fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία που ξεχωρίζει για τις μοντέρνες πινελιές που δένουν με την αδιαμφισβήτητη διαχρονικότητα
INTERIORS

Μια κατοικία που ξεχωρίζει για τις μοντέρνες πινελιές που δένουν με την αδιαμφισβήτητη διαχρονικότητα

Υπό την επιμέλεια του γνωστού designer, Philip Hooper


Οι πόλεις του Λονδίνου και γενικότερα η Αγγλία, χαρακτηρίζονται για την αξεπέραστη αρχιτεκτονική τους που ισορροπεί μεταξύ κλασικού και μοντέρνου. Με μια γρήγορη ματιά στις πιο ιστορικές γειτονιές, βλέπουμε κατοικίες που κοσμούν μοναδικά την παραμικρή γωνία και την κάνουν να μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από το πιο μαγευτικό, γεμάτο εμβληματικά κάστρα και καταπράσινους κήπους.

Ο γνωστός interior designer Philip Hooper, από την αρχή της καριέρας του παραμένει πιστός στην κλασική διακόσμηση και ποντάρει στη δύναμη των διαχρονικών γραμμών, χωρίς ωστόσο να ξεχνά την μοντέρνων στοιχείων. Κάτι τέτοιο ήθελε να αποτυπώσει και όταν σχεδίαζε μια υπέροχη κατοικία πολλών τετραγωνικών στο κέντρο του Λονδίνου.

Συγκεκριμένα, το κτίσμα που αγόρασε ένα ζευγάρι το 2001 ήταν απλώς ευρύχωρο και με εμφανείς φθορές από το πέρασμα του χρόνου. Γι' αυτό, λοιπόν, οι δύο άνθρωποι ανέθεσαν δουλειά στον Hooper, καθώς ήταν ο πλέον κατάλληλος για να αναδιαμορφώσει αυτήν την παλιά κατοικία και να της δώσει εκ νέου χαρακτήρα. Από το έργο αυτό δε θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Thomas Croft, που εξέτασε διεξοδικά τους χώρους και τους έδωσε μορφή.

cnstmmglpict00000098017305x.jpg

Με βάσει τις οδηγίες που δόθηκαν από το ζευγάρι, δημιουργήθηκαν χώροι απόλυτα λειτουργικοί που επιτρέπουν την εισχώρηση φυσικού φωτός σε κάθε σημείο, ενώ τα χρώματα κινούνται σε γήινες και pastell αποχρώσεις. Το όλο αποτέλεσμα δένει μοναδικά με την αισθητική που αποτελούσε ζητούμενο για τους δύο ανθρώπους: μια μοντέρνα και άνετη κατοικία, με έντονα στοιχεία από τη διακόσμησης του παρελθόντος και πινελιές τέχνης για extra διάσταση κι ενδιαφέρον.

Το ξύλο φαίνεται να πρωταγωνιστεί σχεδόν σε όλα τα δωμάτια και να καθιστά το συνολικό decor πιο cozy και οικείο, ό,τι πρέπει δηλαδή για τους κρύους μήνες του χρόνου. Ωστόσο, χάρη στο πόσο φωτεινά είναι όλα τα σημεία, κατευθείαν το σπίτι γίνεται κατάλληλο και για το θερινό διάστημα τους έτους, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πρακτικό για τους ιδιοκτήτες.

-lmwUj.jpg

«Το σπίτι ήταν αρκετά παλιό, κάτι που έκανε πιο δύσκολη τη δουλειά μας. Τελικά, όμως, καταφέραμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κάνοντας κάθε χώρο πραγματικά αξιοθαύμαστο. Με την πρώτη κιόλα ματιά, το ζευγάρι λάτρεψε το νέο του σπίτι και ήδη έχει φανταστεί να περνά όλη του την υπόλοιπη ζωή εδώ. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν καλλιτέχνη να βλέπει χαμόγελα στους πελάτες του και να τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν όνειρα», μοιράστηκε ο Hooper σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του σπιτιού.

Κι έτσι ακριβώς έγινε! Δύο χρόνια μετά το ξεκίνημα της παραμονής του ζευγαριού σε αυτήν την κατοικία, ήρθε στον κόσμο ένα παιδί που άλλαξε ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των δύο ανθρώπων. Πλέον, απολαμβάνουν όλοι μαζί την άνεση και το απαράμιλλο design και σχεδιάζουν από κοινού το μέλλον.

Δείτε στη gallery περισσότερα σημεία της κατοικίας!

Φωτογραφίες: House & Garden