fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά στο σπίτι του βραβευμένου σχεδιαστή Matthew Williamson στο Λονδίνο
INTERIORS

Μια ματιά στο σπίτι του βραβευμένου σχεδιαστή Matthew Williamson στο Λονδίνο

Μια κατοικία με απαράμιλλη κομψότητα και φίνα αισθητική


Ο Matthew Williamson είναι εδώ και χρόνια ένα ανήσυχο παιδί της μόδας. Μόλις πρόσφατα ωστόσο, κυκλοφόρησε τη δική του ιστοσελίδα, πουλώντας την προσωπική του συλλογή από είδη σπιτιού, όπως λάμπες, χαλιά, μαξιλάρια και πολλά ακόμα vintage κομμάτια. 

Την ίδια πολυπλοκότητα με τον ίδιο φαίνεται πως έχει και η κατοικία του στο Λονδίνο. Από τη στιγμή που μπαίνει κανείς στον «καραμελένιο» ροζ διάδρομο με το πράσινο ξύλο μέντας και την μπλε πόρτα κοβαλτίου, αυτό το διαμέρισμα χαρίζει στον επισκέπτη μια χαρούμενη αίσθηση.

«Το απέκτησα πριν από επτά χρόνια και ήξερα μόλις άνοιξα την πόρτα ότι δεν χρειάζεται να δω τους υπόλοιπους χώρους. Με έπιασε αμέσως αυτό το συναίσθημα μουδιάσματος.», μαρτυρά. 

2-7QMH4.jpg

Για κάποιον που είναι γνωστός για την αγάπη του για το χρώμα -ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο πως η πρώτη του συλλογή ονομάστηκε Electric Angels και ήταν εμπνευσμένη από την Kate Moss και την Helen Christensen- το σπίτι του Matthew βασίζεται σε μια παλέτα soft χρωμάτων με φωτεινές λεπτομέρειες.

Έτσι, ενώ το μάτι σας μπορεί να πέσει επάνω στα τυρκουάζ παράθυρα, οι τοίχοι από την άλλη διακρίνονται από ένα απαλό γκρι χρώμα. Ο χώρος του γραφείου είναι επίσης βαμμένος σε κίτρινο οξύ χρώμα, ωστόσο οι καναπέδες χαρακτηρίζονται από πιο μαλακές αποχρώσεις. «Η προσωπική ταυτότητα μου σε ό,τι αφορά τα χρώματα διακρίνεται από συμπληρωματικές αντιθέσεις ζεστού και κρύου, ενώ το ροζ και το πράσινο για μένα είναι ουδέτερα», συνεχίζει.

1-MykaV.jpg

Η προσθήκη χρώματος για εκείνον αποτελεί βασικό ένστικτο και φυσικό και μπορεί να περάσει ώρες, ημέρες και εβδομάδες μελετώντας για παράδειγμα ένα ανοιχτό ή σκούρο γκρι. «Είναι πιο σημαντικό να ακολουθείς την καρδιά σου και στην τελική να το διορθώνεις αν χρειαστεί. Δεν έχω κανόνες στις αποχρώσεις, αλλά μου αρέσει το φως και ο,τιδήποτε το περιβάλλει -ωστόσο, όχι απαραίτητα το λευκό. «Θέλω ως επί το πλείστον απαλά χρώματα, αλλά μισώ τις πόρτες που δεν είναι αδιάφορες, οπότε θα τους δώσω μια έκρηξη χρώματος.»

Ο Matthew δείχνει επίσης το πάθος του για τη μόδα μέσω του interior design. Στους χώρους του οι έντονες αντιθέσεις μεταξύ κλασικών και μοντέρνων επίπλων είναι εμφανής. Στο καθιστικό του, ο βελούδινος μπλε καναπές δεσπόζει φανταστικά δίπλα στο τζάκι με τις περίτεχνες λεπτομέρειες, ενώ οι vintage πολυθρόνες συνδυάζονται μοναδικά με τα πολύχρωμα ζωηρά μαξιλάρια και τις mix&match λεπτομέρειες στα αξεσουάρ.

3-16Yw7.jpg

Κάθε γωνιά της κατοικίας του διαχέεται από άπλετο φως, ενώ οι έντονες ταπετσαρίες δίνουν μια ζωηράδα και φωτεινότητα σε κάθε σημείο. Έργα τέχνης και διάφορες πίνακες που αγαπά δεν λείπουν από τους χώρους, ακουμπισμένοι ακόμα και στο πάτωμα δημιουργούν τις πιο cozy corners.

Φυσικά και στα υπόλοιπα δωμάτια, όπως είναι η κρεβατοκάμαρα το πιο μαξιμαλιστικό στιλ του σχεδιαστή πρωταγωνιστεί. Χρώματα και decor items αναδεικνύονται μέσα στο υπνοδωμάτιο με τον καλύτερο τρόπο, ενώ η επιλογή των επίπλων είναι εξίσου προσεχτική, ώστε αυτά τελικών να δημιουργούν ένα αρμονικό περιβάλλον. Τα φυτά εσωτερικού χώρου κυριαρχούν στη διακόσμηση του σπιτιού, ενώ δίνουν αυτόν τον «πράσινο» αέρα που δημιουργεί μια σύγχρονη ευχάριστη ατμόσφαιρα. 

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες της εντυπωσιακής κατοικίας στη gallery!