fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά στο νησί-«θησαυρό» των Επτανήσων που βρίσκεται στη λίστα των top προορισμών
TRAVEL

Μια ματιά στο νησί-«θησαυρό» των Επτανήσων που βρίσκεται στη λίστα των top προορισμών

Μαθαίνοντας τι κρύβει το νησί των Φαιάκων


Διανύοντας ήδη τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι βρισκόμαστε κι επίσημα πια στην καρδιά του καλοκαιριού. Ο Αύγουστος διαχρονικά κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του είναι ο ιδανικότερος μήνας, προκειμένου να φύγει κάποιος διακοπές. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους τον συγκεκριμένο μήνα, στοχεύοντας στο να απολαύσουν στο έπακρο τις ομορφιές της χώρας μας. 

Κάθε χρόνο υπάρχουν πολυάριθμοι προορισμοί, που αποτελούν ισχυρό πόλο έλξης για τον εγχώριο τουρισμό, μεταξύ των οποίων είναι και η Κέρκυρα. Ένας βασικός λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το ότι η Κέρκυρα, όντας το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Επτανήσων, μετά την Κεφαλλονιά, είναι ένα μέρος, όπου καταφέρνει να συνδυάζει ετερόκλητα μεταξύ τους στοιχεία, όπως τη γραφικότητα με το αστικό τοπίο, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις ακόμη και του πιο δύσκολου επισκέπτη. 

Για όλους εσάς λοιπόν, που φέτος το καλοκαίρι σκοπεύετε να βρεθείτε στην πανέμορφο Κέρκυρα, κάναμε μία λίστα με όλα όσα πρέπει να δείτε, να επισκεφθείτε ή ακόμα και να γευτείτε, όταν θα βρεθείτε στο νησί των Φαιάκων.

Where to stay

marbella-corfu.jpg

Το Marbella Corfu είναι ένα από τα καλύτερα παραθαλάσσια ξενοδοχεία του νησιού, που προσφέρει άνεση και στιλ για μια πολυτελή διαμονή στην Κέρκυρα. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να χαλαρώσουν σε ένα από τα 388 δωμάτια και σουίτες με θέα στη μοναδική θάλασσα. Η κομψή διακόσμηση, οι απαλοί χρωματισμοί, τα σύγχρονα έπιπλα, τα μοντέρνα υφάσματα και οι αναβαθμισμένες παροχές εξυπηρέτησης που προσφέρει το μέρος, θα σας χαρίσουν αξέχαστες εμπειρίες. Αναζωογονήστε τις αισθήσεις σας, δοκιμάζοντας μοναδικές γεύσεις από τοπικές και διεθνείς σπεσιαλιτέ στα 6 εστιατόρια, πίνοντας το πότο ή το cocktail σας σε ένα από τα 5 μπαρ και χαλαρώνοντας στο χαμάμ ή τη σάουνα. Στη συνέχεια ολοκληρώστε την περιποίηση σας, στο τζακούζι ή στην ειδική πισίνα με θαλασσινό νερό του Marbella.

What to eat

1-mOGXd.jpg

Κατέχοντας το βραβείο των Χρυσών Σκούφων στην κατηγορία καλύτερου εστιατορίου για το 2019, το Etrusco αποτελεί μια ολόκληρη φιλοσοφία γεύσεων και μοναδικών εμπειριών. Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι έχει αναλάβει ήδη από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο πολυβραβευμένο εστιατόριο του πατέρα του. Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε νοσταλγικά πιάτα, βγαλμένα από τις παλιές μνήμες του σεφ στην Κέρκυρα, ενώ θα συγχρονίσετε το παρελθόν με το παρόν με μια σειρά ειδικά διαμορφωμένων γεύσεων. Επιλέξτε εκλεκτό ψάρι συνδυαστικά με ένα all time classic ριζότο θαλασσινών και δε θα χάσετε. Συνοδέψτε την επιλογή σας με ένα άκρως ανοιξιάτικο λευκό κρασί, από τη μεγάλη ποικιλία του εστιατορίου. Για όσους θέλουν να πάνε τη γευστική τους εμπειρία ένα βήμα παραπέρα, το Etrusco προσφέρει private dining σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα σας συναρπάσει.

Τοπικά εδέσματα

Η Κέρκυρα είναι ένας τόπος με πολύ έντονη και ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση, γι’ αυτό και όποιος την επισκεφθεί επιβάλλεται να δοκιμάσει τα τοπικά πιάτα της. Κάποια από αυτά είναι η περίφημη παστιτσάδα, το μπουρδέτο, το σοφρίτο, το παστίτσιο ντόλτσε, οι πορπέτες, και πολλά άλλα που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

What to see

shutterstock-1054856804.jpg

Μονή Παλαιοκαστρίτσας

Η Παλαιοκαστρίτσα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ξακουστά μέρη της Κέρκυρας κι ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι και το ότι εκεί βρίσκεται η γραφική κι εντυπωσιακή Μονή Παλαιοκαστρίτσας. Το μοναστήρι χρονολογείται ότι ιδρύθηκε περίπου τον 13ο αιώνα, ενώ στο μουσείο της Μονής μπορεί κανείς να δει τον σκελετό μίας φάλαινας, που φημολογείται ότι τη σκότωσε ένας ψαράς τον 19ο αιώνα. Παράλληλα, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει και το παλιό ρωσικό κανόνι με το οικόσημο των Ρομανόφ, το οποίο μέχρι και σήμερα υπενθυμίζει την παρουσία των Ρώσων στο νησί το 1799.

Plus tip: Η Μονή βρίσκεται στην κορυφή της χερσονήσου και γι’ αυτό και η θέα είναι σίγουρο, ότι θα σας αφήσει άφωνους.

2.png

Αχίλλειο

Το Αχίλλειο είναι μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης, ενώ παράλληλα είναι το σημαντικότερο αρχιτεκτονικό αξιοθέατο της Κέρκυρας. Πρόκειται ουσιαστικά για το ανάκτορο που έχτισε η αυτοκράτειρα της Αυστρίας, Ελισάβετ, η οποία έμεινε γνωστή στην ιστορία ως η θλιμμένη βασίλισσα Σίσσυ. Το Αχίλλειον είναι γεμάτο δωρικά αγάλματα, ενώ παράλληλα είναι διακοσμημένο και με πολύ εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Το πιο σπουδαίο έκθεμα του ανακτόρου θεωρείται η ελαιογραφία «Ο θρίαμβος του Αχιλλέα» του Αυστριακού καλλιτέχνη Franz Matsch. To ανάκτορο απέχει περίπου δέκα χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι βρίσκεται δίπλα στο ορεινό χωριό Γαστούρι.

shutterstock-600438314.jpg

Ποντικονήσι

Το Ποντικονήσι είναι μία μικρή βραχονησίδα που απέχει από την ξηρά της Κέρκυρας λιγότερο από μισό μίλι. Ο θρύλος λέει, ότι το νησί δημιουργήθηκε, όταν ο Ποσειδώνας είδε το καράβι που χάρισαν οι Φαίακες στον Οδυσσέα και από τη ζήλια του το μετέτρεψε σε βράχο. Ωστόσο παρά το γεγονός, ότι το νησί είναι βραχώδες διαθέτει πλούσια χλωρίδα. Στο κέντρο του νησιού μάλιστα υπάρχει ένα μοναστήρι με μία εκκλησία αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Ο μοναδικός μόνιμος κάτοικος είναι ο Κάιζερ, ένα εντυπωσιακό παγόνι, το οποίο μεταφέρθηκε εκεί το 2008 από έναν βαρκάρη.

shutterstock-645163771.jpg

Παλιά πόλη

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας είναι η μεγαλύτερη πόλη στα Επτάνησα και βρίσκεται στο ανατολικό κομμάτι της βόρειας χερσονήσου ακριβώς έξω από το παλαιό φρούριο του νησιού. Περικλείεται εξολοκλήρου από τα τείχη των δύο ενετικών φρουρίων της (παλαιό και νέο τείχος) και αυτός είναι και ο λόγος που αλλιώς ονομάζεται και Καστρόπολη. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας καταφέρνει να ξεχωρίζει, διατηρώντας αναλλοίωτο τον βενετσιάνικο χαρακτήρα της, ο οποίος ταχύτατα δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε κάποια γραφική πόλη της Ιταλίας. Τα υπέροχα καντούνια της, τα οποία σφύζουν από ζωή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε συνδυασμό με τα ψηλά κτίρια και τις εντυπωσιακές αψίδες, μετατρέπουν την παλιά πόλη σε ένα διαχρονικό αξιοθέατο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το 2007 η παλιά πόλη της Κέρκυρας ανακηρύχθηκε προστατευόμενη πόλη της UNESCO.

6-EEBnc.jpg

Παραλία Ισσός

Η παραλία Ισσός βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού πετυχαίνοντας να διαφοροποιηθεί από τις υπόλοιπες της Κέρκυρας χάρη στη χρυσαφένια αμμουδιά, που διαθέτει αλλά και χάρη στους εντυπωσιακούς της αμμόλοφους. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που χαρακτηρίζεται ως η «Σαχάρα της Κέρκυρας», καθώς οι περισσότερες παραλίες του νησιού σε αντίθεση με αυτή είναι κατά βάση βραχώδεις. Επιπλέον, εκτός από αμμώδης είναι και ιδιαίτερα ρηχή, ενώ παράλληλα είναι και οργανωμένη, καθώς διαθέτει beach bar, στο οποίο συχνά πραγματοποιούνται parties με ζωντανή μουσική. Η παραλία Ισσός μαζί με τον γειτονικό Χαλικούνα ανήκει στην προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 της λιμνοθάλασσας των Κορισσίων.