fbpixel

Search icon
Search
Μια απίθανη βίλα στο Marocco μετατρέπεται στο απόλυτο summer dream
ESCAPE

Μια απίθανη βίλα στο Marocco μετατρέπεται στο απόλυτο summer dream

Σχεδιασμένη από το αρχιτεκτονικό studio E-H Atelier d'Architectures


Λίγοι είναι αυτοί που δε γνωρίζουν το αρχιτεκτονικό studio E-H Atelier d'Architectures, που μέσα από τα δημιουργήματά του καταφέρνει να συνδυάζει την υψηλή αισθητική με το σύγχρονο design και την πλήρη εναρμόνιση με τη φύση. Δημιουργικό και πολυδιάστατο, το team που συνθέτει το studio ξέρει πολύ καλά πώς να ανταποκρίνεται σε κάθε δουλειά που αναλαμβάνει, φέρνοντας το ιδανικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

Κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωση μιας εκπληκτικής καλοκαιρινής βίλας που βρίσκεται στο Marocco, η οποία μας βάζει κατευθείαν στο απόλυτο summer mood, χάρη στην αίγλη και την απαράμιλλη ομορφιά της. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίσμα, που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας πενταμελούς οικογένειας, η οποία ήθελε μια κατοικία για να απολαμβάνει σε αυτήν τους καλοκαιρινούς μήνες.

loha-hd-109.jpg


Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την κατοικία, έχουμε να κάνουν ένα υπερσύγχρονο κτίσμα που καταφέρνει και γίνεται «ένα» με το outdoor περιβάλλον και τη μαγευτική θέα που προσφέρει το Marocco. Επιφάνειες από πέτρα, κατάφυτοι χώροι, extra living spaces για ατελείωτη χαλάρωση τις καλοκαιρινές βραδιές, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας κάνουν αρχικά εντύπωση και συνθέτουν το εξωτερικό, τόσο μαγευτικό σκηνικό.

Η ίδια μαγευτική αίσθηση ακολουθείται και μέσα στο σπίτι, όπου η σύγχρονη πολυτέλεια μπλέκεται με τη natural γοητεία, που το καλοκαίρι είναι το τέλειο στοιχείο για να αποτελέσει τη βάση οποιουδήποτε σπιτιού. Οι ουδέτεροι, γήινοι τόνοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται μια υπέροχη αρμονία και παράλληλα τόσο elegant και ιδανική για τη συγκεκριμένη βίλα.

loha-hd-72.jpg


Αυτό που ζήτησε από την πρώτη στιγμή η οικογένεια από τους designers ήταν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον πλήρως εναρμονισμένο στο σήμερα και τις σύγχρονες ανάγκες μιας μεγάλης οικογένειας. Έτσι, λοιπόν, κι έγινε και το αποτέλεσμα ήταν πάνω από τις προσδοκίες των ιδιοκτητών, μιας και ποτέ δε θα μπορούσαν να φανταστούν πόσο μοναδικά μπορούσε να μετατραπεί ένα περιβάλλον που μέχρι πρότινος ήταν αποκλειστικά και μόνο γεμάτο αδιάφορους, γκρίζους τοίχους.

Πλέον, μιλάμε για ένα σπίτι που ο καθένας θα ήθελε να περνά μέσα σε αυτό το καλοκαίρι του -και όχι μόνο! Τα τεράστια παράθυρα που επιλέχθηκαν, δίνουν στον χώρο την αίσθηση της ζωντάνιας και το απαραίτητο contact με τη φύση. Οι ευήλιοι χώροι -μέσα κι έξω- μετατρέπονται σε σημεία χαράς και ξεκούρασης για όλα τα μέλη της οικογένειας. Να πούμε στο σημείο αυτό, πως το φετινό καλοκαίρι είναι το πρώτο που θα περάσει η οικογένεια τις διακοπές της στο νέο τους vacation house και ο ενθουσιασμός δεν περιγράφεται.

loha-hd-114.jpg


Συμπερασματικά, να πούμε πως το σπίτι βρίσκει τις τέλειες ισορροπίες ανάμεσα στον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και την πολυτέλεια που παραπέμπει σε top luxury resorts. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ομορφιά του τοπίου και η συγκεκριμένη βίλα προσαρμόζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μεταξύ των πράσινων στοιχείων της φύσης και τις χαοτικές πεδιάδες.

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!