fbpixel

Search icon
Search
Μια μινιμαλιστική κατοικία στο Λονδίνο μετατρέπεται στην απόλυτη design έμπνευση
INTERIORS

Μια μινιμαλιστική κατοικία στο Λονδίνο μετατρέπεται στην απόλυτη design έμπνευση

Αρχιτεκτονικά επιμελημένη από τον William Smalley


Εάν φέρουμε στο μυαλό μας τους πιο επιτυχημένους designers των τελευταίων ετών, τότε σίγουρα δε θα μπορεί να απουσιάζει από τη λίστα ο William Smalley . Ενεργός στον χώρο της αρχιτεκτονικής εδώ και λίγα χρόνια, γνωρίζει πολύ καλά πώς να αποτυπώνει το προσωπικό του στίγμα σε κάθε έργο που αναλαμβάνει.

Το σχεδιαστικό του ενδιαφέρον έχει να κάνει με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον mix διάφορων designs -από vintage μέχρι σύγχρονο και από eclectic μέχρι minimal. Το Λονδίνο αποτελεί τη βάση του και πρόσφατα ανέλαβε να διαμορφώσει ένα διαμέρισμα στην «καρδιά» του. Πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας νεαρής οικογένειας, που για χρόνια ζούσε σε ένα απομονωμένο χωριό της Αγγλίας.

Μελετώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τη δουλειά του designer, οι ιδιοκτήτες κατέληξαν πως ήταν ο πλέον κατάλληλος για να δώσει και πάλι «ζωή» σε αυτό το apartment που ήταν για αρκετά χρόνια ακατοίκητο. Από την αρχή, θεώρησαν πως μέσα από τις εικόνες που έφεραν τη δική του υπογραφή στη διακόσμηση θα μπορούσε κάλλιστα να δημιουργήσει ένα απόλυτα οικείο και λειτουργικό περιβάλλον, όπου θα περνούσαν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και ατελείωτου παιχνιδιού με τα παιδιά τους. Έτσι ακριβώς κι έγινε!

aj-772-271-copy-house-5mar18-alexander-james-b.jpg


Εμβαθύνοντας στην αρχιτεκτονική της κατοικίας, αυτό που παρατηρούμε είναι το πόσο απίστευτα συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις με πιο ψυχρούς τόνους, όπως είναι το λευκό και το γκρι. Παρόλα αυτά, το μπεζ και άλλα παρεμφερή, earthy χρώματα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και δημιουργούν ένα ultra cozy περιβάλλον, μοντέρνο και άκρως family-friendly.

Οι natural τόνοι και οι «καθαρές» γραμμές στα έπιπλα κυριαρχούν και ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό, τη στιγμή που η πρακτικότητα έχει αποτυπωθεί με πιθανό τρόπο, από γωνιά σε γωνιά. Σε όλα τα δωμάτια επικρατεί αρμονία, ενώ δεν υπάρχει καμία υπερβολή ως προς τη διακόσμηση, τίποτα το περιττό. Ποτέ ξανά ο μινιμαλισμός δεν έχει αποτυπωθεί με τόσο σύγχρονο τρόπο, με αποτέλεσμα να μη χορταίνουμε να παρατηρούμε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια του σπιτιού.

Η αισθητική που διατηρείται μπερδεύεται με περασμένες δεκαετίες, δημιουργώντας ένα από τα πιο εντυπωσιακό mixed σκηνικά που έχουμε θαυμάσει. Βλέπουμε πως η λιτότητα είναι αυτήν στην οποία βασίστηκαν οι αρχιτέκτονες, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ένα αποτέλεσμα που δε θα στερείται σε καμία περίπτωση τη λειτουργικότητα, αλλά και τον εκλεπτυσμένο χαρακτήρα μέσα από το design.

aj-529-0910-copy-house-5mar18-alexander-james-b.jpg


Βλέπουμε πως το ξύλο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή, κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στα έπιπλα, αλλά και στο πάτωμα και στους τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο έχει εξασφαλιστεί μια ultra ατμοσφαιρική αίσθηση ιδανική για τους πιο κρύους μήνες του χρόνου -και όχι μόνο. Ένα βασικό υλικό, απόλυτα διαχρονικό και παράλληλα μοντέρνα, που στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε φανταστικά.

Αφού η εκ νέου διαρρύθμιση του σπιτιού έχει εξασφαλίσει ένα τόσο υπέροχο αποτέλεσμα, ο Smalley που συνηθίζει να παραμένει πιστός σε artworks και μοντέρνες προσθήκες, τοποθέτησε μοναδικά decor pieces στα έπιπλα και τις επιφάνειες, δίνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το απαραίτητο touch of luxury που κάνει όλη τη διαφορά.

Στο μεταξύ, μαζί με όλα τα παραπάνω στοιχεία, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός πως έχουν τοποθετεί σε πολλά από τα σημεία μέσα στο σπίτι φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία λειτουργούν φανταστικά στον συνολικό διάκοσμο, χαρίζουν διάσταση κι extra ζωντάνια από γωνιά σε γωνία. Είναι πραγματικά μοναδικός ο τρόπος που συνδυάζονται οι θερμές αποχρώσεις του σπιτιού με το πράσινο των φυτών.

aj-529-1271-copy-house-5mar18-alexander-james-b.jpg
Στην gallery μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Πηγή: House & Garden