fbpixel

Search icon
Search
Μια μινιμαλιστική κατοικία στη Μινόρκα της Ισπανίας εναρμονίζεται με τη φύση & παραδίδει μαθήματα εκλεπτυσμένου design
ESCAPE

Μια μινιμαλιστική κατοικία στη Μινόρκα της Ισπανίας εναρμονίζεται με τη φύση & παραδίδει μαθήματα εκλεπτυσμένου design

Αρχιτεκτονικά επιμελημένη από το studio Gabriel Montañés Arquitecto


Το αρχιτεκτονικό studio Gabriel Montañés Arquitecto πιστεύει ακράδαντα πως οι natural γραμμές στο design είναι αυτές που θα καταφέρουν να παραμείνουν επίκαιρες και stylish όσα χρόνια κι αν περάσουν και όσο κι αν διαμορφωθούν οι τάσεις στη διακόσμηση. Το ενδιαφέρον που διακατέχει το αρχιτεκτονικό team περιστρέφεται γύρω από μια ευρεία γκάμα στην οποία ο καθένας μπορεί να καταλήξει στο ότι η φύση έχει τη δύναμη για να ορίσει κάθε home σκηνικό.

Με έδρα την Ισπανία, αλλά με την επιτυχία τους να εντοπίζεται σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, οι designers του studio φαίνεται πως έχουν βρει εδώ και χρόνια το κλειδί για την επιτυχία και αυτό και ο κόσμος τους εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Τρανά παράδειγμα αποτελεί μια πολυμελής οικογένεια από την Ισπανία, η κατοικία της οποίες είναι χτισμένη στη Μινόρκα και αρχιτεκτονικά επιμελημένο από τους Gabriel Montañés Arquitecto.

Take a tour!
ag-8117-18.jpg

Αυτό που ήθελαν οι ιδιοκτήτες της κατοικίας ήταν ένα περιβάλλον που να αποτυπώνει το πάθος τους για τον σύγχρονο σχεδιασμό, μέσα από μινιμαλιστικές γραμμές στο design, οι οποίες έχουν τον τρόπο να δημιουργούν ένα λιτό αλλά τόσο κομψό αποτέλεσμα. Έτσι, λοιπόν, η ομάδα έριξε την προσοχή της στην απλότητα και στο μοντέρνο μινιμαλισμό, βάσει των οποίων πήραν όλοι οι χώροι «ζωή».

Χάρη στην κατασκευή του, το σπίτι δείχνει τόσο μοντέρνα φτιαγμένα, ενώ παράλληλα δημιουργείται μια timeless αισθητική, που σίγουρα θα λειτουργήσει σαν bonus για την οικογένεια στο πέρασμα των χρόνων. Το ξύλο και οι πέτρινες επιφάνειες, συνθέτουν τον σκελετό τόσο του εσωτερικού της κατοικίας όσο και του εξωτερικού. Όλα βασίστηκαν σε φυσικά υλικά και γήινους τόνους -κάτι που θα εξασφάλιζε ένα απόλυτα λειτουργικό living στους ιδιοκτήτες.

ag-8145.jpg


Στα βασικά χρώματα του σπιτιού, βλέπουμε πως το λευκό έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και πως extra διάσταση εξασφαλίζεται χάρη στο μπεζ και το ανοιχτό καφέ. Μέσα κι έξω, όλοι οι χώροι ξεχωρίζουν για το πόσο ευρύχωροι είναι, δίνοντας έτσι την ευκαιρία του απόλυτου living στην οικογένεια. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα τεράστια παράθυρα κάνουν το indoor περιβάλλον να προσαρμόζεται τόσο μοναδικά με το outdoor σαν να είναι ένα.

Εμβαθύνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας, βλέπουμε πως ο μινιμαλισμός κυριαρχεί και ορίζει σε μεγάλο βαθμό το τελικό σκηνικό. Ουδέτερες αποχρώσεις, τεράστια παράθυρα που κάνουν έναν προς έναν τους χώρους να «πλημμυρίζονται» από φυσικό φως και κάνοντας, κατά αυτόν τον τρόπο, σχεδόν άμεση την επαφή με την αυλή και άρα με την ομορφιά της φύση, που κατακλύζει το γύρω σκηνικό. Το λευκό έρχεται σε τρομερή αρμονία με το κλασικό καφέ και μερικές πράσινες πινελιές κι έτσι συνθέτονται οι εντυπωσιακοί χώροι της κατοικίας.

ag-8514-15.jpg


Το μπλε του ουρανού και οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται υπέροχα στο κατάλευκους τοίχους, ενώ το ξύλο φαίνεται να αλλάζει αποχρώσεις όταν η ημέρα δίνει τη θέση της στη νύχτα. Σαν bonus, μια τεράστια πισίνα μετατρέπεται στο απόλυτο spot της οικογένειας για τους hot μήνες του χρόνου, χαρίζοντάς της στιγμές απεριόριστης ξεγνοιασιάς.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!