραφείου Z+O Architecture.

Πολλά είναι τα σπίτια στις εκεί περιοχές που έχει αναλάβει να διακοσμήσει όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του και της παρουσίας του γραφείου που διατηρεί. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και η κατοικία μιας οικογένειας από την Αγγλία, που μετακόμισε πρόσφατα σε μια από τις πολυσύχναστες γειτονιές πλουσίων στο Chicago. Πρόκειται για πέντε μέλη, που αποζητούσαν ένα ήρεμο περιβάλλον, πολύ σύγχρονο, που θα ανταποκρινόταν και με το παραπάνω στις καθημερινές τους ανάγκες.

1-75jOx.jpg

Όλα ξεκίνησαν θέτοντας στο επίκεντρο τη λειτουργικότητα και τις timeless τάσεις, που παραμένουν επίκαιρες όσα χρόνια κι αν περάσουν. Οι χώροι ήταν ήδη τεράστιοι και τα δωμάτια πολλά, οπότε έπρεπε να γεμίσουν με τρόπο που θα καθιστούσε ολόκληρο το σπίτι σε ένα cozy και οικείο περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες και τα τρία τους παιδιά. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε και το αποτέλεσμα είναι απλά αξιοθαύμαστο!

Διατηρώντας ένα ιδιαίτερα μινιμαλιστικό σκηνικό που αποτελείται από πολύ συγκεκριμένες αποχρώσεις, ο interior designer προτιμήστε να κινηθεί με βάση τη λιτότητα και να αφοσιωθεί στην υψηλή αισθητική, χωρίς υπερβολές και παραφωνίες. Το γεγονός πως το σπίτι δε διακατέχεται από πολλά έπιπλα κι επιφάνειες, καθιστά το τελικό αποτέλεσμα εξαιρετικά clean κι ενισχύει την αίσθηση πως οι χώροι είναι πραγματικά τεράστιοι. Επέλεξε το αγαπημένο του λευκό που αποτελεί συνώνυμο του minimal style κι έπειτα συνέχισε με γήινους τόνους, οι οποίοι εξασφάλισαν τρομερή διάσταση και cozy χαρακτήρα. Τα περισσότερα πατώματα του σπιτιού, μάλιστα, είναι ξύλινα, γεγονός που κάνει την κατοικία ακόμα πιο «ζεστή» και country.

mesa1-cjwDG.jpg


Πολλά από τα παράθυρα δεν καλύφθηκαν καν με κουρτίνες, ακριβώς για να μη χαθεί το υπέροχο φως που εισχωρεί από δωμάτιο σε δωμάτιο. Να πούμε στο σημείο αυτό, πως το σπίτι αποτελείται από έξι υπνοδωμάτια, τρία μπάνια κι ένα WC, δύο μεγάλα σαλόνια κι ένα μικρότερο, καθώς και δύο κουζίνες. Σαφώς υπάρχουν και ξεχωριστοί χώροι, οι οποίοι λειτουργούν σαν βιβλιοθήκη, study room και γραφείο, αλλά κι ένα τεράστιο δωμάτιο-ντουλάπα.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, πως το σπίτι έχει το δικό του playroom στον κάτω όροφο. Στην ουσία, ολόκληρο το υπόγειο είναι γεμάτο με video παιχνίδια, δίνοντας μια 80's αίσθηση, απόλυτα όμως προσαρμοσμένη στο σύγχρονο design. Εκεί τα χρώματα γίνονται πιο dark και κάνουν υπέροχη αντίθεση με τον joyful χαρακτήρα που κατακλύζει και χαρακτηρίζει ολόκληρο τον χώρο. Bonus, υπάρχει ακόμα κι εκεί extra σαλόνι, μια μικρή κουζίνα, mini bar, καθώς και μπάνιο.

mesa3-TwaZc.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery & take a tour από του χώρους του σπιτιού!