fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στην Τοσκάνη είναι ένας λόγος για να ονειρευόμαστε μια μαγική απόδραση
INTERIORS

Μια κατοικία στην Τοσκάνη είναι ένας λόγος για να ονειρευόμαστε μια μαγική απόδραση

Μια μοναδική βίλα με όνομα "Casa Morelli"


Η περιοχή Chianti έχει τραβήξει από καιρό την προσοχή των ταξιδιωτών, των οινόφιλων και μη, τόσο για την αίσθηση της ειδυλλιακής απόδρασης όσο και για τη φαινομενικά ατελείωτη καταπράσινη θέα που προσφέρεται σε κάθε σημείο της. Μέσα σε μια τεράστια έκταση από αμπέλια, ελαιώνες και δάση βελανιδιάς, ο αρχιτέκτονας Walter Petri με έδρα το Μόναχο συνέδεσε μια ανακαινισμένη διώροφη αγροικία του 15ου αιώνα με μια νέα κατασκευή για να δημιουργήσει ένα κομψό μοντέρνο καταφύγιο που ωστόσο μοιάζει σαν να ήταν πάντα μέρος του τοπίου.

destination-toskana.jpg

Η Casa Morelli βρίσκεται σε μια πανοραμική τοποθεσία σε έναν λόφο στον δήμο Radda, την καρδιά του Chianti Classico. Αυτή η τυπική εξοχική κατοικία της Τοσκάνης έχει ανακαινιστεί και μετατραπεί σε εξοχική κατοικία που συνδυάζει μια ιστορική, ρουστίκ ατμόσφαιρα με την αστική κομψότητα. Άριστη δεξιοτεχνία, επιλεγμένα έπιπλα και θέα στους ονειρικούς λόφους του τοπίου καθορίζουν τον μοναδικό χαρακτήρα αυτού του σπιτιού.

Εύσημα, ειδικά, στο interior design στούντιο Holzrausch για το γεγονός ότι δημιούργησε τη χρυσή τομή, ισορροπώντας περίφημα στη λεπτή  γραμμή ανάμεσα στα ρουστίκ μονοπάτια της Τοσκάνης και σε ένα σύγχρονο ανάγνωσμα της ιταλικής υπαίθρου. Μια πράξη εξισορρόπησης που αρθρώνεται ήσυχα ανάμεσα στα δρύινα πατώματα και τις αντίκες σε συνδυασμό με τοίχους από τραβερτίνη. Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι σχεδιασμένα ειδικά από τον Klaus Lichtenegger όπως και τα custom made φωτιστικά.

42d2c20e36119037811e165241f36f93.jpg

H Casa Morelli αποτελείται από δύο συνδεόμενα σπίτια: στο μονώροφο κτίριο αναπτύσσεται το κεντρικό καθιστικό με την τραπεζαρία, μια open κουζίνα κι ένας χώρος γραφείου. Το τεράστιο πανοραμικό άνοιγμα στον ενιαίο αυτό χώρο μπορεί να ανοίξει εντελώς έτσι ώστε ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος να γίνουν ένα, ενώ γίνεται το ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς το μαγευτικό τοπίο της Τοσκάνης. Η θέα στην ύπαιθρο από το σαλόνι –του οποίου οι φαρδιές συρόμενες πόρτες ανοίγουν σε μια βεράντα ντυμένη με πέτρα – είναι το καλύτερο σημείο του σπιτιού, ενώ η πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα ενθαρρύνει το κοινό μαγείρεμα και υπέροχα γεύματα με φίλους. Η αίσθηση άνεσης ενισχύεται από την απρόσκοπτη επένδυση δαπέδου από πέτρα Cotto σε χρώμα ανθρακί – ειδικά κατασκευασμένη για την Casa Morelli κάτι που γίνεται και ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Από το ίδιο υλικό επίσης έχουν κατασκευαστεί το ανοιχτό τζάκι και ο χώρος της κουζίνας.

Το διόροφο βοηθητικό κτίριο, που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, στεγάζει ένα υπνοδωμάτιο με δικό του ιδιωτικό μπάνιο σε κάθε όροφο. Μια σειρά από εξαιρετικές αντίκες επιλεγμένες με προσοχή, συνδυάζονται ιδανικά με το δρύινο δάπεδο ενώ η επένδυση τοίχου από τραβερτίνη και η ντόπια πέτρα από την οποία έχει κατασκευαστεί επίσης η στρογγυλή μπανιέρα και ο νιπτήρας, καθορίζουν την ατμόσφαιρα στο master bedroom που βρίσκεται στον πρώτο όροφο.

casa-morelli-villa-rentals-italy-tuscany.jpg

Ο εξωτερικός χώρος διαθέτει σημεία καθιστικού κάτω από σκιερές πέργκολες, μια εξωτερική κουζίνα που εξυπηρετεί τις υπαίθριες συναθροίσεις και ένα κομψό σιντριβάνι υπερχείλισης. Αγαπημένα σημεία της περιοχής είναι ένας κοινόχρηστος χώρος όπου υπάρχει μια πισίνα, η οποία γίνεται σημείο συνάντησης με τα πέντε γειτονικά σπίτια και το γειτονικό οινοποιείο Brancaia, σε μικρή απόσταση με τα πόδια, προσφέρει ένα ανακουφιστικό μενού με ζυμαρικά, ψητά κρέατα και λαχανικά.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!