fbpixel

Search icon
Search
Μια αριστοτεχνικά δομημένη κατοικία που βρίσκεται μια «ανάσα» από τη θάλασσα με μαγευτική θέα στον λόφο της Σάνης
MAGAZINE

Μια αριστοτεχνικά δομημένη κατοικία που βρίσκεται μια «ανάσα» από τη θάλασσα με μαγευτική θέα στον λόφο της Σάνης

Έχοντας προνομιακή θέση στο πολυτελές και παραδεισένιο τοπίο του Sani Resort


Ο εξωτερικός χώρος της κατοικίας είναι ένα αριστοτεχνικά συμμετρικό κράμα από καλοκαιρινά υλικά. Όμορφες εικόνες σε κάθε γωνιά, δροσιά και θαλασσινή αύρα, άνεση, κομψότητα και αρμονία σε πλήρη συμφωνία.

Tο ν’ αποτελείς μέρος ενός ευλογημένου τόπου, όπως είναι η περιοχή της Σάνης στη Χαλκιδική, δεν είναι λίγο. Το να γεύεσαι τα πιο εκλεκτά του δώρα και ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει είναι σίγουρα μοναδικό και σπουδαίο. Ανήκοντας σ’ ένα σύμπλεγμα σπιτιών απόλυτα ενσωματωμένο στον δομικό ιστό του πολυτελούς θερέτρου, η κατοικία, κατασκευασμένη με την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Nimand Architects, μ’ επικεφαλής την αρχιτέκτονα Νίκη Μάνου-Ανδρεάδη, ενσαρκώνει το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο.

sani-zoi-052-as.jpg
Ανάλαφρη αίσθηση υψηλής αισθητικής διατρέχει το καθιστικό του σπιτιού, όπου το design συναντά τη χαλαρή διάθεση, με οδηγό τη διακριτική πολυτέλεια.

Χτισμένη σε μια πλαγιά που καταλήγει στη θάλασσα, σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της περιοχής, στα όρια μέρους της δασικής κατάφυτης περιοχής, συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που την καθιστούν εξαιρετική από κάθε άποψη. Ένα καλοκαιρινό σπίτι ανοιχτό στον ορίζοντα και στο φως, που συνδυάζει άνεση, αρμονία, ισορροπία κι έμπνευση από τους ιδιοκτήτες του, δεν μπορεί παρά να είναι η ιδανική επιλογή.

Τον πυρήνα του αποτελεί o ενιαίος χώρος του καθιστικού με την κουζίνα, που αναδίνει μια ανάλαφρη αύρα υψηλής αισθητικής, χάρη στην interior design μελέτη του αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη. Οι λευκοί καναπέδες της Bonaldo από το Area Domus συνδυάζονται αρμονικά με το μπεζ μαρμάρινο δάπεδο και τα στοιχεία από ξύλο στο φυσικό του χρώμα, που χρησιμοποιούνται επιλεκτικά στον χώρο. Ο τοίχος που περιλαμβάνει το τζάκι χρωματίστηκε σε μια greize απόχρωση, η οποία αναδεικνύει ιδανικά το έργο τέχνης της Ελευθερίας.

sani-zoi-026-as.jpg
Το χαμηλό στηθαίο στο μπαλκόνι επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέα σε όλο το εύρος της.

Στόικου από την gallery Λόλα Νικολάου. Δίπλα, η ολόλευκη custom-made κουζίνα του Tripani συνδέεται με το καθιστικό μέσω ενός λευκού πάγκου από corian, που λειτουργεί και ως τραπέζι. Οι LCW καρέκλες της Vitra, σχεδιασμένες από τους Eames, είναι η design πινελιά στον χώρο που του προσδίδει αδιαμφισβήτητη αξία. Όλα μοιάζουν να βρίσκονται σε μια αδιαπραγμάτευτη συμμετρία, ενώ το σύνολο γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον από το γεγονός ότι μοιράζεται την απεραντοσύνη της μαγευτικής θέας που εισβάλλει από τα τεράστια ανοίγματα. Τα όρια μεταξύ εξωτερικού κι εσωτερικού χώρου γίνονται ασαφή σε μια ιδανική συνθήκη για ένα σπίτι που χρησιμοποιείται το καλοκαίρι.

Στον αύλειο χώρο, που με το πέρασμα της ώρας -το απόγευμα- αποκτά το μαγικό άγγιγμα του ήλιου, επικρατεί η τάξη που αντιστοιχεί στο περιποιημένο φυσικό περιβάλλον του resort. Μια μεγάλη πισίνα χαρίζει απλόχερα τη δροσιά της, ένα στέγαστρο ελαφραίνει από το θρόισμα των ανάλαφρων κουρτινών, που χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίπτωση για σκίαση, ένα κεντρικό τραπέζι στήνεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας με το πιο κομψό art de la table για τα καλοκαιρινά γεύματα με την οικογένεια και τους φίλους, ενώ το μάτι περιδιαβαίνει μόνο ομορφιά: στην καταγάλανη θάλασσα που απλώνεται μπροστά, στις κατάφυτες ακτογραμμές του κόλπου και στον εμβληματικό λόφο της Σάνης. Ένα από τα πιο προνομιούχα μπαλκόνια της περιοχής συμπληρώνεται από φίνα outdoor έπιπλα της Gandia Blasco, που εξυπηρετούν με κομψότητα κάθε ανάγκη. Αμέσως μετά το επίπεδο του εξωτερικού χώρου ακολουθεί η κατωφέρεια της φυσικής κλίσης του εδάφους, που μετατράπηκε σ’ έναν απίθανο μεσογειακό κήπο με ελιές, λεμονιές φερμένες από την Ιταλία και αρωματικά βότανα της περιοχής, που αναδίνουν μεθυστικές ευωδιές.

sani-zoi-009-as.jpg
Ένας μεσογειακός κήπος συμπληρώνει όμορφα την κατοικία, που μοιάζει να διαθέτει ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ονειρευτεί κανείς για καλοκαιρινή διαμονή.

Το υπόλοιπο σπίτι ακολουθεί την αίσθηση του εξευγενισμένου γούστου που κυριαρχεί παντού. Με φίνες υφές, ήσυχα χρώματα, έργα τέχνης από διακεκριμένους καλλιτέχνες και κομψές επιλογές επίπλων, όλα μοιάζουν να είναι μέρος ενός άρτιου συνόλου στο οποίο επικρατεί ισορροπία και αρμονία. Ιδανικά στοιχεία για μια όμορφη ζωή!

sani-zoi-076-as.jpg
Μια εσοχή ντυμένη με ξύλο γίνεται ένα ενδιαφέρον στοιχείο στο master bedroom του σπιτιού.


Θαυμάστε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: POV STUDIO ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021