fbpixel

Search icon
Search
Μια ματιά σ' ένα ξεχωριστό διαμέρισμα στο Manhattan που διακρίνεται για το cool design του
INTERIORS

Μια ματιά σ' ένα ξεχωριστό διαμέρισμα στο Manhattan που διακρίνεται για το cool design του

Υπό την επιμέλεια του αρχιτέκτονα Michael K. Chen


Αν και σε νεαρή ηλικία, ο αρχιτέκτονας Michael K. Chen έχει πετύχει όσα άλλοι πασχίζουν μια ολόκληρη ζωή. Έχοντας για έδρα του την αγαπημένη του Νέα Υόρκη στην οποία διαμένει, αναλαμβάνει δουλειές που ενισχύουν το βιογραφικό του και τον κάνουν να εξελίσσεται συνεχώς. Μέσα στον χώρο του, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για το coolness που αποπνέει μέσω της δουλειάς του και είναι αγαπητός τόσο για τον χαρακτήρα του όσο και για τη φοβερή οπτική του απέναντι στο design.

Σε μια από τις πιο πρόσφατες δουλειές του, κλήθηκε να διαμορφώσει από την αρχή ένα διαμέρισμα του 1980 στον Manhattan. Πρόκειται για ένα κτίριο στην καρδιά της πόλης, που χρειάστηκε να αφιερωθούν μήνες για να πάρει και πάλι ζωή για να διαμείνει ένα νεαρό ζευγάρι. Ο Michael ήταν ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει αυτό το έργο, μιας και το είχε ξανακάνει πολλές φορές.

edc020121chen-michaelchen01-1606936622.jpg
The architect

Με την πρωτιά στον χώρο, ο αρχιτέκτονας φαντάστηκε ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον, με εντυπωσιακές λεπτομέρειες που θα ξεχώριζαν αυτό το διαμέρισμα από τα υπόλοιπα της πολυκατοικίας. Έβγαλε, λοιπόν, το σχέδιο και δημιούργησε ό,τι ακριβώς είχε ονειρευτεί: ένα super άνετο καταφύγιο, ιδανικό για τα δύο αυτά παιδιά που τώρα ξεκινούν την κοινή τους πορεία, με υπέροχες λεπτομέρειες που θα λάτρευε ο καθένας.

Αφού εξέτασε διεξοδικά έναν προς έναν του χώρους, ο διακοσμητής αποφάσισε να εξασφαλίσει ένα total σκηνικό που να διακρίνεται για τα mix & match στοιχεία του, συνδυάζοντας επιβλητικά υλικά που υπάρχουν στον χώρο της αρχιτεκτονικής εδώ κι αιώνες και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο κι αν διαμορφωθούν οι τάσεις -όπως το μάρμαρο-, με ultra modern γραμμές για την απαραίτητη άνεση και τις to the point πινελιές. Σε αυτήν την ιδέα, θεώρησε πως οι μεταλλικές λεπτομέρειες θα συμπλήρωναν φανταστικά το συνολικό αποτέλεσμα και είχε απόλυτο δίκιο.

mesa1-kck6A.jpg

Πλέον, βλέπουμε ένα απίστευτα cozy και πολύ ξεχωριστό περιβάλλον, το οποίο με μια πρώτη εικόνα διακατέχεται από γήινες αποχρώσεις που παίρνουν ζωή με τα μεταλλικά στοιχεία και η τελική συνοχή και αρμονία δημιουργούν πραγματικά εντύπωση. Ένας καμβάς από γήινα χρώματα, λοιπόν, που παίρνει διάσταση με intensly τόνους, gold details που χαρίζουν elegant χαρακτήρα, αλλά και fluffy υφάσματα στα χαλιά, στους καναπέδες και τα κρεβάτια είναι όλα όσα διακρίνουν την κατοικία και την καθιστούν σε ένα ultimate winter space που ο καθένας θα ζήλευε.

Ένα mix από υφάσματα είναι το μυστικό του ιδανικού up to date living, σε μια απόλυτα ενημερωμένη εποχή που καταρρίπτει την άποψη πως όλα πρέπει να είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ τους για ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Έχει τοποθετηθεί faux δέρμα, βελούδο και μετάξι, κάνοντας τρομερό συνδυασμό με το suede στους καναπέδες και τις πολυθρόνες. Σημαντική, τέλος, είναι η τοποθέτηση μοναδικών διακοσμητικών που «ξυπνούν» αναμνήσεις στους ιδιοκτήτες και προέρχονται από διάφορα ταξίδια τους, ενώ συμπληρώνουν εξαίσια τις επιφάνειες και πολλά από αυτά λειτουργούν σαν center pieces στα τραπέζια.

mesa2-JcHjc.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερα σημεία της υπέροχης κατοικίας!