fbpixel

Search icon
Search
Μια απολαυστική rock 'n' roll αύρα σε μια ανακαινισμένη κατοικία στο São Paulo
INTERIORS

Μια απολαυστική rock 'n' roll αύρα σε μια ανακαινισμένη κατοικία στο São Paulo

Με την υπογραφή του Studio Guilherme Torres


To Studio Guilherme Torres μεταμόρφωσε μια κατοικία για χάρη του νέου της ιδιοκτήτη που είναι DJ και μουσικός παραγωγός. Χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του MV House, το οποίο βρίσκεται στο São Paulo της Βραζιλίας και έχει έκταση 850 τ.μ. Το αρχιτεκτονικό studio ανακαίνισε το λευκό ισπανικό σπίτι που χρονολογείται στην εποχή της αποικιοκρατίας, χρησιμοποιώντας ξύλο και μαύρους τόνους, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα "rock 'n' roll" που ταιριάζει καλύτερα στο νέο του κάτοικο.  

"Η πιο σημαντική αλλαγή στο έργο ήταν η αναδιαμόρφωση του στιλ: το νεοκλασικό και παραδοσιακό απέκτησε μοντέρνο χαρακτήρα! Από την αρχή αποφάσισα να διατηρήσω τη μνήμη, καθώς το σπίτι ανήκε στην ίδια οικογένεια για γενιές» εξηγεί ο αρχιτέκτονας συμπληρώνοντας ότι ο καινούριος ιδιοκτήτης είναι ένας νέος και διάσημος DJ και παραγωγός, οπότε αναμφίβολα ο χαρακτήρας και τα γούστα του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση.  

Στο εσωτερικό, μια υπαίθρια τραπεζαρία και ένα καθιστικό με θέα που βλέπει στην πισίνα, διαθέτει τοίχους και οροφές επενδυμένες από ξυλεία της Βραζιλίας που ονομάζεται cumaru. Το υλικό είναι γνωστό για την αντίσταση και την αντοχή του, και χρησιμοποιείται επίσης για τους εξωτερικούς χώρους και σε ένα μονοπάτι στην αυλή. Οι ξύλινες επιφάνειες προορίζονται για την ενίσχυση της αρχικής οροφής του σπιτιού, ενώ παράλληλα το αναβαθμίζουν.

mv-house-studio-guilherme-torres-sao-paulo-brazil-dezeen-2364-col-3.jpg


Μια σειρά από συρόμενες γυάλινες πόρτες, κατασκευασμένες από οκτώ αλουμινένιες και γυάλινες επιφάνειες, ανοίγουν τον εσωτερικό χώρο προς τα έξω ενοποιώντας τον κατά κάποιον τρόπο με τον εξωτερικό. Μεταλλικές δοκοί τοποθετήθηκαν σαν πλαίσιο για να στηρίξουν την κατασκευή των γυάλινων επιφανειών που λειτουργούν σαν πόρτες, οπότε όταν είναι ανοιχτές, ο χώρος διαβίωσης σχεδόν διπλασιάζεται σε μέγεθος. Μια πράσινη στέγη βρίσκεται ψηλά στο καθιστικό, ενώ η πισίνα περιβάλλεται από ένα ξύλινο deck. Για να εξασφαλιστεί θερμική άνεση και να διατηρηθεί η μνήμη του παλιού σαλονιού, διατηρήθηκε η ιδέα της κεκλιμένης οροφής, αυτή τη φορά με κάλυψη από φυτά.

Η πισίνα είναι πλέον μέρος του μεγαλύτερου υπαίθριου χώρου, καθώς η περιοχή του αίθριου συνδέεται από το μεγάλο δωμάτιο με μια ξεχωριστή εξωτερική βεράντα. Η ξυλεία χρησιμοποιείται καθ’ όλη τη διαδρομή, σε τοίχους, οροφές και δάπεδα. Μια εσωτερική αυλή, η οποία πριν ήταν μια χλοώδης περιοχή, διαθέτει πλέον ένα δέντρο που βρίσκεται τοποθετημένο μέσα σε μια πισίνα, σε ένα κυκλικό βάθρο από υπέροχες μαύρες πέτρες ποταμού.

Μέσα στο σπίτι, μεγάλο μέρος του υφιστάμενου σχεδίου έμεινε άθικτο. Τα πέτρινα δάπεδα από σχιστόλιθο διατηρήθηκαν από τα υπνοδωμάτια μέχρι και το γκαράζ. Άλλα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το τσιμέντο στα μπάνια και ένα φουαγιέ με μαύρες επιφάνειες λακαρισμένες. Ένας μαύρος τοίχος από τούβλα στο καθιστικό περιέχει το τζάκι που προϋπήρχε και διευρύνθηκε, ώστε να δημιουργήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

mv-house-studio-guilherme-torres-sao-paulo-brazil-dezeen-2364-col-11.jpg


Μια συλλογή έργων τέχνης διακοσμεί το σπίτι, ενώ αρκετά μαύρα στοιχεία προσθέτουν μια σκοτεινή, οικεία αίσθηση. Όλα αυτά τα πρόσθετα στοιχεία εξασφάλισαν μια ατμόσφαιρα rock 'n' roll, η οποία συνδυάζεται εντελώς με το πνεύμα του ιδιοκτήτη, συνδυάζοντας τη σύγχρονη βραζιλιάνικη αρχιτεκτονική με την παράδοση», ανέφερε ο Torres.


mv-house-studio-guilherme-torres-sao-paulo-brazil-dezeen-2364-col-10.jpg
adv

GLOW LOVES

Γιατί ο Michael Jackson δεν επηρέασε μόνο τη μουσική βιομηχανία
ARTS & CULTURE

Γιατί ο Michael Jackson δεν επηρέασε μόνο τη μουσική βιομηχανία

|Icon10 photos