fbpixel

Search icon
Search
Μια έπαυλη του 16ου αιώνα στο Cotswold αποπνέει τον αριστοκρατικό της αέρα
INTERIORS

Μια έπαυλη του 16ου αιώνα στο Cotswold αποπνέει τον αριστοκρατικό της αέρα

Οι exclusive συλλογές των ιδιοκτητών σε αντίκες και vintage υφάσματα


Στο τέλος ενός γραφικού μονοπατιού στην καρδιά του Cotswold Way, βρίσκεται ένα αρχοντικό του 16ου αιώνα. Βαμμένο με ασβέστη στο χρώμα του ηλιοβασιλέματος, το Goulters Mill είναι το φιλόξενο σπίτι του αρχιτέκτονα Renshaw Hiscox και της συγγραφέως συζύγου του Sarah. Η κατοικία χτίστηκε πάνω από το Bybrook, έναν υδάτινο δρόμο που αρχικά ήταν παραπόταμος του ποταμού Avon. Στο παρελθόν, οι χώροι του αξιοποιούνταν για την παραγωγή αλεύρου. Επειδή το ρέμα περνάει κάτω από την ιδιοκτησία και μέσα από τον κήπο, το νερό ακούγεται παντού. «Λατρεύω την ατμόσφαιρα του Howards End σε αυτό το μαγικό μέρος. Κάθε φορά που φτάνω στο τέλος της διαδρομής, νιώθω σαν να γυρίζω πίσω στο χρόνο. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο σε αυτό το σπίτι και έτσι μας αρέσει», λέει η Sarah.

The cozy atmosphere 

massey-hg-sarahhiscox-298-production-digital.webp

Το Goulters Mill διακρίνεται για τη φιλική του ατμόσφαιρα. Το παρκέ δάπεδο και οι αυθεντικές πλάκες πλαισιώνονται από χοντρούς, ανώμαλους τοίχους, σε εκείνα τα απαλά ροζ και κίτρινα χρώματα που συναντά κανείς μόνο σε πολύ παλιά σπίτια. Ωστόσο, η Sarah που είναι επίσης καλλιτέχνης, έχει προσθέσει έντονες χρωματικές πινελιές. Δύο μικρά καθιστικά είναι γεμάτα με άνετους καναπέδες και πολυθρόνες, όλα αγορασμένα από την ίδια, η οποία ξέρει να ψάχνει μεταχειρισμένα ευρήματα στο Ebay: «Νιώθω πραγματική αίσθηση επιτυχίας όταν εντοπίζω μεγάλες ευκαιρίες στο διαδίκτυο και τους δίνω νέα ζωή».

massey-hg-sarahhiscox-098-production-digital.webp

Η φίλη της Sarah, η διακοσμήτρια Frances Penn (κόρη του θρύλου του design David Mlinaric) τη βοήθησε να βρει ενδιαφέροντα υφάσματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα μείγμα από εντυπωσιακά Pierre Frey, Fermoie και Manuel Canovas. Σε ένα από τα καθιστικά, ένας οθωμανός είναι επικαλυμμένος με ένα καυτό ροζ ταπετσαρία με ρίγες τίγρης από την Hunt & Hope. 'Ήθελα κάτι σύγχρονο για να προσθέσω στην εμφάνιση αυτών των δωματίων. «Όλα ήταν αρκετά παραδοσιακά - τα μολυβένια παράθυρα, τα τζάκια και η οροφή. Αυτό το σχέδιο είναι σαν μια λάμψη νεωτερικότητας», αναφέρει η ίδια.

Moroccan influences

massey-hg-sarahhiscox-029-production-digital.webp

Τόσο ο Renshaw όσο και η Sarah απολαμβάνουν το μαγείρεμα και το σπίτι είναι πάντα γεμάτο. Κάθε σημείο αντανακλά τις επιρροές από τα ταξίδια τους στο Μαρακές. Το εντυπωσιακό δάπεδο διαθέτει πράσινα και λευκά μαροκινά πλακάκια σε μοτίβο ψαροκόκαλο, και στους τοίχους από χοντρό τούβλο εκτίθεται μια συλλογή από μεγάλα μπολ που η Sarah παρήγγειλε στο Μαρακές πριν από μερικά χρόνια: «Τους ζήτησα να αντιγράψουν μερικά καταπληκτικά vintage ισπανικά μπολ lebrillo που είχα δει στη Μαδρίτη και μου έφτιαξαν ακριβή αντίγραφα. Υπάρχουν παντού γλάστρες με γεράνια. Πάντα τα λάτρευα - ανθίζουν συνεχώς και δεν απαιτούν πολλή προσοχή. Μοιάζουν λίγο με μένα!», αναφέρει η ίδια.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery!

Source: House & Garden

Photos: Paul Massey