fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία μέσα στο δάσος του Ατλαντικού αποτελεί ένα μαγικό ησυχαστήριο
INTERIORS

Μια κατοικία μέσα στο δάσος του Ατλαντικού αποτελεί ένα μαγικό ησυχαστήριο

Το Casa Azul είναι σχεδιασμένο από το Studio MK27


Το Casa Azul μπορεί να είναι το πιο πρόσφατο σε μια μακρά σειρά οικιστικών αριστουργημάτων του Marcio Kogan και των συνεργατών του στο Studio MK27, αλλά είναι το μοναδικό στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Ένα σπάνιο αρχιτεκτονικό δημιούργημα μέσα στο δάσος του Ατλαντικού, το Casa Azul βρίσκεται στο Guarujá της Βραζιλίας, στην πολιτεία του Sao Paulo, με την εκπληκτική παραλία Iporanga και τον Ατλαντικό Ωκεανό σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.

Μια ωδή στη βιωσιμότητα και στο σύγχρονο design της Βραζιλίας!
mk27-lewcovicz-casa-azul-house-andre-scarpa-tiff-28.jpg


Οι δύο στοιβαγμένοι όγκοι συνθέτουν τους χώρους διαβίωσης του σπιτιού. Και οι δύο είναι προσβάσιμοι από έναν πυρήνα εισόδου, δημιουργώντας ένα δραματικό άνοιγμα 15 μέτρων που κάνει το σπίτι να φαίνεται να επιπλέει πάνω από το τροπικό δάσος. Το πρώτο επίπεδο διαθέτει ένα τηλεσκοπικό σύστημα γυάλινων πάνελ και στις δύο πλευρές του κτιρίου, δίνοντας στο σπίτι μια διαφανή εμφάνιση και αίσθηση, καθώς και ειδικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Το designer team προσέγγισε σχεδιαστικά αυτό το σπίτι με βάση την ήδη υπάρχουσα φουτουριστική διαρρύθμισή του. Από το εξωτερικό της και μόνο, καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για μια υπερσύγχρονη κατοικία, η οποία διαφέρει από τις υπόλοιπες της εκεί περιοχής και δεσπόζει σε μια καταπράσινη πεδιάδα. Μοναδικά σχεδιασμένη, δίνει την αίσθηση πως βγήκε απευθείας από το μέλλον κι εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς interior design lovers.

mk27-lewcovicz-casa-azul-house-andre-scarpa-tiff-73.jpg


Η προσοχή μας στην αρχιτεκτονική της κατοικίας, ενώ εντύπωση μας προκαλεί η γυάλινη πρόσοψή του που χαρίζει υπέροχο φως και κάνει τους ιδιοκτήτες να νιώθουν «ένα» με τη φύση. Η παλέτα φαντάζει τόσο ιδανική, μιας και βλέπουμε πως υπάρχει απίστευτη χρωματική ισορροπία. Το graphic design του σπιτιού εναρμονίζεται με τα κατάφυτο τοπίο και δίνει μια νότα μοντερνισμού στην ανέγγιχτη ομορφιά της φύσης.

Παράλληλα εξαιτίας της μινιμαλιστικής προσέγγισης, όλο το σπίτι χαρακτηρίζεται, πλέον, για την εκλεπτυσμένη λειτουργικότητα που προσφέρει, χαρίζοντας ένα άκρως πρακτικό living, χωρίς ωστόσο να στερείται την αίσθηση της ζεστασιάς. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, τα υπέροχα μπαλκόνια της κατοικίας δίνουν την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να χαίρονται την καλοκαιρινή, χαλαρωτική αίσθηση, έχοντας για θέα τις απέραντες κατάφυτες πεδιάδες αλλά και τον καταγάλανο ουρανό που απογειώνει τις αισθήσεις.

mk27-lewcovicz-casa-azul-house-andre-scarpa-tiff-45.jpg


Τα ψηλά ταβάνια και τα πολλά παράθυρα από χώρο σε χώρο είναι ο λόγος για τον οποίο το σπίτι «πλημμυρίζεται» από φυσικό φως, κάνοντάς το να δείχνει τόσο μεγάλο κι ευάερο. Ένα family-friendly περιβάλλον, που λειτουργεί ως η απόλυτη πηγή έμπνευσης, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει το πώς μπορούν με επιτυχία να συνδυαστούν οι ψυχροί τόνοι με άλλους πιο θερμούς, διατηρώντας σχεδόν απείραχτη την αρχική μορφή του κτιρίου.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ένας τόσο μοντέρνο κτίσμα δίνει ένα σύγχρονο vibe στο όλο τροπικό περιβάλλον. Μια κατοικία ιδανική για όποιον αποζητά την ηρεμία τους κι επιθυμεί ένα lifestyle απόλυτα εναρμονισμένο με τη μαγεία της φύσης.

mk27-lewcovicz-casa-azul-house-andre-scarpa-tiff-1.jpg


Φωτογραφίες: Wallpaper