fbpixel

Search icon
Search
Mετά το "Succession", η Sarah Snook δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως σύγχρονος Dorian Gray
ARTS & CULTURE

Mετά το "Succession", η Sarah Snook δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας ως σύγχρονος Dorian Gray

Η παράσταση "The Picture of Dorian Gray" του Oscar Wilde φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ


Η Sarah Snook του "Succession", για την οποία όλοι μιλούν τελευταία χάρη στην εκθαμβωτική one-woman παράστασή της που υποδύεται 26 χαρακτήρες σε ένα εκπληκτικά καινοτόμο ανέβασμα του "The Picture of Dorian Gray" του Oscar Wilde, πιθανότατα θα κατευθυνθεί στο Broadway στις αρχές του 2025.

Η άποψη που έχει επικρατήσει: Ο κινηματογράφος και η τηλεόραση είναι σπουδαίες μορφές τέχνης, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το να βλέπεις έναν καλλιτέχνη στην κορύφωση της τέχνης του ζωντανά σε μια θεατρική σκηνή. Και στην περίπτωση της Snook στο "The Picture of Dorian Gray", τα λόγια περισσεύουν, καθώς η ίδια είναι σε θέση να κυριαρχήσει σε κάθε σπιθαμή της σκηνής του Theatre Royal Haymarket, όπου θα εμφανίζεται έως τον ερχόμενο Μάιο (μέχρι 11/05, συγκεκριμένα).

16dorian-gray-review-01-zgpw-superjumbo.jpg


Στο θρυλικό έργο του 1890, η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο και κάπως έτσι προσαρμόζεται ιδανικά στο σήμερα. Συγκεκριμένα, η Snook περιβάλλεται από ένα συνεργείο με κάμερες έτσι ώστε κάθε σκηνή να μπορεί να μεταδίδεται από οθόνες που καταλαμβάνουν το background του σκηνικού χώρου. Στις οθόνες, εκτός από τη δράση της πρωταγωνίστριας, εμφανίζονται μαγνητοσκοπημένα μέρη άλλων ρόλων, προκειμένου οι χαρακτήρες που υποδύεται να μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Η ηθοποιός ξεκίνησε τις πρόβες για την παράσταση τον περασμένο Νοέμβριο για να γυρίσει το εκτενές περιεχόμενο του βίντεο που περιλαμβάνει πορτρέτα της, προσαρμοσμένα και σκηνοθετημένα από τον Kip Williams, καλλιτεχνικό διευθυντή της Sydney Theatre Company. Το περιεχόμενο του βίντεο είναι τόσο μεγάλο που χρειάστηκαν τρεις εβδομάδες για να γυριστούν οι σκηνές στη Μελβούρνη, όπου η ηθοποιός και η οικογένειά της έχουν την έδρα τους.

Σύμφωνα με την Evening Standard: «Το αποτέλεσμα είναι μια τεχνικά έξυπνη και πολύπλοκη παραγωγή στην οποία μια ομάδα τεχνικών επί σκηνής παίζει σχεδόν εξίσου σημαντικό ρόλο με τη Snook». Με τη σειρά του, ο Michael Cassel, ιδρυτής της Michael Cassel Group και επικεφαλής παραγωγός της παράστασης σε συνεργασία με την Kindred Partners, αναφέρει: «Το γεγονός ότι μπόρεσε να τα καταφέρει όλα αυτά και να μην χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό. Θα ήθελα πολύ να το μεταφέρουμε στη Νέα Υόρκη. Νομίζω ότι η παράσταση θα πετύχει στο Broadway. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτός ο στόχος γίνει πραγματικότητα».

16dorian-gray-review-03-zgpw-superjumbo.jpg


Η Sarah Snook υποδύεται συνολικά 26 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένου του Dorian Gray, στην πιο Instagrammble και σύγχρονη εκδοχή του, συμβολίζοντας το άπιαστο όνειρο της αιώνιας νεότητας και της άφθαρτης ομορφιάς. Οι Financial Times έγραψε επί του θέματος: «Ο Kip Williams «είχε την εξαιρετικά έξυπνη ιδέα να μεταφέρει το κλασικό gothic στιλ του Wilde στη δική μας εποχή, σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με την εικόνα του».

Οι Times έγραψαν: «Ως σύγχρονος Instagrammer, ο Dorian διασκεδάζει παίζοντας με φίλτρα για να κρύψει τη διαφθορά της ψυχής του», αποδεικνύοντας πως το έργο αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, με τη Snook να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Με πληροφορίες από BBC