fbpixel

Search icon
Search
Μια ατμοσφαιρική κατοικία του 17ου αιώνα στη Βενετία «φόρεσε» τα γιορτινά της
INTERIORS

Μια ατμοσφαιρική κατοικία του 17ου αιώνα στη Βενετία «φόρεσε» τα γιορτινά της

Το στολισμένο σπίτι τής Skye McAlpine μάς μεταφέρει σε περασμένες δεκαετίες


Δημιουργική και ταλαντούχα, η συγγραφέας και σχεδιάστρια επιτραπέζιων σκευών, Skye McAlpine, ζει τα τελευταία χρόνια της ζωής της στην αγαπημένη της Βενετία, και συγκεκριμένα σε μια εκπληκτική κατοικία που θυμίζει παλάτι και είναι χτισμένη τον 17ο αιώνα. Η ιδιοκτήτρια λατρεύει να χαλαρώνει στους χώρους του υπέροχου σπιτιού της, ειδικά την περίοδο αυτήν, καθώς το έχει διακοσμήσει για τις γιορτές με τον πιο κομψό τρόπο. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, πως η ίδια μοιράζεται την καθημερινότητά της ανάμεσα στη Βενετία και το Λονδίνο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μπορεί το διαμέρισμά της στη βρετανική πρωτεύουσα να έχει πιο μοντέρνα και minimal διακόσμηση, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Take a tour!
skyevenice-163.jpg


Η κατοικία βρίσκεται στη γειτονιά Santa Croce της Βενετίας και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για τη Skye. Λάτρεψε τον vintage χαρακτήρα της, το ιδιαίτερο εσωτερικό της, την αύρα που εξέπεμπε και το γεγονός πως κατάφερε να τη μεταφέρει σε μια άλλη, μακρινή εποχή. Οι τοίχοι είναι επενδυμένοι από ύφασμα, μ' εντυπωσιακές ταπετσαρίες κι έντονα χρώματα, ενώ τα έπιπλα είναι «βαριά», παλιά τα περισσότερα και φτιαγμένα από ξύλο καρυδιάς. Πολλά από αυτά, μάλιστα, είναι βαμμένα σε μια απαλή απόχρωση του μπλε, με την παρουσία τους να προσθέτει μια ξεχωριστή ιταλική γοητεία στον χώρο.

Συνεχίζοντας το house tour, παρατηρούμε πως κάθε γωνιά του σπιτιού εκπέμπει μια μοναδική ζεστασιά, γεγονός που οφείλεται στα πανέμορφα γαλλικά χαλιά που «ντύνουν» τα πατώματα, καθώς και στον τεχνητό φωτισμό. Φυσικά, η cozy αισθητική συμπληρώνεται χάρη στην απίθανη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, την οποία έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου η ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

skyevenice-346.jpg


Δεδομένου ότι η κατοικία διατηρεί μέχρι και σήμερα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία από το παρελθόν, η Skye ήθελε για τα φετινά Χριστούγεννα να δημιουργήσει ένα άκρως παραμυθένιο σκηνικό στους προσωπικούς της χώρους. Για τον λόγο αυτόν, λοιπόν, κινήθηκε σε μια παλέτα κλασικών τόνων, απόλυτα ταιριαστών με τη μαγεία των γιορτών. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και λειτουργεί ως η τέλεια πηγή έμπνευσης για όλους μας!

«Ζεστά», παραδοσιακά Χριστούγεννα. Αυτό ήταν το concept της για φέτος, γεγονός που φανερώνεται σε κάθε σημείο μέσα στο σπίτι. Το κόκκινο έχει την τιμητική του, όπως επίσης και το πράσινο - ο all time classic festive χρωματικός συνδυασμός! Το δέντρο που δεσπόζει στο σαλόνι είναι γεμάτο φωτάκια, μικρές και μεγάλες μπάλες, γιρλάντες, παιχνίδια και candy canes, ενώ το τζάκι στο background είναι διακοσμημένο με vintage κάλτσες, κεριά, κάρτες και άλλες ξεχωριστές προσθήκες.

skyevenice-220.jpg


Για την ίδια, τα στοιχεία της φύσης είναι αναπόσπαστα για τη διακόσμηση των χώρων της κάθε εποχή του χρόνου. Για την εορταστική περίοδο, δεν είναι λίγες οι γωνίες μέσα στο σπίτι στις οποίες επέλεξε να προσθέσει κλαδιά από έλατο και φρούτα εποχής, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα κατακόκκινα ρόδια.

Τα γλυκά και τα νόστιμα εδέσματα έχουν πάντα μια θέση στο σπίτι της, κάτι το οποίο μπορούν να επιβεβαιώσουν φίλοι και συνεργάτες της. Η μαγειρική και ιδίως η ζαχαροπλαστική είναι η μεγάλη της αγάπη, γεγονός που αποτυπώνει η ίδια μέσα από τα cookbooks που υπογράφει, σημειώνοντας εντυπωσιακές πωλήσεις ανά τον κόσμο. Το γιορτινό τραπέζι της θα είναι γεμάτο χρώματα και λιχουδιές, δίνοντάς μας μια «γεύση» μέσα από το φωτογραφικό υλικό που εξασφάλισε το House & Garden.

c68a5464.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: House & Garden