fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά σε ένα bamboo beach house στο νησί Mustique που μας κάνει να νοσταλγούμε το καλοκαίρι
ESCAPE

Μια ματιά σε ένα bamboo beach house στο νησί Mustique που μας κάνει να νοσταλγούμε το καλοκαίρι

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια του Veere Grenney


Το Mustique, στο συγκρότημα Saint Vincent των νησιών της Καραϊβικής, είναι μόλις 2,2 τετραγωνικά μίλια, ωστόσο διακατέχεται από μια γοητεία πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθός του. Ο 3ος βαρώνος Glenconner, Colin Tennant, ο οποίος αγόρασε το νησί το 1958 έναντι 45.000 £, ήλπιζε να καλλιεργήσει βαμβάκι εκεί. Όταν το σχέδιο απέτυχε, αποφάσισε να το κάνει σε ένα αποκλειστικό περιβάλλον διακοπών για τους φίλους του και διαίρεσε το νησί σε 120 οικόπεδα. Το 1960, σε ένα λαμπρό πραξικόπημα δημοσίων σχέσεων, έδωσε τον πρώτο ιστότοπο δέκα στρεμμάτων στη φίλη του, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα. Το σπίτι της, Les Jolies Eaux, ήταν διακοσμημένο σε ένα φιλόξενο στιλ, αλλά από τότε, το νησί έχει προσελκύσει τους μεγάλους πλούσιους, μερικοί από τους οποίους βλέπουν σε ένα οικόπεδο ως την ευκαιρία να χτίσουν ένα φανταστικό σπίτι.

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Veere Grenney γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο νησί, μιας κι είχε σχεδιάσει εδώ και δεκαετίες σπίτια για διάφορους πελάτες, προτού αναλάβει ένα από τα πιο ασυνήθιστα σπίτια του νησιού το μερικά χρόνια πριν. Το σπίτι αρχικά χτίστηκε τη δεκαετία του '70 από τη σουηδική αρχιτέκτονα Arne Hasselqvist για το αμερικανικό δυναμό διαφήμισης Mary Wells Lawrence και τον σύζυγό της Harding Lawrence. Χρησιμοποίησαν το μέρος σχεδόν ως καλύβα κολύμβησης, αλλά και για τις ημέρες των διακοπών τους.

sm2.jpg


Μια καταιγίδα ήταν αυτή που οι τωρινοί ιδιοκτήτες αυτής της κατοικίας στράφηκαν στον Veere, με σκοπό να τη διαμορφώσει εκ νέου. Αυτός μαζί με την ομάδα του, άντλησαν έμπνευση από τα εξωτερικό σκηνικό για τον τροπικό αέρα του νησιού. Το σπίτι είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο παραμυθένιο και το βοηθά να εναρμονίζεται μαζί με το υπόλοιπο σκηνικό, ενώ το bamboo που έχει χρησιμοποιηθεί σαν το βασικότερο υλικό κατασκευής ταιριάζει μοναδικά με το καθένα στοιχείο ξεχωριστά.

Το αρχιτεκτονικό team σκέφτηκε πόσο σημαντικό θα ήταν οι χώροι να ήταν απόλυτα λειτουργικοί για την καθημερινότητα της οικογένειας κατά τις διακοπές τους. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, λοιπόν, επέκτειναν τους χώρους, άνοιξαν περισσότερα παράθυρα, δημιούργησαν ξεχωριστά δωμάτια, καθώς και υπέροχους εξωτερικούς χώρους που γίνονται «ένα» με το tropical σκηνικό.

sm3.jpg


Όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει, η αρμονία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε σημείο. Σίγουρα το ότι επιλέχθηκε ένα συγκεκριμένο υλικό από επιφάνεια σε επιφάνεια, εξασφάλισε μια μινιμαλιστική όψη και ταυτόχρονα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, την οποία δε βλέπουμε πολύ συχνά. Πέρα από τους εσωτερικούς χώρους που είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτεροι, το έξω του σπιτιού είναι εξίσου εντυπωσιακό -ίσως και περισσότερο. 

Πλέον, η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι απολαμβάνει κάθε στιγμή μέσα σε αυτό, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι ένα περιβάλλον στο οποίο χαλαρώνει, αφήνοντας τη φαντασία να οργιάζει και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μερικές ημέρες απόλυτης ξεγνοιασιάς και ηρεμίας από την απαιτητική καθημερινότητα.

sm4.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να θαυμάσετε περισσότερες φωτογραφίες του υπέροχου σπιτιού!