fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Los Angeles που «υποκλίνεται» στη rustic αισθητική μέσα από το design της
INTERIORS

Μια κατοικία στο Los Angeles που «υποκλίνεται» στη rustic αισθητική μέσα από το design της

Αρχιτεκτονικά επιμελημένη από τον Jake Arnold


Επιτυχημένος και πρωτοποριακός, ο interior designer Jake Arnold μέσα στα λίγα χρόνια της πορείας του έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο της αρχιτεκτονικής και να ταυτιστεί με την υψηλή αισθητική. Έδρα του αποτελεί η Νέα Υόρκη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δε δίνει την υπογραφή σε αρχιτεκτονικά έργα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο πρόσφατο παρελθόν, μια κατοικία στο Los Angeles ανακαινίστηκε πλήρως με βάση τη δική του αρχιτεκτονική επιμέλεια. Πρόκειται για μια βίλα στα βόρεια προάστια του L. A., εκεί όπου η ηρεμία πρωταγωνιστεί, δίνοντας στους κατοίκους την ευκαιρία να γίνουν «ένα» με τους zen ρυθμούς, αλλά παράλληλα και με τη γνωστή πολυτέλεια από την οποία διακρίνονται οι εκεί περιοχές.

Το σπίτι βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας πενταμελούς οικογένειας, η οποία για χρόνια ζούσε στη Νέα Υόρκη. Αποζητούσε, ωστόσο, ένα περιβάλλον πιο ήρεμο, πιο κοντά στα δικά τους δεδομένα και στο lifestyle που διατηρούσα και αυτό το υπέροχο κτίσμα το οποίο κληρονόμησαν σίγουρα θα της προσέφερε όλα αυτά που είχε ανάγκη.

living-room6.jpg


Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από τον designer να αποτυπώσει με έναν ξεχωριστό τρόπο την ήρεμη αύρα της περιοχής μέσα στους χώρους της κατοικίας, πετυχαίνοντας ένα μοναδικό mix & match με μοντέρνα στοιχεία και απόλυτα λειτουργικές γραμμές. Αυτό που ουσιαστικά ήθελαν ήταν ένα περιβάλλαν αποτελούμενο από βασικά χρώματα και υλικά, που θα λειτουργούσε με πρακτικό τρόπο στην καθημερινότητά τους. 

Έχοντας για βάση τους λευκούς και μπεζ τοίχους και τα τεράστια παράθυρα που εξυπηρετούν στην εισχώρηση του φωτός, επιλέχθηκαν μοντέρνα έπιπλα από ξύλο, που αν και καινούρια, έδωσαν ένα πιο vintage chic χαρακτήρα σε ολόκληρο το σπίτι. Στην όλη διαρρύθμιση, βλέπουμε πως οι λιτότητα έχει τον πρώτο λόγο, παρόλο που έχουν προστεθεί unique στοιχεία που χαρίζουν statement αισθητική σε ορισμένα στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι οι wooden επιφάνειες, τα πλεκτά υφάσματα στους καναπέδες και τα κρεβάτια, οι τοίχοι από πέτρα και τα επιβλητικά artworks.

Το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά διακρίνεται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

dining-room1.jpg


Αντικρίζοντας έναν προς έναν τους χώρους, καταλαβαίνουμε το cozy vibe που αποπνέεται σε κάθε σημεία και πόσο ονειρική μπορεί να χαρακτηριστεί η αίσθηση που προσφέρει στους ιδιοκτήτες κάθε φορά που επισκέπτονται τη βίλα τους τα weekends. Ένα σύγχρονο, homie space, που παρέχει όλες τις ανέσεις για μια απόλυτα αναζωογονητική διαμονή, μακριά από την αστική βοή και τους γρήγορους ρυθμούς της τόσο απαιτητικής καθημερινότητας.

Bonus, οι αντίκες διεκδικούν πολλές θέσεις μέσα στο σπίτι και προσδίδουν έναν πολύ ιδιαίτερο, vintage χαρακτήρα που «πλημμυρίζει» κάθε γωνιά. Σερβίτσια, ντουλάπες εντυπωσιακές, super comfort πολυθρόνες, μερικά δερμάτινα στοιχεία που χαρίζουν μοντέρνες νότες, φυτά για extra χρώμα, λευκώματα μόδας και handmade χαλιά είναι όλα όσα υπάρχουν από δωμάτιο σε δωμάτιο και λειτουργούν σαν την απόλυτη πηγή έμπνευσης για τους λάτρεις του interior design, χωρίς υπερβολές και κανένα περιττό στοιχείο.

kitchen2.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Πηγή: AD