fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά σε ένα οικογενειακό σπίτι στο Λονδίνο με μοναδική vintage αισθητική
ESCAPE

Μια ματιά σε ένα οικογενειακό σπίτι στο Λονδίνο με μοναδική vintage αισθητική

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Darryl Carter


Ο Darryl Carter ξεχωρίζει στον χώρο του design για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει, αλλά και βλέπει τα πράγματα. Με μια ματιά στις προηγούμενες δουλειές του, καταλαβαίνει κανείς το ταλέντο του να συνδυάζει το παλιό με το καινούριο, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς στη διακόσμηση.

Η αγάπη του για τη vintage διακόσμηση γίνεται ολοκάθαρη σε κάθε σπίτι που αναλαμβάνει να διαμορφώσει. Στην προκειμένη περίπτωση, τον εντοπίζουμε μερικούς μήνες πριν να ολοκληρώνει τη διαμόρφωση ενός υπέροχου διαμερίσματος στη βόρεια πλευρά του Λονδίνου, το οποίο βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας τετραμελούς οικογένειας.

edc080121carter-001-1621622508.jpg
Darryl Carter


Οι ιδιοκτήτες αγόρασαν αυτήν την κατοικία, σκεπτόμενοι την άνεση και το το βολικό location που είχε και ήταν αρκετά κοντά στις δουλειές τους. Τα δυο τους παιδιά βρίσκονται στην εφηβεία, οπότε έπρεπε από την αρχή να «χτίσουν» τις βάσεις για το μέλλον τους και άρα η προσαρμογή δε θα ήταν πολύ εύκολη σε περίπτωση που το περιβάλλον δεν τα γέμιζε έμπνευση και όρεξη για να ζήσουν σχεδόν από την αρχή.

Το σπίτι χρειαζόταν αρκετές αλλαγές, δεδομένου ότι χτίστηκε πριν από στα τέλη της δεκαετίας του '70 και η τελευταία ανακαίνιση είχε γίνει πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Έπειτα από κοινές συζητήσεις και διάφορα πρότυπα σχέδια, η οικογένεια μαζί με τον designer κατέληξαν στο στιλ διακόσμησης που θα έπαιρνε τη θέση του στο συγκεκριμένο σπίτι, από χώρο σε χώρο.

edc080121carter-004-1621622783.jpg


Βλέπουμε πως τα υλικά που κυριαρχούν είναι το ξύλο σε διάφορους χρωματισμούς, αλλά και οι metallic επιφάνειες για περισσότερο glam touch. Όλες αυτές οι θερμές αποχρώσεις που έχουν επιλεχθεί σε συνδυασμό με ψυχρούς και άλλους bold τόνους, χαρίζουν ένα πολύ cozy αποτέλεσμα που μπερδεύει με τον πιο chic & timeless τρόπο την αίγλη των vintage στοιχείων με τη σύγχρονη πολυτέλεια και τη λειτουργικότητα.

Θα έλεγε κανείς πως ο κάθε χώρος αποτυπώνει απίστευτα το λεγόμενο eclectic style, που τελικά έχει μπει για τα καλά στη ζωή και τα σπίτι μας. Πρόκειται για ένα mix, δηλαδή, πολλών και διαφορετικών στοιχείων και θεμάτων στη διακόσμηση, που ωστόσο στο τέλος το όλο concept «δένει» υπέροχα μεταξύ του, προσφέροντας αρμονία κι εντυπωσιακό χαρακτήρα όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του.

edc080121carter-003-1621622874.jpg


Ένα συνονθύλευμα από interior designs του χθες σε συνδυασμό με αναφορές απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις τάσεις που «τρέχουν» στις μέρες μας, το διαμέρισμα είναι η τέλεια πηγή έμπνευσης για κάθε art addict, αλλά και για όσους δυσκολεύονται να πιστέψει πόσο όμορφο τελικά να «παντρεύονται» οι vintage γραμμές με τον μοντέρνο διάκοσμο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, άλλωστε, ο Carter διαπρέπει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της αρχιτεκτονικής και συνεχίζει δυναμικά.

Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερους χώρους της κατοικίας!

Πηγή: Elle Decor