fbpixel

Search icon
Search
Μια μινιμαλιστική κατοικία στην Ισπανία ξεχωρίζει για το design της & τη μοναδική θέα που προσφέρει
INTERIORS

Μια μινιμαλιστική κατοικία στην Ισπανία ξεχωρίζει για το design της & τη μοναδική θέα που προσφέρει

Πρόκειται για το Ladera House που έχει τον τρόπο να μας εμπνέει


Η βόρεια πλευρά της Ισπανίας φημίζεται για την ανυπέρβλητη ομορφιά που χαρίζει στους επισκέπτες της και στους κατοίκους. Πράσινες εκτάσεις που «μπλέκονται» με το αστικό σκηνικό, μοντέρνα κτίρια που συνδυάζονται με vintage κατοικίες που ξεπροβάλλουν εδώ κι εκεί, συνθέτουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές περιοχές ολόκληρης της χώρας.

Κάπου εκεί, σε μια από τις καταπράσινες πλαγιές της βόρειας πλευράς, είναι χτισμένο το Ladera House, το οποίο αποτελεί ένα δημιούργημα από σκυρόδεμα που έχει θέα στη μαγευτική οροσειρά της Sierra Nevada. Βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας που θέλησε να ασπαστεί τον σύγχρονο μινιμαλισμό, καθώς κι ένα lifestyle πιο χαλαρό, μακριά από τους έντονους αστικούς ρυθμούς.

1-o1aSg.jpg


Όσον αφορά στο ιδιαίτερο και πρωτότυπο design του, το μινιμαλιστικό αυτό κτίσμα αποτελείται από δύο μέρη τα οποία είναι κατά το ήμισυ βυθισμένα στο κεκλιμένο έδαφος -κάτι που σίγουρα δε βλέπουμε και τόσο συχνά. Τα υπνοδωμάτια είναι πλήρως βυθισμένα κάτω από το έδαφος, ενώ οι κοινόχρηστοι χώροι απολαμβάνουν τη θέα καθώς βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Οι απλές, «καθαρές» και γεωμετρικές γραμμές του προσδίδουν έναν μοναδικό και σύγχρονο χαρακτήρα, την ίδια στιγμή που το κύριο κατασκευαστικό υλικό του σκυροδέματος αποθεώνει την εικόνα του. Οι κυριαρχούσες αποχρώσεις είναι το γκρι και το λευκό, ενώ το μπεζ δίνει extra διάσταση κι ενδιαφέρον σε πολλούς από τους ευήλιους χώρους.

Ένα περιβάλλον που καταφέρνει και γίνεται «ένα» με το outdoor σκηνικό, δίνει στην οικογένεια την πολυτέλεια της απόλυτης λειτουργικότητας, με εκλεπτυσμένο τρόπο και σύγχρονη οπτική. Η σχεδόν ατελής όψη του σπιτιού, το κάνει να δείχνει τόσο ιδιαίτερο και μοντέρνο και με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως συνδυάζεται κι εναρμονίζεται ονειρικά με τα πράσινα στοιχεία της φύσης, που ειδικά αυτήν την περίοδο βρίσκονται στα pick τους.

2-wsFia.jpg


H συγκεκριμένη πλευράς της πανέμορφης Ισπανίας αναδεικνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και με up to date χαρακτήρα. Σαφώς και η iconic θέα στη Sierra Nevada αποτελεί ένα από τα πιο βασικά highlights ολόκληρης της κατοικίας, αλλά αυτό που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αμελήσουμε είναι η άνεση που προσφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο, το έντονο φυσικό φως που κυριαρχεί και τα λίγα αλλά εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία που έχουν επιλεχθεί.

Ίσως η όλη διαρρύθμιση της κατοικίας να μας δίνει μια γεύση για το πώς πρόκειται να μοιάζουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια στο μέλλον. Ποντάροντας στη λιτότητα, το chicness και τις λειτουργικές γραμμές στο design, όλα φαίνεται να έχουν επιλεχθεί με έμφαση στη λεπτομέρεια και με την ιδέα να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό περιβάλλον που να αποπνέει νότες σύγχρονης αισθητικής.

3-iIsGu.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!