fbpixel

Search icon
Search
Μια light-filled κατοικία στο Beverly Hills αποτυπώνει τα έντονα χρώματα με κομψό τρόπο
INTERIORS

Μια light-filled κατοικία στο Beverly Hills αποτυπώνει τα έντονα χρώματα με κομψό τρόπο

Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Luis Fernandez


Ο Luis Fernandez είναι ένα από τα πρόσωπα στον χώρο του interior design που έχει καταφέρει να αποδείξει πως έχει έρθει για να μείνει και να διακριθεί μέσα από τη σπουδαία του δουλειά. Μετρώντας ήδη πολλές επιτυχίες κι έχοντας φανερό ταλέντο, ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για την τέχνη και το μοντέρνο design, σε συνδυασμό με κλασικές γραμμές. Υψηλή αισθητική και απαράμιλλος μοντερνισμός είναι οι λέξεις που έχουν καθορίσει το γενικό στιλ στη διακόσμηση που τον χαρακτηρίζει και τον κάνει τόσο μοναδικά.

Πρόσφατα, βρέθηκε στο Beverly Hills με σκοπό να φέρει εις πέρας ακόμα ένα αρχιτεκτονικό δημιούργημα. Εκεί, βρίσκεται μια οικογενειακή κατοικία που είναι τοποθετημένη σε ένα ερημικό σημείο όπου και δεσπόζει τόσο ονειρικά και ειδυλλιακά, θα έλεγε κανείς. Με γνώμονα την καλαισθησία που τον διακατέχει, ο designer κλήθηκε να τη διαμορφώσει από την αρχή, ρίχνοντας την προσοχή του στις λιτές γραμμές και την κλασικά όμορφη σχεδίαση -απόλυτα προσαρμοσμένη στο σήμερα και τις επικρατέστερες τάσεις, αλλά και με αρκετές δόσεις διαχρονικότητας.

edc100121fernandez-003-1631204493.jpg
The designer, Luis Fernandez


Πιο συγκεκριμένα, το σπίτι είναι τοποθετημένο σε ένα σκηνικό που είναι σαν να βγήκε απευθείας από παραμύθι: μια καταπράσινη όαση που αλλάζει χρώματα ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Το όλο τοπίο μοιάζει περισσότερο με έναν ιδιωτικό χώρο, δεδομένου ότι τα σπίτια τριγύρω είναι πραγματικά ελάχιστα. Ίσως αυτή να είναι η μαγεία αυτού του τόπου -η ηρεμία και η γαλήνη που χαρίζει διάπλατα σε όσους βρίσκονται εκεί.

Ένα mix από ενδιαφέρουσες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια αίσθηση απαράμιλλου, τόσο inspiring μοντερνισμού που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητος. Στο μεταξύ, διατηρείται ένα διαχρονικό vibe ως προς την αρχιτεκτονική, παρά τις «τολμηρές» αποχρώσεις που επιλέχθηκαν. Ίσως αυτό να οφείλεται στο κλασικό λευκό που λειτούργησε ως τον τέλειο καμβά.

edc100121fernandez-011-1631204496.jpg


Αυτό που ζήτησε από την αρχή η οικογένεια από τον designer ήταν ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον, γεμάτο φυσικά στοιχεία που να γίνονται «ένα» με το outdoor σκηνικό. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε βάση στα υλικά κατασκευής, ενώ βλέπουμε πως στα περισσότερα σημεία του σπιτιού κυριαρχεί το ξύλο σε μια πολύ ανοιχτόχρωμη και «γλυκιά» απόχρωση. Από εκεί κι έπειτα, τα έπιπλα που έχουν προστεθεί είναι λίγα, ακριβώς επειδή ο designer ήθελε να πετύχει μια μινιμαλιστική όψη.

Παράλληλα, η ύπαρξη έργων τέχνης από χώρο σε χώρο κάνει το σπίτι ακόμα πιο ιδιαίτερο και το καθιστά σε ένα φανταστικό περιβάλλον κλασικά μοντέρνου design. Βλέπουμε περίτεχνες γραμμές στα έπιπλα, μοναδικές πτυχώσεις που εξασφαλίζουν διάσταση και χαρακτήρα, ποικιλία από ράφια κι επιφάνειες που δίνουν μοντέρνο τόνο, αλλά κι εξαιρετικά διακοσμητικά που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη και μετατρέπουν σε iconic space κάθε γωνία. Bonus, ο φωτισμός είναι τόσο επιμελημένος που κάνει την κατοικία να «λούζεται» από τις ακτίνες του ήλιου ή από τις πηγές τεχνητού φωτός κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας.

edc100121fernandez-002-1631204492-LCQb5.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Πηγή: Elle Decor