fbpixel

Search icon
Search
Μια minimal κατοικία ανάμεσα στους αμπελώνες της Ιταλίας γίνεται υπόδειγμα σύγχρονου design
INTERIORS

Μια minimal κατοικία ανάμεσα στους αμπελώνες της Ιταλίας γίνεται υπόδειγμα σύγχρονου design

Σχεδιασμένη από το studio Gruppo Vid'A


Το περίφημο αρχιτεκτονικό γραφείο Gruppo Vid'A σημειώνει τεράστια επιτυχία στον χώρο της αρχιτεκτονικής, γι' αυτό και κερδίζει ολοένα και περισσότερο την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Με αρχιτέκτονες που μετρούν χρόνια εμπειρίας στο design, το studio αυτό φιγουράρει πάντοτε στη λίστα με τα πιο κορυφαία, με πελάτες από ολόκληρο τον κόσμο. Πιστοί στις διαχρονικές γραμμές στον σχεδιασμό, αλλά με το απαραίτητο modern twist, τα σπίτια που αναλαμβάνουν ανά καιρούς είναι πραγματικά άξια θαυμασμού.

Πρόσφατα, βρέθηκαν στο Menfi της Ιταλίας όπου και κλήθηκαν να διαμορφώσουν εξ ολοκλήρου από την αρχή μια ολοκαίνουρια εξοχική κατοικία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας οικογένειας που ζει επί μόνιμη βάση στη Ρώμη.

Take a look!
little-captain-house-gruppo-vida-36.jpg


Ο βασικός λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει αυτό το σπίτι είναι η φανταστική τοποθεσία του - απόλυτα ιδιωτική και μακριά από τους γοργούς ρυθμούς της πόλης. Ανάμεσα στους ιταλικούς αμπελώνες, το σπίτι δείχνει να δεσπόζει στη γύρω περιοχή, ενώ με μια γρήγορη ματιά στο εσωτερικό του καταλαβαίνουμε πως γίνεται υπόδειγμα υψηλής αισθητικής και σύγχρονου design.

Από το εξωτερικό της κατοικίας και μόνο, αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι το καταπράσινο, γεμάτο ζωή περιβάλλον, όπου τα στοιχεία της φύσης συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Η βίλα ξεπροβάλλει από τη φύση και κατευθείαν ο νους μας ταξιδεύει σε ένα lifestyle ξέγνοιαστο, σε ατελείωτες καλοκαιρινές διακοπές και σε χώρους ειδυλλιακούς που γεμίζουν ενέργεια τον περιηγητή.

Πέρα από το εκπληκτικό outdoor περιβάλλον, η ίδια λιτή αλλά επιβλητική γοητεία συνεχίζεται και στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού. Εκεί, ο σχεδιαστής πόνταρε στις απλές γραμμές στο design, διατήρησε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε κάθε δωμάτιο κι ενίσχυσε το αποτέλεσμα με μοντέρνες και άκρως λειτουργικές προσθήκες.

little-captain-house-gruppo-vida-27.jpg


Η τέχνη είναι ολοκάθαρη σε κάθε σημείο, με τη μινιμαλιστική αισθητική να διεκδικεί έδαφος όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Φαίνεται πως το η εξωτερική μαγεία ήταν αρκετή ώστε να εξασφαλιστεί ένα σκηνικό θεαματικό, απόλυτα λειτουργικό, μοντέρνο και, παράλληλα, διαχρονικό. Συνδυάζοντας την classy αισθητική με τις updated γραμμές στο design, το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς και λειτουργεί ως την τέλεια πηγή έμπνευσης.

Τα μεγάλα παράθυρα που επιλέχθηκαν, κάνουν το indoor σκηνικό να γίνεται «ένα» με τη μοναδική ατμόσφαιρα που αναδύεται έξω, ενώ όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του δεν μπορεί να παραλείψει το πόσο stylish διακοσμημένα είναι η κάθε γωνιά. Ένα mix από natural στοιχεία, με κομμάτια σύγχρονα που φανερώνουν το μέλλον στη διακόσμηση, αποτέλεσαν την αρχική ιδέα της οικογένειας, την οποία το studio έκανε πράξη και το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο.

 Οι επιφάνειες από ξύλο, στο μεταξύ, δένουν τόσο όμορφα με την υπόλοιπη διακόσμηση και τα υλικά κατασκευής. Μάλιστα, στο όλο φυσικό και τόσο μοντέρνο theme που επικρατεί, υπάρχουν οι απαραίτητες luxurious πινελιές, όπως οι leather επιφάνειες, αναβαθμίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο το decor και χαρίζοντας έναν ανεπιτήδευτα εντυπωσιακό και πολυτελή χαρακτήρα.

little-captain-house-gruppo-vida-28.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: ArchDaily