fbpixel

Search icon
Search
Μέθοδος reiki: Ποια είναι τα οφέλη της ιαπωνικής θεραπευτικής τεχνικής
WELLNESS

Μέθοδος reiki: Ποια είναι τα οφέλη της ιαπωνικής θεραπευτικής τεχνικής

Yπόσχεται ανακούφιση χωρίς επαφή!


Οι ενεργειακές θεραπείες είναι γνωστές στον άνθρωπο εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Οι υποστηρικτές τέτοιων θεραπειών αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα είναι εμφανή, καθώς λειτουργούν χρησιμοποιώντας τη συσσωρευμένη ενέργεια γύρω από το ανθρώπινο σώμα. Το reiki ανήκει σε αυτού του είδους τις πρακτικές και παρά την αμφισβήτηση που έχει δεχτεί, σύμφωνα με έρευνες 1.2 εκατομμύρια Αμερικανοί κάνουν θεραπείες reiki το χρόνο και πάνω από 60 νοσοκομεία το εντάσσουν στις θεραπευτικές τους μεθόδους.

Τι είναι το reiki;

shutterstock-448649440.jpg

Το όνομα της θεραπευτικής μεθόδου προέρχεται από τις λέξεις “Rei”, που σημαίνει “σοφία του Θεού” στα ιαπωνικά και τη λέξη “ki”, δηλαδή ενέργεια. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες η ενέργεια μπορεί να συγκεντρωθεί σε σημεία που έχουν υποστεί σωματικό και συναισθηματικό πόνο και με τον καιρό είναι ικανή να προκαλέσει κάποια αρρώστια. Παράλληλα με κάποιο παραδοσιακό φάρμακο, οι επαγγελματίες συστήνουν και τη μέθοδο reiki, η οποία θα βελτιώσει την κυκλοφορία της ενέργειας γύρω από το σώμα και θα βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο και από τα συμπτώματα της ασθένειας.

Το reiki χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά τη σημερινή του μορφή έδωσε ο Ιάπωνας Βουδιστής Mikao Usui, το 1922. Αφού δίδαξε τουλάχιστον 2000 μαθητές του, η μέθοδος μεταφέρθηκε από τη Χαβάη στις ΗΠΑ το 1940, ενώ στην Ευρώπη έφτασε 40 χρόνια αργότερα.

Τι θα βιώσετε σε μία συνεδρία reiki;

Οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρο σε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον και ο θεραπευόμενος ξαπλώνει σε ένα τραπέζι μασάζ με όλα του τα ρούχα. Ο θεραπευτής τοποθετεί τα χέρια του πάνω από διάφορα σημεία του σώματος του θεραπευόμενου, συνήθως στο κεφάλι, στα άκρα και τον κορμό, και τα αφήνει να αιωρούνται για 2 με 5 λεπτά. Ο θεραπευτής μπορεί να εντοπίσει ακόμα και 20 σημεία που χρειάζονται τον απεγκλωβισμό της ενέργειας. Ιδιαίτερα αν υπάρχει κάποιο σημείο τραυματισμού, θα δοθεί περισσότερη έμφαση και χρόνος. Η μεταφορά από το ένα σημείο στο άλλο γίνεται όταν ο θεραπευτής αρχίσει να νιώθει ότι τα χέρια του ζεσταίνονται. Οι συνεδρίες διαρκούν συνήθως 60-75 λεπτά και έχουν κόστος 50 με 80 ευρώ. Αυτό που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η επιλογή του επαγγελματία, ο οποίος θα πρέπει να είναι εγκεκριμένος από την Ελληνική Ένωση Ρέικι, ώστε να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης. Μετά την πρώτη συνεδρία, συνήθως ακολουθεί συζήτηση για την πορεία της αγωγής.

shutterstock-1201726519.jpg

Ποια είναι τα οφέλη του reiki;

H επιτυχία του reiki συνίσταται στη συσσώρευση της ενέργειας “ki” ή “ch”, που θεωρείται ως η ενέργεια που περιβάλλει κάθε τι ζωντανό πάνω στον πλανήτη. Η μέθοδος συμβάλλει στην ανακούφιση κάθε σωματικού, ψυχικού και νοητικού πόνου. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζει το άγχος και το στρες, καθώς και ψυχοσωματικά προβλήματα και μπορεί να ανακουφίσει από πονοκεφάλους, ημικρανίες, στομαχόπονους, μυϊκούς πόνους και πολλά ακόμα. Ακόμα, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση ασθενών με χρόνια νοσήματα, όπως ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες. Τέλος, αυτή η ιαπωνική μέθοδος χρησιμοποιείται από αρκετά νοσοκομεία, προκειμένου να διευκολύνει καρκινοπαθείς έπειτα από χημειοθεραπείες.

Διδασκαλία της μεθόδου reiki

Το reiki είναι μία τεχνική που διδάσκεται, ώστε να μπορεί ο θεραπευόμενος να την εφαρμόζει και στον εαυτό του ή στο περιβάλλον του. Η διδασκαλία γίνεται με την εκμάθηση και κατανόηση της παγκόσμιας ενέργειας. Οι βασικές αρχές του reiki είναι οι παρακάτω:

  • Σήμερα μη θυμώνεις
  • Σήμερα μην ανησυχείς
  • Να εργάζεσαι εντατικά πάνω στον εαυτό σου
  • Να είσαι καλός με τους άλλους