fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Beverly Hills είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο έχουμε δει τελευταία στον χώρο του design
INTERIORS

Μια κατοικία στο Beverly Hills είναι ό,τι πιο ιδιαίτερο έχουμε δει τελευταία στον χώρο του design

Σχεδιασμένη από τον Billy Cotton


Τα κλασικά σπίτια ισπανικού στιλ στο Los Angeles έχουν πολλά να τα προτείνουν σε κάθε λάτρη του design. Αυτές οι κατοικίες αποπνέουν παραδοσιακά μια αύρα βαρύτητας, που υπογραμμίζεται από δοκάρια, σκούρο ξύλο, χοντρό γύψο και αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες από σφυρήλατο σίδερο. Η παραγωγός ταινιών Grace Morton είχε μεγαλώσει στο Los Angeles θαυμάζοντας το πλούσιο πλήθος των κατοικιών της πόλης με ισπανική επιρροή, οπότε όταν ήρθε η ώρα να βρει ένα κατάλληλο σπίτι για εκείνη και τον αρραβωνιαστικό της, τον συνάδελφό της παραγωγό ταινιών Matthew Budman, όπως ήταν φυσικό κατέφυγε σε ένα σπίτι στην Ισπανικό αποικιακό στιλ αναγέννησης. 

Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από τον designer να αποτυπώσει με έναν ξεχωριστό τρόπο την ήρεμη αύρα της περιοχής μέσα στους χώρους της κατοικίας, πετυχαίνοντας ένα μοναδικό mix & match με μοντέρνα στοιχεία και απόλυτα λειτουργικές γραμμές. Αυτό που ουσιαστικά ήθελαν ήταν ένα περιβάλλαν αποτελούμενο από βασικά χρώματα και υλικά, που θα λειτουργούσε με πρακτικό τρόπο στην καθημερινότητά τους.

ad0222-morton-4.jpg


Το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά διακρίνεται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

Αφού επιδιορθώθηκαν οι βασικές φθορές, έπειτα δόθηκε βάση στα υλικά κατασκευής αλλά και τα χρώματα που τελικά πήρα τη θέση τους από χώρο σε χώρο. Πιο συγκεκριμένα, ο αρχιτέκτονας επέλεξε να κινηθεί στο ήδη traditional design που υπήρχε εξ αρχής, γι' αυτό και στράφηκαν προς το ξύλο σε μια σκούρα, «ζεστή» απόχρωση, ενώ συνέχισε με τσιμέντο, καθώς κι επιφάνειες από πέτρα, έτσι ώστε να πετύχουν ένα σχεδόν φυσικό αποτέλεσμα.

Το κλασικό λευκό λειτουργεί σαν καμβάς», ενώ από εκεί κι έπειτα θερμοί τόνοι πρωταγωνιστούν και κάνουν κάθε χώρο ultra cozy. Παράλληλα, πιο pop χρωματισμοί κάνουν την εμφάνισή τους, δημιουργώντας funky διάσταση και up to date χαρακτήρα, μερικές μόνο πινελιές. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πως τα indoor plants έχουν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στις περισσότερες γωνίες και χαρίζουν extra χρώμα και «ζωή».

ad0222-morton-5.jpg


Μετά από πολλή δουλειά, το σπίτι πλέον διακρίνεται για την αίγλη και τη γοητεία που αποπνέουν όλοι οι χώροι του -μέσα κι έξω. Αποτελούμενο από ξεκάθαρες αναφορές στη vintage αρχιτεκτονική, είναι γεμάτο από το φως του ήλιο και αυτό οφείλεται στα πολλά παράθυρα που υπάρχουν στην πρόσοψή του. Εύκολα μπορεί να καταλήξει κανείς στο ότι υπάρχει θαυμάσια αρμονία από χώρο σε χώρο, ενώ το όλο περιβάλλον έχει τον τρόπο να γίνεται «ένα» με το φυσικό τοπίο

Απαλά αλλά και pop χρώματα, μοναδικά υφάσματα και traditional αναφορές -όλα τόσο ανεπιτήδευτα τοποθετημένα από τους ιδιοκτήτες και τον αρχιτέκτονα. Κάθε χώρος αποτελεί τρανή απόδειξη πολυτέλειας σε ένα περιβάλλον που δε χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς πολύ για να πετύχει ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα, εφόσον το location από μόνο του συγκεντρώνει όλη τη μαγεία.

Η τέχνη, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, εξασφάλισε έναν πολύ σοφιστικέ χαρακτήρα σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Αγαλματίδια από κάθε γωνιά του πλανήτη, τεράστιοι πίνακες που κοσμούν επιβλητικά τους τοίχους αλλά και πρόσθετα artworks με ξεχωριστό design, εναρμονίζονται εξαιρετικά στο όλο decor και δε χορταίνουμε να τα θαυμάζουμε.

ad0222-morton-7.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD