fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία που συνδυάζει τον chic χαρακτήρα με τα έντονα χρώματα
INTERIORS

Μια κατοικία που συνδυάζει τον chic χαρακτήρα με τα έντονα χρώματα

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο K&H Design


Το αρχιτεκτονικό γραφείο K&H Design με έδρα το Λονδίνο καταφέρνει και βρίσκει τις τέλειες ισορροπίες μεταξύ του χθες και του σήμερα, χαρίζοντας δημιουργήματα που αποτυπώνουν την έννοια της vintage αισθητικής, πάντα όμως με σύγχρονα στοιχεία, απόλυτα λειτουργικά. Τόσο στο Λονδίνο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, οι αρχιτέκτονες του γραφείου γνωρίζουν πολύ καλά πώς να δημιουργούν home περιβάλλοντα υψηλής αισθητικής, ικανοποιώντας στο έπακρο τις ανάγκες των πελατών τους.

Στο πρόσφατο παρελθόν κλήθηκαν να διαμορφώσουν εκ νέου μια κατοικία του '70 στο Notting Hill. Πρόκειται για ένα σπίτι που χαρακτηρίζεται για το πόσο ευρύχωρο και φωτεινό είναι. Βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας τετραμελούς οικογένειας, η οποίο αυτό που ζήτησε από το studio ήταν να εξασφαλίσουν ένα σκηνικό ιδανικό για να τους χαρίσει όμορφες, «ζεστές» στιγμές, καθώς και πρακτικότητα στην καθημερινότητά της.

Let's take a tour! 
paul20raeside20-200624.jpg


Oι designers είχαν να κάνουν με ένα κτίσμα που διακατέχεται από victorian style αναφορές, με έντονο τον μοντέρνο σχεδιασμό ωστόσο. Αυτό ακριβώς ήθελαν οι ιδιοκτήτες να διατηρηθεί και μετά το makeover: μια vintage looking βάση σε συνδυασμό με ultra modern προσθήκες. Γι' αυτόν τον σκοπό τα χρώματα λειτούργησαν μοναδικά, εξασφαλίζοντας το ιδανικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε πως οι pastel τόνοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του. Παράλληλα, το ξύλο είναι ένα από τα κυρίαρχα υλικά κατασκευής, το οποίο προσφέρει «ζεστή» ατμόσφαιρα.

Ένα mix από ενδιαφέρουσες, bold αποχρώσεις που ισορροπούν φανταστικά με ουδέτερους τόνους συνθέτουν όλο το home σκηνικό, το οποίο βγάζει μια νοσταλγική αίσθηση. Ίσως αυτό να οφείλεται στις κλασικές γραμμές βάσει των οποίων έχει διαμορφωθεί το σπίτι, χωρίς παρόλα αυτά να χάνει τη σύγχρονη ματιά.

Όλοι οι χώροι διακρίνονται από μια ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, βγαλμένη από περασμένες δεκαετίες, η οποία ισορροπεί εξαιρετικά στο σήμερα και τις ανάγκες της οικογένειας. Εντύπωση προκαλούν τα υπέροχα διακοσμητικά, τα oversized έργα τέχνης στους τοίχους, τα περίτεχνα στοιχεία που κοσμούν κάθε επιφάνεια, ο statement χαρακτήρας σε ορισμένα σημεία και το πετυχημένο mix & match με χρώματα και υφές στους καναπέδες και τα κρεβάτια.

paul20raeside20-200694.jpg


Η τέχνη είναι ολοκάθαρη σε κάθε σημείο. Τα περισσότερα από τα έπιπλα που τελικά τοποθέτησε είναι επηρεασμένα από τον αμερικανικό πολιτισμό, με πολλά από αυτά να αποτελούν limited κομμάτια που δύσκολα μπορεί κανείς να εντοπίσει στην αγορά ή σε κάποιο χώρο τέχνης. Σε σχέση με τη διακόσμηση, όλα ξεκίνησαν με μια γήινη βάση στα χρώματα, η οποία χάρισε αρμονία κι έκανε κάθε χώρο να μοιάζει ακόμα μεγαλύτερος.

Ένα συνονθύλευμα από διαφορετικά υλικά και χρώματα δημιουργείται κι εντυπωσιάζει, χωρίς υπερβολές και περιττά στοιχεία στον συνολικό διάκοσμο. Παράλληλα, τα έντονα patterns τονίζουν τη vintage αίσθηση που επικρατεί από χώρο σε χώρο και κάνουν κάθε σημείο ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Χρησιμοποιώντας όλα τα παραπάνω, δημιούργησαν το απόλυτο town house με έντονες γήινες -και όχι μόνο- αποχρώσεις, artwokrs που φανερώνουν την αγάπη της διακοσμήτριας για την τέχνη και πολλά αναγνώσματα από την τεράστια συλλογή τους. Όλα αυτά, συντέλεσαν στην εξασφάλιση του ιδανικού cozy space για όλους τους μήνες του χρόνου, με μια υπέροχη θέα προς τους πιο ήρεμους δρόμους του Λονδίνου. Ένα σπίτι που λειτουργεί ως την τέλεια πηγή έμπνευσης για κάθε λάτρη του design!

paul20raeside20-200612.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery ώστε να ανακαλύψετε περισσότερους χώρους του σπιτιού!

Φωτογραφίες: AD