fbpixel

Search icon
Search
Μια μοντέρνα κατοικία που γίνεται «ένα» με την άγρια φύση
ESCAPE

Μια μοντέρνα κατοικία που γίνεται «ένα» με την άγρια φύση

Σχεδιασμένη από την Polly Harbison


Γνωρίζοντας καλά τον λόγο για τον οποίο λατρεύει το interior design, η επιτυχημένη διακοσμήτρια Polly Harbison έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο της αρχιτεκτονικής, σημειώνοντας το ένα εντυπωσιακό έργο μετά το άλλο. Θέλοντας να βρει τις τέλειες ισορροπίες ανάμεσα στoν κλασικό σχεδιασμό και τη μοντέρνα διάσταση, μπορεί να δημιουργήσει κυριολεκτικά από το μηδέν αξιοθαύμαστες, ultra modern κατοικίας, που «φωνάζουν» από χιλιόμετρα τη σχεδιαστική της ταυτότητα.

Διατηρώντας πάντοτε όλα όσα συνθέτουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία της, πρόσφατα ολοκλήρωσε ακόμα ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια υπέροχη βίλα, χτισμένη μέσα στη φύση της περιοχής Pearl Beach, στη μακρινή Αυστραλία. Μια δουλειά που σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο top της designer τα τελευταία χρόνια και αξίζει να την εξερευνήσουμε με κάθε λεπτομέρεια.

Take a tour!
pv-tlpxpollyharbison-pearlbeach-0016.jpg

Συζητώντας με τους ιδιοκτήτες της κατοικίας, αυτό που Harbison κατανόησε ήταν πως έπρεπε να δημιουργήσει ένα περιβάλλον με μοντέρνα αισθητική, up to date στοιχεία, αλλά παράλληλα με μια αίσθηση πλήρους διαχρονικότητας, αλλά και άνεσης. Σε μια γκρίζα βάση, λοιπόν, κι έχοντας ήδη super χρωματικές αντιθέσεις με το πράσινο της φύσης, σχεδίασε ένα σκηνικό που θα εξασφάλιζε όλα αυτά που αποζητούσε η οικογένεια.

Το πιο σπουδαίο με αυτό το κτίσμα είναι το γεγονός πως η επαφή με τη φύση είναι τόσο ρεαλιστική, χαρίζοντας σε όλα τα μέλη απεριόριστη θέα στη «άγρια» γοητεία της Αυστραλίας, αλλά και άπλετο οξυγόνο. Πέρα από αυτό, όμως, κανείς δεν μπορεί να παραλείψει το πόσο εντυπωσιακά δεσπόζει το σπίτι στην περιοχή και ξεπροβάλει από τα πανύψηλα δέντρα.

Αυτό στο οποίο βασίστηκε η διακοσμήτρια είναι οι λιτές γραμμές που αποτυπώνει τον σύγχρονο μινιμαλισμό και προσφέροντας απόλυτη λειτουργικότητα, αλλά παράλληλα ένα απίθανο design -τόσο εκλεπτυσμένο και προσαρμοσμένο με τις εξωτερικές συνθήκες. Τα πρωταγωνιστικά χρώματα είναι το γκρι σε όλες τις αποχρώσεις τους, ενώ το ανοιχτό καφέ κυριαρχεί επίσης από χώρο σε χώρο.

pv-tlpxpollyharbison-pearlbeach-0019.jpg


Οι επιφάνειες από ξύλο, το τσιμέντο και τα αρμονικά τοποθετημένα τουβλάκια, δημιουργούν ένα σκηνικό τόσο μελετημένο και προσαρμοσμένο στο σήμερα, ενώ παράλληλα τα έπιπλα και οι extra πινελιές δημιουργούν απίθανες αντιθέσεις και δένουν τέλεια μεταξύ τους. Τίποτα δε μοιάζει να είναι περιττό στο όλο design, μιας και προσοχή δόθηκε στην πρακτικότητα των πραγμάτων και το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του.

Όσο για το εξωτερικό σκηνικό του σπιτιού, βλέπουμε πως γίνεται «ένα» με τους interior χώρους. Μαζί με τα natural στοιχεία, εντοπίζονται spots για ατελείωτη χαλάρωση, ενώ δε λείπουν ακόμα και τα outdoor υπνοδωμάτια και τα μπάνια, που προορίζονται για τους guests των ιδιοκτητών.

Η οικογένεια έχει την ευκαιρία να απολαμβάνει την καθημερινότητά της τόσο στο εσωτερικό της κατοικίας όσο και στο εξωτερικό αυτής. Όλοι οι χώροι, άλλωστε, είναι ευήλιοι και δίνουν την ευκαιρία του απόλυτου living, που ο καθένας θα ζήλευε.

pv-tlpxpollyharbison-pearlbeach-0058.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!